Buzz

Η εναρκτήρια σκηνή του «Ιντιάνα Τζόουνς 5» θα έχει έναν ξανανιωμένο Χάρισον Φορντ

of 10

Ο σκηνοθέτης της ταινίας Τζέιμς Μάνγκολντ θέλει να τιμήσει έτσι, με τον δικό του τρόπο, τις παλιές ταινίες του Στίβεν Σπίλμπεργκ.

Η εναρκτήρια σκηνή του «Ιντιάνα Τζόουνς 5» θα έχει έναν ξανανιωμένο Χάρισον Φορντ

Ολοένα και περισσότερες πληροφορίες αρχίζουν να γίνονται γνωστές για την πολυαναμενόμενη πέμπτη και τελευταία περιπέτεια του Ιντιάνα Τζόουνς από το μεγάλο αφιέρωμα του περιοδικού Empire.

Μετά και τις πρώτες επίσημες φωτογραφίες του Χάρισον Φορντ στον ρόλο του Ιντι και του Μαντς Μίκελσεν στον ρόλο του κακού Βόλερ, αλλά και ότι η ταινία θα εξελίσσεται το 1969 κατά την διάρκεια της κούρσας για την κατάκτηση του διαστήματος με τον Ιντι να αντιμετωπίζει για άλλη μια φορά τους Ναζί, μαθαίνουμε σήμερα πως οι πρώτες σκηνές της ταινίας θα δείχνουν έναν ξανανιωμένο Φορντ, χρησιμοποιώντας τη μαγεία της ψηφιακές τεχνολογίας.

Αυτό αποκάλυψε ο σκηνοθέτης της ταινίας Τζέιμς Μάνγκολντ ο οποίος είπε πως με αυτόν τον τρόπο θέλει να τιμήσει τη παλιά τριλογία του Στίβεν Σπίλμπεργκ, αλλά ταυτόχρονα και να αποτελεί το κατάλληλο σημείο για να σε βάλει στο κλίμα της νέας του περιπέτειας. «Ηθελα την ευκαιρία να βουτήξω στις παλιές ταινίες των Τζορτζ [Λούκας] και Στίβεν [Σπίλμπεργκ] και να δώσω στο κοινό μια έκρηξη αδρεναλίνης. Και μετά φεύγουμε και βρισκόμαστε στο 1969. Ετσι το κοινό δεν θα βιώσει την αλλαγή μεταξύ του '40 και του '60 ως κάτι το αφηρημένο αλλά κυριολεκτικά να βιώνει το τρελό πνεύμα εκείνων των πρώτων ημερών και μετά να μπει την αρχή του τώρα», εξήγησε ο Μάνγκολντ στο περιοδικό.

Διαβάστε ακόμα: Η Lucasfilm εξετάζει ποιο θα είναι το μέλλον του «Ιντιάνα Τζόουνς»

indiana jones 5

Η ταινία χρησιμοποιεί διάφορες τεχνικές για να δημιουργήσει την εναρκτήρια σειρά της, συμπεριλαμβανομένου και του νέου λογισμικού της ILM το οποίο παίρνει στοιχεία μέσα από το αρχειακό υλικό για να δημιουργήσει έναν νεότερο Χάρισον Φορντ ενώ το συνδυάζει με πρόσφατα πλάνα. Ο Μάνγκολντ έβαλε τον Φορντ να φορέσει ακόμη και το αυθεντικό δερμάτινο μπουφάν από του «Κυνηγούς της Χαμένης Κιβωτού» με τους σχεδιαστές κοστουμιών να φέρνουν και πάλι στα μέτρα του.

«Είναι η πρώτη φορά που το βλέπω και το πιστεύω. Είναι λίγο τρομακτικό. Δεν νομίζω ότι θέλω καν να μάθω πώς λειτουργεί, αλλά λειτουργεί», είπε ο Μάνγκολντ. Αλλά και ο Φορντ, ο οποίος μόλις έκλεισε τα 80 του χρόνια, δεν φαίνεται πως ενθουσιάζεται με την ιδέα να επιστρέψει στα 40 του. «Δεν με κάνει να θέλω να είμαι νέος. Χαίρομαι που κέρδισα την ηλικία μου», δήλωσε ο ίδιος.

Τέλος έχουμε και μια πρώτη φωτογραφία του Φίμπι-Γουόλερ Μπριτζ η οποία θα παίξει την Ελενα στην ταινία, την βαφτιστήρα του Ιντι. Το «Indiana Jones 5», το οποίο φαίνεται πως θα είναι και η τελευταία ταινία του Χάρισον Φορντ στον συγκεκριμένο ρόλο, θα κυκλοφορήσει στις αίθουσες στις 30 Ιουνίου 2023.

indiana jones 5