Buzz

Η Αντουανέττα Αγγελίδη περνάει... «Εμμονες Ωρες στον Τόπο της Πραγματικότητας»

of 10

Ενα ντοκιμαντέρ δίνει το λόγο στην σπουδαία Αντουανέττα Αγγελίδη κι αυτή εξομολογείται επιστρέφοντας στην αρχή της ζωής και του έργου της.

Η Αντουανέττα Αγγελίδη περνάει... «Εμμονες Ωρες στον Τόπο της Πραγματικότητας»

Μια μυστική εξομολόγηση της πρωτοπόρου φεμινίστριας σκηνοθέτριας Αντουανέττας Αγγελίδη στην κόρη της Ρέα Βαλντέν, και στον κόσμο. Για το βλέμμα, τη ζωή, τα οράματα και τις ταινίες της, και τη συγκλονιστική εμπειρία της τύφλωσης. Φτιαγμένη σε ένα διαμέρισμα, στην καραντίνα, μια ταινία για τον εσωτερικό κόσμο, το μυστικό τόπο όπου βρίσκεις το Άλλο.

Ετσι περιγράφει η Ρέα Βάλντεν το «Εμμονες Ωρες στον Τόπο της Πραγματικότητας: Εξομολογήσεις της Αντουανέττας Αγγελίδη (ή ένα δοκίμιο για το βλέμμα της)» που γυρίστηκε μέσα σε ένα διαμέρισμα κατά τη διάρκεια της πανδημίας και ανοίγει το μεγάλο βιβλίο της Αντουανέττας Αγγελίδη με αφορμή τη δοκιμασία που πέρασε με την τύφλωση και στα δύο της μάτια.

εμμονες ωρες

Η ίδια η Αντουανέττα Αγγελίδη είχε μιλήσει για την ταινία στην Βένα Γεωργακοπούλου για το Flix τον Ιανουάριο του 2022:

«Η δυσκολία ήρθε πάλι προς το τέλος της θητείας μου στο Πανεπιστήμιο, με την κρίση, και τη σταδιακή μου τύφλωση και από τα δυο μάτια, και άλλες δυσκολίες. Εκανα μεταμοσχεύσεις και στα δυο μου μάτια και μπόρεσα να δω ξανά. Είμαι ευγνώμων στο γιατρό μου και στους νεκρούς δότες. Τώρα φτιάχνουμε με τη Ρέα μια ταινία ντοκιμαντέρ για το βλέμμα και την τύφλωση. Ο τίτλος της συνδυάζει τους τίτλους από τις τέσσερεις μεγάλου μήκους ταινίες μου: Εμμονες ώρες στο τόπο της πραγματικότητας.»

Μια συγκινητική, ανανεωτική, πάντα εμπνευστική ματιά πάνω στο βλέμμα της Αντουανέττας Αγγελίδη μέσα από τα μάτια της κινηματογραφίστριας και θεωρητικού, αλλά και κόρης της Αντουανέττας Αγγελίδη, Ρέα Βάλντεν.

Δείτε εδώ το τρέιλερ του «Εμμονες Ωρες στον Τόπο της Πραγματικότητας»:

Αναζητήστε περισσότερες πληροφορίες για το «Εμμονες Ωρες στον Τόπο της Πραγματικότητας» στην επίσημη σελίδα του στο Facebook.