Buzz

Ετοιμοι να πάρουμε το κόκκινο χάπι ξανά; Η Warner ετοιμάζει το «The Matrix 5»

of 10

Αυτή την φορά ο Ντρου Γκόνταρντ θα γράψει το σενάριο και θα αναλάβει να το σκηνοθετήσει, με την Λάνα Γουατσόφσκι να εκτελεί χρέη παραγωγού.

Ετοιμοι να πάρουμε το κόκκινο χάπι ξανά; Η Warner ετοιμάζει το «The Matrix 5»

Οταν κυκλοφόρησε το «The Matrix Resurrections» πίσω το 2021, το φινάλε άφηνε αρκετές υπόνοιες για κάποιο μελλοντικό σίκουελ. Παρόλα αυτά όμως όταν η σκηνοθέτης της ταινίας Λάνα Γουατσόφσκι ρωτήθηκε για το εάν θα περιμένουμε κάποιο ακόμα σίκουελ του franchise, η κάποια νέα τριλογία, εκείνη απάντησε ένα λιτό και ξερό όχι. Εξάλλου όπως είχε δηλώσει και η ίδια στο παρελθόν, έκανε την συγκεκριμένη ταινία ως παρηγοριά για τον θάνατο των γονιών της.

Ομως η Warner είχε βάλει σκοπό να επαναφέρει το franchise του «The Matrix» με ή χωρίς τις Γουατσόφσκι στο τιμόνι. Και να που τελικά η Warner παίρνει ξανά το κόκκινο χάπι και ετοιμάζει το «The Matrix 5» αυτή την φορά σε σκηνοθεσία και σενάριο του Ντρου Γκόνταρντ («Cabin in the Woods», «Cloverfield», «Daredevil» του Netflix). Ομως η Λάνα Γουατσόφσκι φαίνεται πως δεν θα είναι τελείως απούσα από την ταινία μιας και θα αναλάβει χρέη παραγωγού.

Διαβάστε ακόμα: Ο Λόρενς Φίσμπερν είναι οκ που δεν συμμετείχε στο «The Matrix Resurrections»

matrix resurrections

Δε γνωρίζουμε τίποτα για την πλοκή της ταινίας ή αν οι Κιάνου Ριβς, Κάρι Αν Μος, Λόρενς Φίσμπερν, Γιάχια Αμπντούλ-Ματίν ΙΙ και Τζέσικα Χένγουικ θα επιστρέψουν σε αυτή την συνέχεια. Το «The Matrix Resurrections», το οποίο έφτασε μετά από ένα κενό 18 ετών και ήταν το πρώτο που σκηνοθέτησε αποκλειστικά η Λάνα, ήταν μια τεράστια απογοήτευση στο box office. Αυτό οφείλεται εν μέρει στο ότι η ταινία, όπως και όλες οι υπόλοιπες της Warner Bros που κυκλοφόρησαν το 2021, ήταν διαθέσιμο ταυτόχρονα στο HBO Max χωρίς επιπλέον χρέωση λόγω της πανδημίας. Κέρδισε μόλις 159 εκατομμύρια δολάρια παγκοσμίως έναντι ενός budget των 190 εκατομμυρίων δολαρίων.

Το ποια κατεύθυνση θα ακολουθήσει ο Γκόνταρντ στο franchise για την συνέχεια αυτή απλά θα χρειαστεί να περιμένουμε λίγο καιρό για να το δούμε.