Buzz

Για την Λάνα Γουατσόφσκι το «Matrix Resurrections» έγινε ως παρηγοριά για τον θάνατο των γονιών της

στα 10

Μιλώντας σε ένα πάνελ η σκηνοθέτης αποκάλυψε τον λόγο για τον οποίο αποφάσισε να αναστήσει τους Νίο και την Τρίνιτι.

Για την Λάνα Γουατσόφσκι το «Matrix Resurrections» έγινε ως παρηγοριά για τον θάνατο των γονιών της

Πολλοί ήταν εκείνοι που όταν ανακοινώθηκε πως η Warner αποφάσισε να επιστρέψει στον κόσμο του «Matrix», σχεδόν 20 χρόνια μετά το τέλος της τριλογίας, το δέχθηκαν με αρκετό ενθουσιασμό. Αλλοι βέβαια ήταν πιο συγκρατημένοι θεωρώντας πως το στούντιο και η σκηνοθέτης Λάνα Γουατσόφσκι το κάνουν μόνο και μόνο για τα λεφτά ποντάροντας στην νοσταλγία των φανς, εκμεταλλευόμενοι τη μόδα του Χόλιγουντ στο να επιστρέφει σε παλιά αγαπημένα franchises.

Ομως η πραγματικότητα διαφέρει τελείως από αυτό. Σύμφωνα μάλιστα με την ίδια την Γουατσόφσκι η Warner της πρόσφερε σχεδόν κάθε χρόνο πολλά λεφτά για να κάνει μια ακόμα συνέχεια αλλά εκείνη τα απέρριπτε. Και τότε συνέβη κάτι τραγικό στην ζωή της. Μιλώντας σε ένα πάνελ σεναριογράφων στο Διεθνές Λογοτεχνικό Φεστιβάλ του Βερολίνου, η Λάνα Γουατσόφσκι ανέφερε πως ο θάνατος των γονιών της επηρέασαν την απόφασή της να επιστρέψει στον κόσμο του «Matrix» και να «αναστήσει» τον Νίο και την Τρίνιτι.

Διαβάστε ακόμα: Ο Νίο και η Τρίνιτι επιστρέφουν στο πρώτο τρέιλερ του «Matrix Resurrections»

Matrix Resurrections

«Ποτέ δεν με ενδιέφερε, ως ιδέα, να συνεχίσω [το franchise του “Matrix”]. Αλλά μετά πέρασα μια αρκετά δύσκολη περίοδο στην ζωή μου μια και οι δυο μου γονείς αρρώστησαν βαριά, και από τότε ήταν συνεχώς μια θλίψη. Πέθανε ο πατέρας μου, και μετά πέθανε ένας φίλος μου και μετά πέθανε η μητέρα μου. Δεν ήξερα πώς να επεξεργαστώ αυτό το είδος θλίψης. Δεν το είχα ζήσει τόσο κοντά ... Γνωρίζαμε ότι η ζωή τους πρόκειται να τελειώσει και όμως ήταν ακόμα πολύ δύσκολο. Και τότε η φαντασία άρχισε να μπαίνει στον εγκέφαλό μου, και ένα βράδυ, έκλαιγα και δεν μπορούσα να κοιμηθώ, και ξαφνικά, ο εγκέφαλός μου έσκασε όλη αυτή την ιστορία. Δεν μπορούσα να έχω τη μαμά και τον μπαμπά μου, αλλά ξαφνικά είχα τον Νίο και την Τρίνιτι, αναμφισβήτητα τους δύο πιο σημαντικούς χαρακτήρες στη ζωή μου. Ηταν αμέσως παρηγορητικό να έχω ξανά αυτούς τους δύο χαρακτήρες ζωντανούς, τόσο απλά. Μπορείτε να πείτε: “εντάξει, αυτοί οι δύο άνθρωποι πεθαίνουν και εντάξει, φέρε αυτούς τους δύο ανθρώπους στη ζωή και, δεν αισθάνεσαι καλά;” Ναι το κατάφερε! Είναι απλό, και αυτό κάνει η τέχνη και αυτό κάνουν οι ιστορίες, μας παρηγορούν. Και είναι σημαντικές.»

Διαβάστε ακόμα: Λίλι Γουατσόφσκι: «Ναι, το Matrix ήταν πάντα μία ιστορία trans»

Matrix Resurrections

Και όπως ήταν φυσικό η Λάνα προσέγγισε την αδερφή της Λίλι για να σκηνοθετήσουν μαζί την ταινία αλλά η ίδια ήθελε ένα διαφορετικό τρόπο να αντιμετωπίσει την θλίψη της. Κι έτσι γεννήθηκε η ανάσταση του «Matrix» του οποίου την σκηνοθεσία έχει αναλάβει η Λάνα Γουατσόφσκι σε σενάριο το οποίο γράφει η ίδια μαζί με τον Αλεξάντερ Χέμον και τον Ντέιβιντ Μίτσελ (τον συγγραφέα του «Cloud Atlas»), και πρωταγωνιστούν οι Κιάνου Ριβς, Κάρι-Αν Μος, Αμπντούλ-Μάτιν ΙΙ, Τζέντα Πίκετ Σμίθ, Τζέσικα Χένγουικ, Νιλ Πάτρικ Χάρις και Τζόναθαν Γκροφ. Το «Matrix Resurrections» αναμένεται στις αίθουσες στις 22 Δεκεμβρίου 2021.

Δείτε παρακάτω το πάνελ με την συνέντευξη της Λάνα Γουατσόφσκι.