Buzz

Οι «Γάμοι της Τήλου» του Παναγιώτη Ευαγγελίδη στο Cine Αλεξάνδρα για το μήνα υπερηφάνειας

of 10

Γιορτάζοντας τον μήνα υπερηφάνειας της ΛΟΑΤΚΙ+ κοινότητας, το Cinobo διοργανώνει στις 7 Ιουνίου δωρεάν preview προβολή της ταινίας του Παναγιώτη Ευαγγελίδη «Οι Γάμοι της Τήλου».

Οι «Γάμοι της Τήλου» του Παναγιώτη Ευαγγελίδη στο Cine Αλεξάνδρα για το μήνα υπερηφάνειας

Στο κέντρο του νέου ντοκιμαντέρ του Παναγιώτη Ευαγγελίδη με τον εύγλωττο τίτλο «Οι Γάμοι της Τήλου» βρίσκεται ένα ντοκουμέντο, από τα πιο πολύτιμα της σύγχρονης ακτιβιστικής ιστορίας για τα ΛΟΑΤΚΙ+ δικαιώματα στην Ελλάδα.

«Μια φορά κι έναν καιρό» υπήρχε ένας δήμαρχος στην Τήλο που μπορούσε να παντρέψει ομόφυλα ζευγάρια.

Πριν 15 χρόνια, ο σκηνοθέτης και σεναριογράφος Παναγιώτης Ευαγγελίδης παρακολούθησε τους πρώτους (και μοναδικούς μέχρι και σήμερα) γάμους ομόφυλων ζευγαριών που έγιναν στην Ελλάδα, και έκανε την ιστορία τους ταινία.

Διαβάστε εδώ τη γνώμη του Flix για τους «Γάμους της Τήλου».

Οι Γάμοι της Τήλου

Με αφορμή τον μήνα υπερηφάνειας της ΛΟΑΤΚΙ+ κοινότητας, το Cinobo παρουσιάζει το ντοκιμαντέρ-κειμήλιο που παρουσιάστηκε στο Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Θεσσαλονίκης 2022, σε μια ειδική δωρεάν preview προβολή για το αθηναϊκό κοινό, λίγο πριν κυκλοφορήσει στους κινηματογράφους και στη συνέχεια στην πλατφόρμα του Cinobo.

Η ταινία θα προβληθεί στο Θερινό Cine Αλεξάνδρα (Ηρώων Πολυτεχνείου 27, Χαλάνδρι) την Τετάρτη 7 Ιουνίου στις 21:00 (ώρα προσέλευσης 20:30), Την ταινία θα προλογίσει ο σκηνοθέτης και θα ακολουθήσει Q&A | Ελεύθερη είσοδος | Θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας

Διαβάστε εδώ τη συνέντευξη του Παναγιώτη Ευαγγελίδη στο Flix για τους «Γάμους της Τήλου».

Οι «Γάμοι της Τήλου» θα προβληθούν και στις 8 Ιουνίου στο ΑΣΤΟΡ, στο πλαίσιο των προβολών των υποψήφιων ταινίων για τα φετινά βραβεία Ιρις της Ελληνικής Ακαδημίας Κινηματογράφου, όπου η ταινία είναι υποψήφια για καλύτερο ντοκιμαντέρ. Διαβάστε περισσότερα εδώ.

οι Γάμοι της Τήλου