Buzz

Ο Μάρτιν Σκορσέζε θέλει η επόμενή του ταινία να είναι για τον Ιησού

of 10

Κι αυτό το ανακοίνωσε μετά από μια συνάντηση που είχε με τον Πάπα Φραγκίσκο στη Ρώμη.

Ο Μάρτιν Σκορσέζε θέλει η επόμενή του ταινία να είναι για τον Ιησού

Η νέα ταινία του Μάρτιν Σκορσέζε «Killers of the Flower Moon» έκανε την πρεμιέρα του στο 76ο Φεστιβάλ Κινηματογράφου των Καννών κερδίζοντας τις καλύτερες εντυπώσεις. Για να το γιορτάσει αποφάσισε να κάνει μια εκδρομή στην Ιταλία, όπου πέρασε και μια βόλτα από το Βατικανό όπου συναντήθηκε με τον Πάπα όπου και ανακοίνωσε για πως θα ετοιμάσει μια ταινία η οποία θα έχει να κάνει σχέση με τον Ιησού.

«Απάντησα στην πρόσκληση του Πάπα προς τους καλλιτέχνες με τον μόνο τρόπο που ξέρω: με το να γράψω ένα σενάριο για μια ταινία για τον Ιησού», ανακοίνωσε ο Σκορσέζε το Σάββατο κατά τη διάρκεια συνεδρίου της Ρώμης στο Βατικανό, σύμφωνα με πολλές αναφορές. «Και πρόκειται να την ξεκινήσω», πρόσθεσε ο σκηνοθέτης, προτείνοντας ότι αυτή θα μπορούσε να είναι η επόμενη ταινία του.

Επίσης το Σάββατο, πριν από την παρακολούθηση του συνεδρίου – με τίτλο «Η παγκόσμια αισθητική της καθολικής φαντασίας» – ο Σκορσέζε και η σύζυγός του Ελεν Μόρις συναντήθηκαν με τον Πάπα Φραγκίσκο κατά τη διάρκεια μιας σύντομης ιδιωτικής επίσκεψης στο Βατικανό.

Διαβάστε ακόμα: Κάννες 2023: «Δεν θα έκανα άλλη μία ταινία για τους καλούς λευκούς που έσωσαν τον κόσμο»

Το συγκεκριμένο συνέδριο οργανώθηκε από την ιησουιτική έκδοση του La Civiltà Cattolica και το Πανεπιστήμιο του Georgetown. Ο εκδότης του περιοδικού Αντόνιο Σπαράντο είπε πως κατά τη διάρκεια της συνομιλίας τους με τον Σκορσέζε, οι συζητήσεις εναλλάσσονταν από αναφορές στις ταινίες του σε προσωπικά ανέκδοτα και εξήγησε «πως τον [στον Σκορσέζε] συγκίνησε η έκκληση του Αγίου Πατέρα “να μας αφήσει να δούμε τον Ιησού”.»

Kατά τη διάρκεια της συνομιλίας ο Σκορσέζε ανέφερε επίσης και τον θαυμασμό του για το «Το κατά Ματθαίο Ευαγγέλιο» του Πιερ Πάολο Παζολίνι, ενώ μίλησε επίσης για το νόημα του δικού του έπους «Ο Τελευταίος Πειρασμός» του 1988 αλλά και στο επόμενο βήμα στην έρευνά του για τη μορφή του Ιησού που αντιπροσωπεύεται από το μικρότερης κλίμακας δραματική ταινία του 2016 «Σιωπή» σχετικά με τη δίωξη των Χριστιανών Ιησουιτών στην Ιαπωνία του 17ου αιώνα.