Buzz

Η Warner θέλει να κάνει κι άλλα σίκουελ του «The Matrix Resurrections» με ή χωρίς τις Γουατσόφσκι

στα 10

Η Warner πιστεύει πως πρόκειται για ένα franchise που μπορεί να τις φέρει πολλά έσοδα στο μέλλον.

Η Warner θέλει να κάνει κι άλλα σίκουελ του «The Matrix Resurrections» με ή χωρίς τις Γουατσόφσκι

Το «The Matrix Resurrections» παίζεται ήδη στις αίθουσες και όσοι την είδατε σίγουρα θα προσέξατε ένα φινάλε που αφήνει αρκετές υπόνοιες για κάποιο μελλοντικό σίκουελ. Παρόλα αυτά όμως όταν η σκηνοθέτης της ταινίας Λάνα Γουατσόφσκι ρωτήθηκε για το εάν θα περιμένουμε κάποιο ακόμα σίκουελ του franchise, η κάποια νέα τριλογία, εκείνη απάντησε ένα λιτό και ξερό όχι. Εξάλλου όπως είχε δηλώσει και η ίδια στο παρελθόν, έκανε την συγκεκριμένη ταινία ως παρηγοριά για τον θάνατο των γονιών της.

Αλλά από ό,τι φαίνεται η Warner δεν έχει την ίδια άποψη με την Γουατσόφσκι. Μιλώντας στο Collider o παραγωγός της ταινίας Τζέιμς ΜακΤιγκ αποκάλυψε τις ενέργειες του στούντιο της Warner να επαναφέρει το franchise του «The Matrix» με ή χωρίς τις Γουατσόφσκι. «Κοιτάξτε. Νομίζω ότι όταν έχεις ένα franchise με τόσες δυνατότητες δημιουργίας χρημάτων, γίνεται πάντα λόγος. Είναι με τον ίδιο τρόπο που το σύμπαν της Marvel επαναλαμβάνεται, και έχετε ή τον Spider-Man, ή τον Iron Man ή τον Thor. Υπάρχει πάντα η δυνατότητα να ενημερώσετε αυτού του είδους τις ταινίες μόνο και μόνο λόγω της δυνατότητας να βγάλετε χρήματα και να αφηγηθείτε νέες ιστορίες. Δεν πρέπει να πω ότι είναι απλώς μια καθαρά μια οικονομική σκέψη. Αλλά ναι, υπήρχαν ιδέες εκεί έξω, αλλά δεν είχαν βρει ποτέ την σωστή. Ετσι, όταν η Λάνα τελικά επέστρεψε και είπε “ενδιαφέρομαι να κάνω μια άλλη ταινία”, φυσικά, πήγαν με την σκηνοθέτη που ήταν η γένεση του “Matrix”».

Διαβάστε ακόμα: Θα υπάρξει κάποιο σίκουελ του «The Matrix Resurrections»;

Matrix Resurrections

Κρίνοντας από τα λόγια του ΜακΤιγκ είναι ξεκάθαρο ότι η WB επρόκειτο να κάνει μια ταινία «Matrix» με ή χωρίς του Γουατσόφσκι. Και από ό,τι φαίνεται δεν θα χρειαστεί να περιμένουμε αλλά 20 χρόνια για να την δούμε. Αλλά αυτό θα σημαίνει επίσης νέο καστ ή θα δούμε ξανά τους Κιάνου Ριβς και Κάρι-Αν Μος στους ρόλους των Νίο και Τρίνιτι αντίστοιχα;

Το «The Matrix Resurrections» άνοιξε με μόλις 12 εκατομμύρια στο αμερικάνικο box office, τοποθετώντας το στην τρίτη θέση, πολύ πίσω από τα 81.5 εκατομμύρια δολάρια του «Spider-Man: No Way Home». Βέβαια αξίζει να σημειωθεί πάντως πως η ταινία προβάλλεται και στο HBO Max χωρίς καμία παραπάνω χρέωση. Το ίδιο κατάφερε και στην Ελλάδα ανοίγοντας στην τρίτη θέση κόβοντας συνολικά 15.823 εισιτήρια.