Buzz

«Νυχτερινός Εκφωνητής»: Νέα ταινία για τον Ρένο Χαραλαμπίδη

of 10

Στα γυρίσματα της νέας του, πέμπτης μεγάλου μήκους ταινίας βρίσκεται ο Ρένος Χαραλαμπίδης.

«Νυχτερινός Εκφωνητής»: Νέα ταινία για τον Ρένο Χαραλαμπίδη

«Λέγεται "Νυχτερινός Εκφωνητής". Σχεδόν ποτέ δεν έχει γίνει στην Ελλάδα μια ταινία για το ραδιόφωνο. Είναι για έναν άνθρωπο, έναν εκφωνητή, που μέσα σε μια νύχτα, μέσα σε μια εκπομπή, ωριμάζει. Θα γυριστεί μέσα στο 2022 και θα τον παίξω εγώ. Εχω αποφασίσει με την νέα μου ταινία να κάνω ένα άλμα στο κενό, να ρισκάρω σεναριακά, αφηγηματικά, οπτικά. Δεν έχει νόημα στη φάση ζωής που βρίσκομαι, αν δεν κάνω τη μεγάλη δοκιμή.»

Ο Ρένος Χαραλαμπίδης είχε αποκαλύψει στο Flix τα σχέδια για τη πέμπτη του μεγάλου μήκους ταινία ως δημιουργός μετά το «No Budget Story», τα «Φτηνά Τσιγάρα», την «Καρδιά του Κτήνους» και τα «Τέσσερα Μαύρα Κοστούμια». Και τώρα οι πρώτες εικόνες επιβεβαιώνουν ότι τα γυρίσματα του «Νυχτερινού Επισκέπτη» έχουν ξεκινήσει σε παραγωγή της Boο.

«Εχω χρόνια να κάνω ταινία», συνεχίζει ο Ρένος Χαραλαμπίδης, «δεν θα περίμενε κανείς κάτι ριψοκίνδυνο; Κατέθεσα το σενάριο το 2017 και πήρα απάντηση το 2022 - επί ΣΥΡΙΖΑ, πάντως, το Κέντρο Κινηματογράφου δεν λειτουργούσε, όλο ακέφαλο ήταν, όλο απομακρύνονταν οι διοικήσεις του. Το σενάριο, όμως, έμεινε ζωντανό μέσα μου. Εγώ κάνω ταινίες όπως έγραφε τα ποιήματά του ο Καβάφης. Τις γράφω, τις ξαναγράφω, τις αφήνω να "καθίσουν" μέσα μου, δεν είναι και ταινίες επικαιρότητας. Η καθυστέρηση με το ΕΚΚ με ωφέλησε πάρα πολύ στο να δω σε βάθος το σενάριο. Ακόμα και τα πολλά διαφορετικά στοιχεία που μπλέκονται μέσα του. Για παράδειγμα, την Προεδρική Φρουρά, τους εύζωνες. Είμαι σε φάση δημιουργική μετά από μια δεκαετία σιωπής.»

Διαβάστε εδώ ολόκληρη τη συνέντευξη του Ρένου Χαραλαμπίδη στο Flix.