Buzz

Οι ειδικές προβολές της εβδομάδας (18 Απριλίου - 24 Απριλίου 2024)

of 10

Ο οδηγός του Flix για τις ειδικές προβολές της εβδομάδας σε όλη την Ελλάδα που δεν πρέπει να χάσετε.

Οι ειδικές προβολές της εβδομάδας (18 Απριλίου - 24 Απριλίου 2024)

Ο οδηγός του Flix για τις ειδικές προβολές της εβδομάδας σε όλη την Ελλάδα που δεν πρέπει να χάσετε.

Αναζητήστε στον κινηματογραφικό οδηγό του Flix όλες τις ταινίες που παίζονται ήδη στις αίθουσες, αυτές που έρχονται και για τις οποίες ανυπομονούμε περισσότερο, το τοπ-5 του Flix από τις νέες ταινίες της εβδομάδας και ώρες προβολών στις αίθουσες Αθήνας, Θεσσαλονίκης και ολόκληρης της Ελλάδας.

krcime

Αφιέρωμα K-Crime: Δέκα Διαμάντια του Σύγχρονου Κορεατικού Σινεμά | Πέμπτη 18-Τρίτη 23 Απριλίου στον Σταύρο Τορνέ στο Λιμάνι της Θεσσαλονίκης

Η Ταινιοθήκη Θεσσαλονίκης ολοκληρώνει τις δράσεις της για τη φετινή κινηματογραφική σεζόν με το συναρπαστικό αφιέρωμα K-Crime, το οποίο θα διεξαχθεί από τις 18 έως τις 23 Απριλίου 2024, στο αγαπημένο σινεφίλ στέκι της αίθουσας Σταύρος Τορνές, δίνοντας την ευκαιρία στο κοινό να απολαύσει δέκα σπουδαίες δημιουργίες του σύγχρονου κορεατικού σινεμά. Το αφιέρωμα που πραγματοποιείται σε συνεργασία με την Ταινιοθήκη της Ελλάδος θα παρουσιαστεί στην Αθήνα από τις 15 έως τις 19 Μαΐου 2024.

Πρόγραμμα προβολών

Πέμπτη 18 Απριλίου
Memories of Murder - 20:00

Παρασκευή 19 Απριλίου
Asura: The city of madness - 18:45
A Bittersweet Life - 21:15

Σάββατο 20 Απριλίου
Pietà - 19:00
Lady Vengeance - 21:00

Κυριακή 21 Απριλίου
Veteran - 18:45
Mother - 21:15

Δευτέρα 22 Απριλίου
Han Gong-ju - 19:00
I Saw the Devil - 21:15

Τρίτη 23 Απριλίου
The Wailing - 20:00

Αναζητήστε περισσότερες πληροφορίες για το αφιέρωμα εδώ.

horroranr

9o Horrorant Film Festival | 18 με 28 Απριλίου στο Ελιζέ

Το Horrorant Film Festival επιστρέφει για το 2024, παρουσιάζοντας τις «Νύχτες Τρόμου». Φέτος, το φεστιβάλ ανοίγει τις πόρτες του από τις 18 έως τις 28 Απριλίου στον ανακαινισμένο κινηματογράφο Ελιζέ (Νυμφαίου 12, Ιλίσια). 25 νέες παραγωγές από όλο τον κόσμο σε πρώτη πανελλήνια πρεμιέρα και 30+ ταινίες μικρού μήκους από όλο τον κόσμο και την Ελλάδα!! Προσκεκλημένος του Horrorant Film Festival θα είναι ο εκκεντρικός Ιταλός σκηνοθέτης Λαμπέρτ Μπάβα, του οποίου θα προβληθούν οι ταινίες «Macabre» (1980), «A Blade in the Dark» (1983) και «Demons» (1985), παρουσία του σκηνοθέτη.

Αναζητήστε περισσότερες πληροφορίες για το πλήρες πρόγραμμα προβολών και προμηθευτείτε τα εισιτήριά σας εδώ.

in edit countdonw

In-Edit Countdown | 17 με 27 Απριλίου 2024 στους κινηματογράφους Cine Βακούρα, Κινηματογράφος Μακεδονικόν στη Θεσσαλονίκη

Το μεγαλύτερο φεστιβάλ μουσικού ντοκιμαντέρ στον κόσμο γιορτάζει στη Θεσσαλονίκη και επιστρέφει με ένα ξεχωριστό «προφεστιβαλικό countdown» – 10 ταινίες σε 10 ημέρες στα Cine Βακούρα καιΜακεδονικόν από τις 17 μέχρι και τις 27 Απριλίου.

Στο πλαίσιο των εορτασμών για τα 10 χρόνια του IN-EDIT GREECE στη Θεσσαλονίκη, και σε συνεργασία με τους κινηματογράφους, Cine Βακούρα και Μακεδονικόν, από τις 17 έως τις 27 Απριλίου, το IN-EDIT ανοίγει την ταινιοθήκη του για μια βουτιά στο παρελθόν και το κοινό της πόλης θα έχει την ευκαιρία να παρακολουθήσει δέκα μουσικά ντοκιμαντέρ, τα οποία πλημμύρισαν τις κινηματογραφικές αίθουσες μέσα στο πέρασμα των χρόνων.

Η αντίστροφη μέτρηση ξεκινά με τον Nick Cave που μας μιλά για τις 20.000 μέρες του πάνω στη γη. Ακολουθεί ο Kurt Cobain με το Montage of Heck που αποτελεί την πιο συναισθηματική και ολοκληρωμένη εξερεύνηση της ψυχής του. Την τρίτη ημέρα η Brit Pop σκηνή εκπροσωπείται από τους Pulp («PULP: A Film about Life, Death and Supermarkets»). Παλιοί φίλοι, παιδιά, ενθουσιώδεις θαυμαστές και ψαράδες από το Sheffield, μιλούν για το συγκρότημα των common people σε ένα απολαυστικό φιλμ.

Την πρώτη Κυριακή του αφιερώματος, το Sacred Triangle αφηγείται την τριετή, μεγαλειώδη συνύπαρξη της “Αγίας Τριάδας”: David Bowie, Iggy Pop και Lou Reed.

Τη Δευτέρα 22 Απριλίου μεταφερόμαστε στο Μακεδονικόν για να παρακολουθήσουμε το παζλ της ζωής του επιδραστικότερου ίσως πιανίστα της τζαζ σκηνής, Bill Evans (Bill Evans: Time Remembered).

Την Τρίτη, 23 Απριλίου στο Radiohead Meeting People is Easy του Γκραντ Τζι, παρακολουθούμε την περίοδο της προώθησης του δίσκου «OK Computer» -που παρουσίασαν οι Radiohead το 1997- μέσα από ένα κολάζ βίντεο κλιπ, ήχων και παρασκηνιακών διαλόγων καθώς το συγκρότημα βρίσκεται σε παγκόσμια περιοδεία.

Μια μεγάλη στιγμή στην ιστορία του In-Edit δίνει έμφαση στην ίδια τη φύση του φεστιβάλ το Searching for Sugar Man που αμέσως μετά την παρουσία του στο φεστιβάλ κέρδισε το όσκαρ ντοκιμαντέρ. Την

Τετάρτη 24 Απριλίου παρακολουθούμε ένα ντοκιμαντέρ που είναι περισσότερο μία ταινία γεμάτη ενέργεια, αλλά και μίασκοτεινή ταινία μυστηρίου για τον Sixto Rodriguez.

Μια μέρα μετά ανεβαίνει στη σκηνή η βασίλισσα της τζαζ. Για την αυτοκρατορική θέση και κεφαλαιώδη σημασία της Billie Holiday στην ιστορία της μουσικής έχουν γραφτεί πολλά. Για την ταραχώδη και τραγική ζωή της, όμως, τα ερωτηματικά παραμένουν άφθονα μέχρι σήμερα. Τις απαντήσεις επιχειρεί να δώσει αυτό το πολύτιμο ντοκιμαντέρ την Πέμπτη 25 Απριλίου.

Στο προτελευταίο φιλμ ο μικρός αδερφός του Matt Berninger (The National) συνοδεύει το συγκρότημα σε μία περιοδεία τους και καταγράφει τη θλιβερή τουπορεία μέχρι να τον διώξουν. Δεν πρόκειται για μία σκηνοθετημένη παρωδία αλλά για μία γλυκόπικρη ματιά στο ταλέντο και τη (φθαρμένη) σχέση ανάμεσα στα αδέρφια, ανάμεσα στην επιτυχία και την αποτυχία.

Στο κλείσιμο της αντίστροφης μέτρησης στις 27 Απριλίου, θα παρακολουθήσουμε τον Joe Strummer της εποχής πριν, κατά τη διάρκεια αλλά και μετά τους Clash, στο συγκλονιστικό και ιστορικό φιλμ του Julien Temple: «Joe Strummer: The Future Is Unwritten».

Μετά από κάθε ταινία, ακολουθεί μουσικό αφιέρωμα σε γνωστά venues της πόλης.

Το πρόγραμμα των προβολών:

17/4 20000 days on Earth
18/4 Cobain: Montage of Heck
20/4 Pulp: A Film About Life, Death and Supermarkets
21/4 The Sacred Triangle; Bowie, Iggy & Lou 1971-73
22/4 Bill Evans/Time Remembered
23/4 Radiohead meeting people is easy
24/4 Searching The Sugar Man
25/4 Billie Holiday
26/4 The National - Mistaken for Strangers
27/4 Joe Strummer: The Future is Unwritten

Αναζητήστε περισσότερες πληροφορίες και προμηθευτείτε τα εισιτήρια σας εδώ.

σουηδικού

Φεστιβάλ Σύγχρονου Σουηδικού Κινηματογράφου | 17 με 24 Απριλίου στο New Star Art Cinema

Το Φεστιβάλ γίνεται σε συνεργασία με την Πρεσβεία της Σουηδίας, το Σουηδικό Ινστιτούτο Στοκχόλμης, το Σουηδικό Ινστιτούτο Αθηνών, την Ομοσπονδία Κινηματογραφικών Λεσχών Ελλάδα και τη New Star.

Τετάρτη 17/4 19:00

The Emigrants – Utvandrarna (2021)
Σκηνοθεσία: Erik Poppe
Σενάριο: Siv Rajendram Eliassen, Anna Bache-Wiig
Διάρκεια: 2h 28m
Είδος: Δράμα, Ιστορικό
Γλώσσα: Σουηδικά

ΣΥΝΟΨΗ

Σουηδία, 1849. Μια φτώχεια οικογένεια αποφασίζει να μετακομίσει στην Αμερική με την ελπίδα να βρει μια καλύτερη ζωή. Παρόλο που γνωρίζουν ότι το ταξίδι θα είναι επικίνδυνο και η πίεση του να αντιμετωπίσουν μια νέα ζωή σε μια παράξενη και άγρια γη είναι μεγάλη, είναι αποφασισμένοι να τα καταφέρουν.

TRAILER

Πέμπτη 18/4 19:00

ΖΛΑΤΑΝ - I AM ZLATAN- Jens Sjögren(2021)
Σκηνοθεσία: Γιενς Σιέγκρεν
Πρωταγωνιστούν: Γκράνιτ Ρουσίτι, Ντόμινικ Άντερσον Μπαϊρακτάρι, Τσέντομιρ ΓκλίσοβιτςvΕίδος: Δραματική
Διάρκεια: 100

ΣΥΝΟΨΗ

Η ιστορία ενηλικίωσης του Ζλάταν Ιμπραΐμοβιτς σε ένα ταραχώδες σουηδικό προάστιο. Με καταγωγή από Βαλκάνιους γονείς, το ποδόσφαιρο ήταν η λύτρωση του Ζλάταν, όπου το ιδιαίτερο ταλέντο και η αυτάρκειά του τον οδήγησαν, ενάντια σε όλες τις πιθανότητες, στην κορυφή του διεθνούς ποδοσφαίρου.

Παρασκευή 19/4 19:00

HISTORJA -Stitches for Sapmi (2022)
Σκηνοθεσία: Thomas Jackson
Είδος: Ντοκιμαντερ
Με τους: Britta Marakatt-Labba, John-Isak Labba
Διάρκεια: 87’
Γλώσσα: Σουηδικά

ΣΥΝΟΨΗ

Το μεγάλης κλίμακας υφαντικό έργο τέχνης «Historjá» του Marakatt-Labba έκανε μια τεράστια ανακάλυψη όταν παρουσιάστηκε στο Documenta 14 στο Κάσελ. Το κέντημα, που απεικονίζει μοτίβα από την ιστορία των Σάμι, είναι επίσης το σημείο εκκίνησης του ντοκιμαντέρ του Τόμας Τζάκσον, το οποίο μας μιλά για τον πολιτισμό των Σάμι, του οποίου η ιστορία έχει σημαδευτεί από έναν αγώνα ενάντια στον πλειοψηφικό πληθυσμό. Ο αγώνας αφορούσε το δικαίωμα στη γη και τον τρόπο ζωής, αλλά και στη βάση αυτού βρίσκονται δύο απόψεις για την ανθρωπότητα και τη σχέση της με τη φύση. Στο Historjá – Stitches for Sapmí, ιστορικά γεγονότα και μυθολογικές εικόνες υφαίνονται μαζί με το πώς η κλιματική αλλαγή απειλεί τη σύγχρονη εκτροφή ταράνδων και συνεπώς την ύπαρξη του πολιτισμού των Σάμι.

Σάββατο 20/4 19:00

Prejudice & Pride-Swedish Film Queer - Fördom & stolthet – en queer filmhistoria (2022)
Σκηνοθεσία: Eva Beling
Σενάριο: Eva Beling
Είδος: Ντοκιμαντέρ
Κατάλληλο για άνω των 15 ετών
Διάρκεια: 100 min
Γλώσσα: Αγγλικά, Σουηδικά

ΣΥΝΟΨΗ

Θεωρούμενη ως μια από τις πρώτες queer ταινίες, το «The Wings» (1916) του Mauritz Stiller προβλήθηκε στους κινηματογράφους σε μια εποχή που η ομοφυλοφιλική επιθυμία έπρεπε ακόμα να κρύβεται πίσω από μάσκες και υπαινιγμούς, αποκαλύπτοντας τη μορφή της μόνο σε όσους γνωρίζουν. Η ταινία του Στίλερ είναι η αφετηρία από την οποία το «Prejudice and Pride» μα ταξιδεύει λεπτομερώς ένα λεπτομερές στην εξέλιξη του σουηδικού queer σινεμά. Από τη Βαβυλώνα του Βερολίνου τη δεκαετία του 1920 μέχρι τα χρόνια του Χόλιγουντ της Γκρέτα Γκάρμπο τη δεκαετία του '30, την καταπιεσμένη σεξουαλικότητα στο έργο του Ίνγκμαρ Μπέργκμαν, μέχρι μια νέα συνάντηση με το «Fucking Åmål». Αυτό το roller coaster μας διασκεδάζει ενώ παρακολουθούμε τα θέματα και τα στοιχεία του κόσμου LGBT+ να εξελίσσονται. Οι συνεντεύξεις με πολλούς γνωστούς ειδικούς και ακτιβιστές καταδεικνύουν πόσο σημαντική ήταν η αυξανόμενη προβολή της queer αισθητικής τόσο για τα άτομα όσο και για τους κοινωνικούς αγώνες για απελευθέρωση. Ο έκδηλος ενθουσιασμός τους για το θέμα μας παρέχει με μια εξαιρετική εικόνα για την έξοδο του σουηδικού κινηματογράφου από την ντουλάπα.

Κυριακή 21/4 19:00

COMEDY QUEEN (2022)
Σκηνοθεσία:Sanna Lenken
Σενάριο:Linn Gottfridsson
Φωτογραφία:Simom Pramsten
Πρωταγωνιστούν:Sigrid Johnson, Oscar Töringe, Ellen Taure, Adam Daho, Iggy Malmborg, Anna Bjelkerud, Frida Beckman
Διάρκεια: 93’
Γλώσσα: Σουηδικά

ΣΥΝΟΨΗ

Η δεκατριάχρονη Σάσα αποφασίζει να γίνει stand-up κωμικός. Πάνω από όλα, θέλει να διασκεδάσει τον μπαμπά της, ο οποίος κλαίει στο ντους όταν νομίζει ότι κανείς δεν τον ακούει. Στο σπίτι όλα της θυμίζουν τη μητέρα της που έφυγε από τη ζωή. Ωστόσο, η Σάσα αρνείται να κλάψει. Κρυφά, γράφει μια λίστα με όλα όσα πρέπει να κάνει για να επιβιώσει από τη θλίψη της: να ξυρίσει τα μαλλιά της, να σταματήσει να διαβάζει βιβλία, να απορρίψει το πιο χαριτωμένο κουτάβι του κόσμου και το πιο σημαντικό, να γίνει η μία και μοναδική Βασίλισσα της Κωμωδίας.

Δευτέρα 22/4 19:00

Η ΣΥΝΟΜΩΣΙΑ ΤΟΥ ΚΑΪΡΟΥ - BOY FROM HEAVEN- Tarik Saleh (2022)
Σκηνοθεσία: Tarik Saleh
Σενάριο:Tarik Saleh
Διεύθυνση φωτογραφίας: Pierre Aïm
Μουσική:Krister Linder
Ηθοποιοί: Tawfeek Barhom, Fares Fares, Mohammad Bakri, Makram J. Khoury, Sherwan Haji, Mehdi Dehbi
Διάρκεια: 126’
Γλώσσα: Αραβικά

ΣΥΝΟΨΗ

Ο Άνταμ, γιος ενός ψαρά, έχει το μοναδικό προνόμιο να σπουδάζει στο πανεπιστήμιο Al-Azhar University του Καΐρου, την κοιτίδα του σουνιτικού Ισλάμ. Λίγο μετά την άφιξη του στη πόλη, ο πιο υψηλόβαθμος θρησκευτικός ηγέτης του πανεπιστημίου – ο Μεγάλος Ιμάμης – πεθαίνει ξαφνικά· έτσι, σύντομα ο Άνταμ θα γίνει ένα πιόνι στο αδίστακτο παιχνίδι εξουσίας που εκτυλίσσεται ανάμεσα στη θρησκευτική και την πολιτική ελίτ της Αιγύπτου. Αντλώντας ανοιχτά τις αναφορές του από το μνημειώδες Όνομα του ρόδου του Ουμπέρτο Έκο, Η συνωμοσία του Καΐρου ξεδιπλώνει ένα συναρπαστικό πολιτικό θρίλερ με φόντο την καρδιά των θρησκευτικών και κρατικών ινστιτούτων της Αιγύπτου.

Τρίτη 23/4 19:00

BURN ALL MY LETTERS - Bränn alla mina brev (2022)
Σκηνοθεσία: Björn Runge
Πρωταγωνιστούν: Asta Kamma August, Sverrir Gudnason, Sonja Richter, Bill Skarsgård, Gustav Lindh
Διάρκεια: 119 min
Γλώσσα: Σουηδικά

ΣΥΝΟΨΗ

Βασισμένη στο ομώνυμο ημι-αυτοβιογραφικό μυθιστόρημα του Σουηδού συγγραφέα Alex Schulman, αυτή η συναρπαστική ιστορία αγάπης που εκτείνεται σε γενιές επικεντρώνεται γύρω από την Karin Stolpe. Στη δεκαετία του 1930, η ταινία απεικονίζει την περίπλοκη σχέση της με τον συγγραφέα της Sven Stolpe και τον παθιασμένο έρωτά της με τον πολλά υποσχόμενο συγγραφέα Olof Lagercrantz και πώς οι επιλογές επηρεάζουν τις επόμενες γενιές. Όταν ο εγγονός της βρίσκει ένα σωρό γράμματα από την εποχή, εγείρονται ερωτήματα σχετικά με τη μυστική υπόθεση και τον αντίκτυπό της στα μετέπειτα γεγονότα.

Τετάρτη 24/4 19:00

HILMA (2022)
Σκηνοθεσία: Lasse Hallström
Σενάριο: Lasse Hallström
Διάρκεια: 120’Είδος: Βιογραφία/ Δράμα
Γλώσσα: Αγγλικά

ΣΥΝΟΨΗ

Η Hilma af Klint (1862-1944) είναι ένα σημαντικό κομμάτι στην Ιστορία Τέχνης και μια από τους πρώτους ζωγράφους της αφηρημένης τέχνης (abstract art). Ωστόσο, σε αντίθεση με το έργο πολλών από τους συνομηλίκους της εκείνη την εποχή, το δικό της παρεξηγήθηκε και παραμελήθηκε μέχρι πολύ καιρό μετά τον θάνατό της. Αυτή είναι μια ιστορία για τη Hilma και τις συνθήκες που έκαναν δυνατή τη ζωγραφική της. Η ταινία ξεκινά από την πρώιμη ζωή της και τελειώνει σήμερα. όταν η τέχνη της συνδέεται με ανθρώπους όλων των θρησκειών και πολιτισμών. Όπως ακριβώς ήθελε.

Αναζητήστε περισσότερες πληροφορίες για το Φεστιβάλ Σύγχρονου Σουηδικού Κινηματογράφου εδώ.

αστυγραφίες

Αστυγραφίες στην Οθόνη από την Εθνική Πινακοθήκη και την Ταινιοθήκη της Ελλάδος | 11 με 18 Απριλίου στην Ταινιοθήκη της Ελλάδος

Η Ταινιοθήκη της Ελλάδος συνεργάζεται με την Εθνική Πινακοθήκη στην έκθεση «Αστυγραφία» που διερευνά εκδοχές του αστικού βιώματος στην ελληνική τέχνη κατά τις δεκαετίες 1950-1970 μέσα από το βλέμμα εικαστικών δημιουργών και κινηματογραφιστών. Η σύλληψη της έκθεσης, την οποία επιμελείται η διευθύντρια της ΕΠΜΑΣ Συραγώ Τσιάρα, αντιμετωπίζει την πόλη ως εμπειρία και εξετάζει την αστικοποίηση, την ανοικοδόμηση και τη μετανάστευση στο πλαίσιο των ραγδαίων αλλαγών που συνέβησαν μεταπολεμικά στην ελληνική κοινωνία.

Η Ταινιοθήκη, συμπληρώνοντας και εμπλουτίζοντας την εμπειρία της έκθεσης στην Πινακοθήκη, θα παρουσιάσει στις δύο αίθουσες της ένα πλούσιο κινηματογραφικό πρόγραμμα στο οποίο θα προβληθούν ολόκληρες κάποιες από τις ταινίες, αποσπάσματα των οποίων παίζονται στην έκθεση, ενώ θα παρουσιαστούν και κάποιες επιπλέον, ελληνικές αλλά και ξένες, μυθοπλασίας και ντοκιμαντέρ -ορισμένες μάλιστα πρόσφατης παραγωγής.

Οι προβολές της Τετάρτης 17 Απριλίου μεταφέρονται την Πέμπτη 18 Απριλίου.

Αναζητήστε το πλήρες πρόγραμμα προβολών εδώ.

γυάλα

Γυάλα του Κωνσταντίνου Φραγκούλη | Παρασκευή 19 Απριλίου στις 21.40 στην Ανδόρα

Πρεμιέρα παρουσία συντελεστών για τη πρώτη μεγάλου μήκους ταινία του Κωνσταντίνου Φραγκούλη.

Η «Γυάλα» είναι η πρώτη μεγάλου μήκους ταινία του Κωνσταντίνου Φραγκούλη και η πρεμιέρα της έλαβε μέρος στο 64ο Διεθνές Φεστιβάλ Θεσσαλονίκης. Είναι μια ταινία μυστηρίου γυρισμένη εξ ολοκλήρου στο νησί της Σάμου. Στην ταινία πρωταγωνιστούν οι Μαρία Δαμασιώτη, Γιώργος Καφετζόπουλος, Νάνσυ Μπούκλη, Κορίνα Άννα Γκουγκουλή και Γιώργος Τριπόδης.

Μετά από ένα ατύχημα μια νεαρή κοπέλα βρίσκεται σε μια απομονωμένη έπαυλη ενός νησιού και προσπαθεί να ανακτήσει τη χαμένη της μνήμη με τη βοήθεια ενός περίεργου «αποκλειστικού» νοσοκόμου. Αξίζει τελικά να επιστρέψει στις απολεσθείσες αναμνήσεις της;

Αναζητήστε εδώ περισσότερες πληροφορίες για την προβολή.

Χρήστος, το Τελευταίο Παιδί

Χρήστος, Το Τελευταίο Παιδί της Τζούλια Αμάτι | Προβολές από 19 Απριλίου σε Διάνα και Ανδόρα

Ο Χρήστος είναι ο μοναδικός μαθητής του δημοτικού σχολείου των Αρκιών στα Δωδεκάνησα. Για να συνεχίσει όμως στο γυμνάσιο πρέπει να εγκαταλείψει τους Αρκιούς και να μετακομίσει σε ένα μεγαλύτερο νησί. Η οικογένεια του δεν μπορεί να αντέξει το κόστος και ο πατέρας του θέλει να τον κάνει βοσκό. Η δασκάλα του αντίθετα είναι αποφασισμένη να βρει λύση για να συνεχίσει το σχολείο. Θα τα καταφέρει;

Το ντοκιμαντέρ «Χρήστος, Το τελευταίο Παιδί» της Τζούλια Αμάτι, μια συμπαραγωγή Ιταλίας, Γαλλίας και Ελλάδας, θα πραγματοποιήσει σειρά προβολών στις αίθουσες από την Παρασκευή 19 Απριλίου. Η ταινία για τον Χρήστο, τον μόνο μαθητή του δημοτικού σχολείου των Αρκιών, του απομακρυσμένου αυτού νησιού των Δωδεκανήσων όπου υπάρχουν χίλιες κατσίκες, τριάντα κάτοικοι και μόνο ένα παιδί, έκανε παγκόσμια πρεμιέρα στο τμήμα Giornate degli Autori του Φεστιβάλ Βενετίας, ενώ απέσπασε τα βραβεία FIPRESCI, ΕΡΤ και Νεότητας των Φοιτητών Πανεπιστημίων Θεσσαλονίκης στο 25ο Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Θεσσαλονίκης

Αναζητήστε εδώ περισσότερες πληροφορίες για την ταινία.

νονός

Ο Νονός ΙΙ του Φράνσις Φορντ Κόπολα | Σάββατο 20 Απριλίου στις 21.30 στο Cinobo Οπερα 1

Τιμημένο με Όσκαρ Καλύτερης Ταινίας, Σκηνοθεσίας, Β’ Αντρικού Ρόλου (Ρόμπερτ Ντε Νίρο), Διασκευασμένου Σεναρίου, Μουσικής και Καλλιτεχνικής Διεύθυνσης, το μνημειώδες έπος του Φράνσις Φορντ Κόπολα συμπληρώνει φέτος 50 χρόνια από την πρώτη κυκλοφορία του. Και το Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Αθήνας Νύχτες Πρεμιέρας το γιορτάζει προβάλλοντας την ψηφιακά αποκατεστημένη κόπια που επιμελήθηκε πρόσφατα ο ίδιος ο σκηνοθέτης.

Τα εισιτήρια θα ξεκινήσουν να διατίθενται ηλεκτρονικά στις 12 το μεσημέρι της Δευτέρας 15 Απριλίου εδώ. Για όσους θεατές επιθυμούν να προμηθευτούν τα εισιτήριά τους απευθείας από το ταμείο της αίθουσας, η πώληση θα ξεκινήσει εκεί από το απόγευμα της ίδιας μέρας.

Αναζητήστε περισσότερες πληροφορίες εδώ.

συνάδελφοι ηρωϊκοί

Συνάδελφοι Ηρωικοί Οικοδόμοι της ομάδας Συλλογική Μνήμη | Προβολές σε Τριανόν, Διάνα, Μικρόκοσμο

Εξορία... Κομμουνιστές που βιοπορίζονται στις οικοδομές της Αθήνας, εκεί που το μεταμφυλιακό κράτος δεν ζητάει αποδείξεις νομιμοφροσύνης. Τσακισμένοι αγωνιστές που προσπαθούν να ορθοποδήσουν μετά από χρόνια διωγμών. Φτώχεια... Νέοι από τη λαβωμένη επαρχία καταφθάνουν στην πρωτεύουσα αναζητώντας το μονοπάτι για ένα καλύτερο αύριο, μια δουλειά για να επιβιώσουν και να στηρίξουν τις οικογένειές τους. Εσωτερικοί μετανάστες σε μια πόλη υπό πολιτικό και κοινωνικό μετασχηματισμό. Αγώνας... Άνθρωποι με κοινές και διαφορετικές αφετηρίες, νέοι και μεγαλύτεροι σε ηλικία σε έναν συλλογικό αγώνα που θα χτιστεί από το τώρα και το χθες, από το ρευστό παρόν και το πλούσιο παρελθόν τους. Οικοδόμοι, εργάτες σε κατασκευαστικούς τομείς και τεχνίτες, παίρνουν στις πλάτες τους ένα συνδικαλιστικό κίνημα – πυξίδα για το μέλλον.

Το τρίτο ντοκιμαντέρ της ομάδας Συλλογική Μνήμη μετά τα ντοκιμαντέρ «Οι Παρτιζάνοι των Αθηνών» και «Καινούργιος Ουρανός: Οι Γυναίκες στον Δημοκρατικό Στρατό Ελλάδας» με τίτλο «Συνάδελφοι Ηρωικοί Οικοδόμοι: Η συγκρότηση ενός συλλογικού αγώνα την περίοδο 1960-1967» το οποίο έκανε πρεμιέρα στο 26ο Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Θεσσαλονίκης, Το ντοκιμαντέρ είναι διάρκειας 56 λεπτών και 22 δευτερολέπτων και θα προβάλλεται με αγγλικούς υπότιτλους.

Προβάλλεται το Σάββατο 20 Απριλίου στις 17.00 στο Διάνα, στις 18.30 στο Τριανόν και την Τρίτη 23 Απριλίου στις 19.00 στον Μικρόκοσμο.

Αναζητήστε περισσότερες πληροφορίες για το ντοκιμαντέρ και τις προβολές εδώ.

psaroloco

Psaroloco Παιδικό και Εφηβικό Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου | 20 και 21 Απριλίου στο Ιδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης

Το Psaroloco Παιδικό και Εφηβικό Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου προσφέρει 52 υψηλού επιπέδου δημιουργικές ταινίες μικρού μήκους όλων των ειδών κινούμενο σχέδιο- ντοκιμαντέρ - μυθοπλασία από 17 χώρες που ενθαρρύνουν τη συμπερίληψη, την ελευθερία της καλλιτεχνικής έκφρασης, την οικολογική συνείδηση, την ισότητα, τον διαπολιτισμικό διάλογο, την κοινωνική ένταξη και την ενσυναίσθηση.

Οι ταινίες συμμετείχαν ή απέσπασαν διακρίσεις στα μεγαλύτερα παγκόσμια φεστιβάλ ( Annecy, Clermont- Ferrand, Βerlinale κ. α) στα βραβεία Cesar και κάνουν πρεμιέρα στην Ελλάδα. Το πρόγραμμα είναι χωρισμένο σε ενότητες και ηλικιακές ομάδες. (από 4 ετών και για όλη την οικογένεια) Όλες οι ταινίες προβάλλονται με ελληνικούς υπότιτλους.

Αναζητήστε περισσότερες πληροφορίες για το Psaroloco εδώ.

disff ιριδα

Το Φεστιβάλ Δράμας στην Ιριδα | 19 με 21 Απριλίου στην Ιριδα

Την Παρασκευή, το Σάββατο και την Κυριακή 19-21 Απριλίου ο ιστορικός κινηματογράφος, γωνία Ιπποκράτους και Ακαδημίας, όπου δραστηριοποιείται ο Κινηματογραφικός και Φωτογραφικός Τομέας του Πολιτιστικού Ομίλου Φοιτητών του Πανεπιστημίου Αθηνών (Κινηματοθέατρο ΙΡΙΣ-ΠΟΦΠΑ), θα φιλοξενήσει το πρόγραμμα DISFF in Athens με τις σπουδαστικές ταινίες που διαγωνίστηκαν πέρυσι στο Εθνικό Σπουδαστικό Πρόγραμμα στη Δράμα (46o DISFF, 2023).

Παράλληλα, θα παρουσιαστεί το Focus on Germany, ένα αφιέρωμα σε επιλεγμένες γερμανικές ταινίες μικρού μήκους από τη δεκαετία του ’80 έως και σήμερα, που παρουσιάζει το Φεστιβάλ Μικρού Μήκους του Αμβούργου.

Είσοδος ελεύθερη με προκράτηση θέσεων εδώ.

Ωρες προβολών: 19:00 και 20:30

Αναζητήστε εδώ το ωρολόγιο πρόγραμμα ανά μέρα καθώς και αναλυτικές πληροφορίες για κάθε ταινία και τους συντελεστές της.

κάρι

Κάρι: Εκρηξη Οργής του Μπράιαν Ντε Πάλμα | Παρασκευή 19 Απριλίου στις 21.00 στον Δαναό

Ο Κινηματογράφος Δαναός σε συνεργασία με τις Εκδόσεις Κλειδάριθμος, παρουσιάζουν το κλασικό cult θρίλερ «Κάρι, Εκρηξη Οργής» του Μπράιαν Ντε Πάλμα, βασισμένο στο βιβλίο Στίβεν Κινγκ που κλέινει φέτος 50 χρόνια.

Η Κάρι είναι μια έφηβη κοπέλα που η μητέρα της την καταπιέζει με την θρησκοληψία της, οι συμμαθήτριες της την κοροϊδεύουν για το ντροπαλό και αθώο χαρακτήρα της. Σύντομα αντιλαμβάνεται ότι έχει τηλεκινητικές ικανότητες. Την βραδιά του χορού των τελειόφοιτων την ζήτησε για συνοδό του το πιο δημοφιλές αγόρι του λυκείου. Αυτή η βραδιά θα μείνει αξέχαστη σε όλους…

Αντίτυπα διακεκριμένων βιβλίων του Stephen King θα περιμένουν στο bar του σινεμά.

Αναζητήστε περισσότερες πληροφορίες και προμηθευτείτε τα εισιτήριά σας εδώ.

gsc

Το GSC βραβεύει στο DISFF - 8+1 Ματιές από την Ενωση Ελλήνων Κινηματογραφιστών | Κυριακή 21 Απριλίου στις 13.00 στο Αστορ

Η Ενωση Ελλήνων Κινηματογραφιστών / Greek Society of Cinematographers (G.S.C), συνεχίζει την προσπάθειά της να αναδεικνύει την καθοριστική, νευραλγική συμβολή της Διεύθυνσης Φωτογραφίας στο αισθητικό και αφηγηματικό αποτέλεσμα ενός κινηματογραφικού έργου. Και παρουσιάζει τις ταινίες τις οποίες ξεχώρισε τα προηγούμενα χρόνια στο Φεστιβάλ Δράμας, αναγνωρίζοντας νέους διευθυντές φωτογραφίες - υποσχέσεις για το μέλλον.

Αυτές οι βραβευμένες ταινίες, των προηγούμενων χρόνων, θα προβληθούν την Κυριακή 21 Απριλίου στη 1 μ.μ. στον Κινηματογράφο Αστορ.

Διάρκεια προβολής 160’ θα ακολουθήσει συζήτηση.

Παρόντες θα είναι οι συντελεστές των ταινιών καθώς και ο καλλιτεχνικός διευθυντής του Διεθνούς Φεστιβάλ Ταινιών Μικρού Μήκους Δράμας, κ. Γιάννης Σακαρίδης

Είσοδος ελεύθερη

Θα προβληθούν με χρονολογική σειρά οι ταινίες:

Νηπενθές 16’ (2016) σκηνοθεσία Γιάννης Συμβώνης Κινηματογράφηση Χριστίνα Μουμούρη GSC
Maneki Neko 19’ (2017) σκηνοθεσία Μανώλης Μαυρής Κινηματογράφηση Μανού Τιλίνσκι
Νάρκη 22’ (2018) σκηνοθεσία Δημήτρης Τσαλαπάτης Κινηματογράφηση Γιάννης Σίμος
Μίλα 15’ (2019) σκηνοθεσία Αντρέας Βακαλιός Κινηματογράφηση Φίλη Ολσέφσκι
Mare Nostrum 26’ (2020) σκηνοθεσία Δημήτρης Αναγνώστου Κινηματογράφηση Γιάννης Καραμπάτσος
Horsepower 15’ (2021) σκηνοθεσία Σπύρος Σκάνδαλος Κινηματογράφηση Θωμάς Τσιφτελής
Cortázar 10’ (2021) ειδική μνεία σκηνοθεσία Αργύρης Γερμανίδης & Κατερίνα Στράουχ Κινηματογράφηση Αργύρης Γερμανίδης
Γιάμα 15’ (2022) σκηνοθεσία Αντρέας Βακαλιός Κινηματογράφηση Φίλη Ολσέφσκι
Το καλοκαίρι που παρατήρησα για πρώτη φορά τον ήλιο να δύει 23’ (2023) Σκηνοθεσία Αστέρης Τζιώλας Κινηματογράφηση Σωτήρης Τζατζάκης

Αναζητήστε περισσότερες πληροφορίες εδώ.

κεμες

Στα Ιχνη του Παρελθόντος - Από το Παλιό στο Νέο | Δευτέρα 22 Απριλίου στο Cine Βακούρα στη Θεσσαλονίκη από τις Σινεφίλ Δευτέρες

Στο αφιέρωμα «Στα ίχνη του παρελθόντος» θα προβληθούν τα εξής φιλμ: Στις 21:00 ο «Αβανος» του Πάνου Χαραμή, με έξι κορυφαία βραβεία από το φεστιβάλ της Δράμας. Την ταινία θα προλογίσει ο ίδιος ο σκηνοθέτης, του οποίου η ταινία είναι μια ευγενική προσφορά. Μετά το διάλειμμα θα προβληθεί το φιλμ «Ληστεία στην Αθήνα» του Βαγγέλη Σερντάρη. Θα προλογίσει η κόρη του, διακεκριμένη καθηγήτρια της παιδοψυχιατρικής. Η ταινία είναι ευγενική προσφορά της ΑΛΑΤΑΣ FILMS. Στο τέλος θα γίνει masterclass με το θέμα « Από το παλιό στο νέο: Οι κοινωνιολογικές και τοπολογικές παράμετροι του ελληνικού φιλμ νουάρ» με συμμετοχή των Πάνο Χαραμή, Ασπασία Σερντάρη, Αλέξη Δερμεντζόγλου. Θα ακολουθήσει συζήτηση με το κοινό.

Στους θεατές θα διατεθούν 30 αντίτυπα του βιβλίου «Σε σκοτεινούς δρόμους: Το ελληνικό φιλμ νουάρ» το οποίο περιέχει και κριτική του φίλμ από τον Θόδωρο Γιαχουστίδη «Ληστεία στην Αθήνα» και που θα το υπογράψουν οι δύο καλεσμένοι. Για το «’Αβανος» θα διανεμηθεί κριτική από το FLIX.

Η είσοδος είναι δωρεάν για τα μέλη της λέσχης και 6 ευρώ για τους υπόλοιπους θεατές.

Αναζητήστε περισσότερες πληροφορίες για την εκδήλωση εδώ.

landmarks II

LANDMARKS II - Το Σινεμά στο Κέντρο | Η Αθήνα στο Σινεμά. | Τις Δευτέρες του Απριλίου

Η Eνωση Σκηνοθετών - Παραγωγών Ελληνικού Κινηματογράφου (ΕΣΠΕΚ), μετά την διοργάνωση του κινούμενου θερινού κινηματογράφου - road trip LANDMARKS τον περασμένο Σεπτέμβριο, με προβολές σημαντικών ελληνικών ταινιών στις περιοχές όπου γεννήθηκαν, επιστρέφει στην Αθήνα για να αναδείξει την σχέση της πόλης με το σινεμά, φιλοξενώντας τις δράσεις της στους ιστορικούς κινηματογράφους του κέντρου της. Οπως αναφέρει χαρκατηριστικά στην ανακοίνωσή της «αυτούς που κινδυνεύουν να εξαφανιστούν στον βωμό μιας τουριστικής Αθήνας και όχι μιας πόλης ζωντανής για τους πολίτες της.»

Θέλοντας να τονίσει αυτή την αμφίρροπη σχέση Αθήνας - σινεμά - κέντρου, επιλέγει τα 4 ιστορικά σινεμά Ελλη, Αστυ, Αστορ και Cinobo Oπερα για να στεγάσουν τις επόμενες Δευτέρες του Απριλίου (8/4, 15/4, 22/4 και 29/4) προβολές μεγάλου, μεσαίου και μικρού μήκους ταινιών, συζητήσεις, installation και party, με την δράση LANDMARKS II - Το Σινεμά στο Κέντρο | Η Αθήνα στο Σινεμά.

Διαβάστε αναλυτικά το πρόγραμμα προβολών εδώ.

cinobo υδαταέριο

Σινεμά στο Υδαταέριο | Cinobo x Βιομηχανικό Μουσείο Φωταερίου | 4 - 30 Απριλίου 2024 στην Τεχνόπολη Δήμου Αθηναίων

Το Cinobo και το Βιομηχανικό Μουσείο Φωταερίου συμπράττουν για μια σειρά κινηματογραφικών προβολών στο κτίριο του Νέου Υδαταερίου στην Τεχνόπολη Δήμου Αθηναίων.

Από τις 4 μέχρι τις 30 Απριλίου, το «Σινεμά στο Υδαταέριο» φέρνει την έβδομη τέχνη σε ανοιχτό διάλογο με τη βιομηχανική κληρονομιά, μέσα από επτά ταινίες οι οποίες επιλέχθηκαν από την ομάδα του Cinobo με έμπνευση τον μυσταγωγικό χαρακτήρα του ιστορικού χώρου του παλιού εργοστασίου φωταερίου της Αθήνας.

Το Βιομηχανικό Μουσείο Φωταερίου δημιουργήθηκε για να αναδείξει ένα σημαντικό κομμάτι της νεότερης ιστορίας της πόλης, το παλιό εργοστάσιο φωταερίου της Αθήνας που παρείχε ενέργεια και φωτισμό στην πρωτεύουσα για 130 χρόνια, και που αποτελεί ένα σπάνιο για τα ευρωπαϊκά δεδομένα βιομηχανικό μνημείο. Το κτίριο Νέο Υδαταέριο, είναι μία αυτόνομη μονάδα παραγωγής ενέργειας με μοναδική βιομηχανική αισθητική, ενώ ο μηχανολογικός του εξοπλισμός, που χρονολογείται το 1930, διατηρείται σχεδόν ακέραιος και επιβάλλει την παρουσία του καθ’ ύψος. Από το 2013 λειτουργεί σαν χώρος εκπαιδευτικών προγραμμάτων και προβολών αρχειακού υλικού, διατηρώντας «ζωντανά» τα στοιχεία που μαρτυρούν την ανθρώπινη παρουσία μέχρι και σήμερα.

Το Cinobo, το εγχείρημα που ξεκίνησε στο κέντρο της Αθήνας από μία ομάδα νέων ανθρώπων που ήθελαν να κάνουν διαθέσιμο το καλύτερο σινεμά από όλο τον κόσμο, σήμερα επιλέγει και διαθέτει ταινίες τόσο μέσω της streaming πλατφόρμας του όσο και στις αίθουσες, κάνοντας τη ζωή μας κινηματογραφική. Αυτήν τη φορά, εμπνέεται από το εργοστάσιο φωταερίου και την ακόμα παλλόμενη παρουσία των ανθρώπων του, επιλέγοντας επτά αγαπημένες ταινίες όλων των ειδών που αντανακλούν την ιδιαίτερη αυτή αύρα επί της μεγάλης οθόνης. Ιστορίες ανθρώπων και μηχανών σε τροχιά, μέσα στις σύγχρονες μεγαλουπόλεις και στα εργοστάσια που μπορεί να μην ορθώνονται σε ψηλά επιβλητικά κτίρια, αλλά έχουν εμφυσήσει την πνοή τους σε κάθε έκφραση της ανθρώπινης ύπαρξης.

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ

Πέμπτη 4/4, 21:00

Πεσμένα Φύλλα (Fallen Leaves)
Ακι Καουρισμάκι, 2023
Η νέα ταινία του μάστερ Άκι Καουρισμάκι που πήρε το Βραβείο της Επιτροπής στις Κάννες το 2023. Δύο μοναχικοί άνθρωποι συναντιούνται τυχαία μια νύχτα στο Ελσίνκι και προσπαθούν να βρουν τον πρώτο, μοναδικό και απόλυτο έρωτα της ζωής τους. Η πορεία τους προς αυτόν τον στόχο εμποδίζεται από τον αλκοολισμό του άνδρα, τους χαμένους αριθμούς τηλεφώνου, τη μη γνώση του ονόματος ή της διεύθυνσης του άλλου και τη γενική τάση της ζωής να βάζει εμπόδια σε όσους αναζητούν την ευτυχία τους.

Τρίτη 9/4, 21:00

Πώς να Ανατινάξετε έναν Αγωγό (How to Blow Up a Pipeline)
Ντάνιελ Γκολντχέιμπερ, 2022
Ενα ανεξάρτητο αμερικανικό διαμαντάκι που μπήκε στις λίστες με τις καλύτερες ταινίες του 2022. Μια κλιματική ακτιβίστρια που έμεινε πρόσφατα ορφανή μετά από ένα φρικτό κύμα καύσωνα που στοίχισε τη ζωή της μητέρας της, ηγείται μιας ομάδας φίλων, εραστών και αγνώστων, ο καθένας με τη δική του σκληρή ιστορία, σε μια παράτολμη αποστολή να ανατινάξουν έναν αγωγό πετρελαίου στο Δυτικό Τέξας.

Πέμπτη 11/4, 21:00

Titane
Ζουλιά Ντικουρνό, 2021
Ο Χρυσός Φοίνικας που σόκαρε τις Κάννες. Μετά από μια σειρά ανεξήγητων εγκλημάτων, ένας πατέρας ξαναβρίσκει τον γιο του, που αγνοούνταν για 10 χρόνια. Titane: Μέταλλο ιδιαίτερα ανθεκτικό στη θερμότητα και τη διάβρωση με κράματα υψηλής αντοχής σε εφελκυσμό.

Τρίτη 23/4, 21:00

Μην Περιμένετε και Πολλά από το Τέλος του Κόσμου (Do Not Expect Too Much from the End of the World)

Ράντου Ζούντε, 2023
Μετά το «Ατυχές πήδημα ή παλαβό πορνό» ο Ράντου Ζούντε πιο αιχμηρός από ποτέ. Μια ιστορία για το σινεμά, τα social media και την οικονομία, σε δύο μέρη: Καταπονημένη και κακοπληρωμένη, η Άντζελα διασχίζει όλο το Βουκουρέστι κάνοντας το κάστινγκ για ένα εταιρικό «βίντεο για την ασφάλεια στην εργασία», που της ανατέθηκε από μια πολυεθνική εταιρεία. Όταν ένας από τους συνεντευξιαζόμενους αποκαλύπτει την ευθύνη της εταιρείας για το ατύχημα του, ξεσπά ένα σκάνδαλο – μπροστά σε μια ακίνητη, ασυγκίνητη κάμερα.

Πέμπτη 25/4, 21:00

Εκπτωτοι Άγγελοι (Fallen Angels)

Γουόνγκ Καρ Γουάι, 1995
Ενα περιπετειώδες δράμα από τον κλασικό πια Γουόνγκ Καρ Γουάι. Ένας απογοητευμένος δολοφόνος αναλαμβάνει το τελευταίο του χτύπημα, αλλά πρώτα πρέπει να ξεπεράσει τα συναισθήματά του για την ψυχρή συνάδελφό του. Θεωρώντας ότι είναι επικίνδυνο και ακατάλληλο να εμπλακεί με συνεργάτη, αναζητά υποκατάστατο. Χαμένος στη νύχτα του σύγχρονου Χονγκ Κονγκ, θα γνωρίσει δύο μοναδικούς χαρακτήρες, ανάμεσά τους μια γυναίκα στο κατόπι του μυστηριώδους πρώην της.

Παρασκευή 26/4, 21:00

Νήμα
Αλέξανδρος Βούλγαρης, 2016
Ο Αλέξανδρος Βούλγαρης σκηνοθετεί τη Σοφία Κόκκαλη σε μία καθηλωτική ερμηνεία. Η αφοσίωση της Νίκης στην αντίσταση προδίδει την αδυναμία της να ανταποκριθεί ως μητέρα. Ο Λευτέρης, γιος της Νίκης, κληρονομεί ένα παρελθόν που ο ίδιος πότε του δεν ονειρεύτηκε. Μέχρι που μια μέρα, το νήμα που τους συνδέει, ένας αόρατος ψυχολογικός ομφάλιος λώρος, κόβεται. Ο αγώνας της Μητέρας για τα πολιτικά της πιστεύω, μεταμορφώνεται σε ψυχολογικές αλυσίδες που φυλακίζουν τον Γιο, ο οποίος πρέπει στο τέλος να αγωνιστεί για τη δικιά του ελευθερία και να αναζητήσει τη δικιά του λύτρωση.
Μετά την προβολή της ταινίας, θα ακολουθήσει DJ set από τον Τhe Boy (Αλέξανδρο Βούλγαρη).

Τρίτη 30/4, 21:00

Αγελάδα (Cow)
Αντρεα Άρνολντ, 2021
Ενα πρωτότυπο ντοκιμαντέρ για τη σχέση μας με τα ζώα σήμερα. Κινηματογραφικό πορτρέτο της ζωής δύο αγελάδων γαλακτοπαραγωγής, που μας φέρνει πιο κοντά στην ομορφιά τους αλλά και στις προκλήσεις που αντιμετωπίζουν στην καθημερινότητά τους, κάνοντάς μας να αναγνωρίσουμε όχι με ρομαντικό, αλλά με ρεαλιστικό τρόπο, όλα όσα εκείνες μας προσφέρουν.

Πληροφορίες
«Σινεμά στο Υδαταέριο» Cinobo x Βιομηχανικό Μουσείο Φωταερίου
4-30 Απριλίου 2024 | Έναρξη προβολών 21:00
Κτίριο Νέο Υδαταέριο
Ώρα προσέλευσης: 20:30
Σημείο συνάντησης: Κεντρική Καμινάδα
Εισιτήρια 5€
Τις ημέρες των προβολών, το Βιομηχανικό Μουσείο Φωταερίου θα παρατείνει το ωράριό του έως τις 21:00 και το κοινό θα έχει τη δυνατότητα να περιηγηθεί στους μουσειακούς του χώρους με τη βοήθεια των ανθρώπων του Μουσείου.

Αναζητήστε περισσότερες πληροφορίες για τις προβολές και προμηθευτείτε τα εισιτήριά σας εδώ.

μαζί

Μαζί Ποτέ (Head On) του Φατίχ Ακίν | Τρίτη 23 Απριλίου στις 21.00 στο Δαναό μέρος των προβολών ο Χρήστος Δεν Μένει Πια Εδώ Αλλα Πάει Σινεμά

Ο Καχίτ και η Σιμπέλ, Γερμανοί τούρκικης καταγωγής, παντρεύονται για να καταφέρει η νεαρή Σιμπέλ να ξεφύγει από τους αυστηρούς περιορισμούς της συντηρητικής οικογένειας της. Το «ζευγάρι» μοιράζεται το ίδιο διαμέρισμα και τίποτα άλλο ενώ η κοπέλα συνεχίζει να έχει τη δική της ανεξάρτητη σεξουαλική ζωή. Ο Καχίτ αρχικά το δέχεται, σύντομα όμως αναπτύσσεται μέσα τους έρωτας στην πιο ζηλόφθονη μορφή του, οδηγώντας και τους δύο στα άκρα.

Η ταινία του Φατίχ Ακίν που κέρδισε τη Χρυσή Αρκτο στο Φεστιβάλ Βερολίνου το 2004, εκτοξεύοντας τη φήμη του δημιουργού της.

Αναζητήστε περισσότερες πληροφορίες και προμηθευτείτε τα εισιτήριά σας εδώ.

Απόντες 607

Απόντες του Νίκου Γραμματικού | Τρίτη 23 Απριλίου στις 21.00 στο Cine Βακούρα στη Θεσσαλονίκη

Εξι παιδικοί φίλοι από τη Σαλαμίνα συναντιούνται σποραδικά στο διάστημα από το Ευρωμπάσκετ του 1987 μέχρι το Μουντιάλ του 1994. Μέσα σε αυτήν την επταετία η ζωή τους εξελίσσεται και οι σχέση τους περνά στάδια. Βλέπουμε τις διαφορετικές τους κοσμοθεωρήσεις, τις ιδεολογικές τους διαφωνίες, τους καβγάδες, τις σχέσεις τους με τις γυναίκες, τους διαφορετικούς επαγγελματικούς δρόμους, την απόσταση που τους χωρίζει και τη φθίνουσα πορεία της φιλίας τους. Ταυτόχρονα με την ιστορία των έξι φίλων, βλέπουμε και τις σημαντικές αλλαγές που συμβαίνουν στο εγχώριο και παγκόσμιο επίπεδο εκείνη την περίοδο.

Το αφιέρωμα στα αριστουργήματα του Ελληνικού Κινηματογράφου και τους δημιουργούς του με προβολές σε κόπιες φιλμ 35mm συνεχίζεται για δεύτερη σεζόν. Την Τρίτη 23 Απριλίου στις 21.00 προβάλλονται οι «Απόντες» του Νίκου Γραμματικού με τους Αιμίλιο Χειλάκη, Βαγγέλη Μουρίκη, Τάσο Νούσια, Νίκο Γεωργάκη, Κωνσταντίνο Σταρίδα, Γιώργο Ευγενικό, Αντώνη Αντωνίου, Αρτο Απαρτιάν, Μηνά Χατζησάββα, Ανατολή Αθανασιάδου, Βιβή Κόκκα, Στέργιο Νένε.

Την ταινία θα προλογίσει ο κριτικός κινηματογράφου και μουσικός Άκης Καπράνος. Μετά το τέλος της προβολής θα ακολουθήσει συζήτηση με τον Νίκο Γραμματικό μέσω βιντεοκλήσης. Η προβολή, όπως όλες του αφιερώματος, θα γίνει σε μια ανακατασκευασμένη Ernemann του 1952.

Αναζητήστε περισσότερες πληροφορίες και προμηθευτείτε τα εισιτήριά σας εδώ.

Αναζητήστε στον κινηματογραφικό οδηγό του Flix όλες τις ταινίες που παίζονται ήδη στις αίθουσες, αυτές που έρχονται και για τις οποίες ανυπομονούμε περισσότερο, το τοπ-5 του Flix από τις νέες ταινίες της εβδομάδας και ώρες προβολών στις αίθουσες Αθήνας, Θεσσαλονίκης και ολόκληρης της Ελλάδας.