Buzz

Ο Χάρβεϊ Γουάινστιν φαίνεται πως γνωρίζει γιατί η ταινία «Κάποια Μίλησε» απέτυχε στο box office

of 10

Σύμφωνα με τον ίδιο, ο κόσμος έχει βαρεθεί να βλέπει ταινίες για το κίνημα #metoo και θέλει απλά να διασκεδάζει.

Ο Χάρβεϊ Γουάινστιν φαίνεται πως γνωρίζει γιατί η ταινία «Κάποια Μίλησε» απέτυχε στο box office

Πριν λίγες εβδομάδες κυκλοφόρησε στις κινηματογραφικές αίθουσες η ταινία της Μαρία Σρέιντερ (γνωστή από την βραβευμένη μίνι σειρά του Netflix «Unorthodox») με τίτλο «Κάποια Μίλησε», η οποία αναφέρεται στην ιστορία των δύο γυναικών ρεπόρτερ των New York Times, την Μέγκαν Τούι και την Τζόντι Κάντορ, οι οποίες ξεκίνησαν την έρευνα γύρω από τις φήμες για την παρενόχληση που ασκούσε επανειλλημένα ένας από τους ισχυρούς του Χόλιγουντ σε νεαρές ηθοποιούς και συνεργάτες του.

Ουσιαστικά, η ταινία αναφέρεται στον Χάρβεϊ Γουάινστιν αλλά και στη γέννηση του κινήματος #MeToo που υπήρξε καθοριστικό για την ορατότητα των περιστατικών κακοποίησης και κατάχρησης εξουσίας στη βιομηχανία.

Η ταινία με budget 30 εκατομμύρια δολάρια δεν τα πήγε καθόλου καλά στο box office κερδίζοντας μόλις 2.2 εκατομμύρια δολάρια στο πρώτο Σαββατοκύριακο της. Το ίδιο συνέβη και όπου αλλού κυκλοφόρησε, όπως και στην Ελλάδα. Και φαίνεται πως ο Χάρβεϊ Γουάινστιν γνωρίζει πολύ καλά το γιατί.

Διαβάστε ακόμα: Προς ΕΣΡ: «Είδα στο δρόμο έναν βιαστή. Ετρεχα, έτρεχα... αλλά δεν τον πρόλαβα»

she said

Μιλώντας μέσα από την φυλακή, μέσω αντιπροσώπου του, είπε πως «η εισπρακτική αποτυχία της ταινίας δεν αποτελεί έκπληξη. Οι θεατές θέλουν να ψυχαγωγούνται, ειδικά τώρα. Λεπτομέρειες για την έρευνα, το κίνημα #MeToo, η ιστορία του Γουάινστιν και των κατηγόρων του, έχουν ειπωθεί ξανά και ξανά τα τελευταία πέντε χρόνια και είναι σαφές ότι δεν αξίζει να πληρώσει κάποιος για να τα δει κι εδώ. Ο Χάρβεϊ, ο παραγωγός και διανομέας ταινιών, το γνώριζε αυτό.»

Ο Γουάινστιν εκτίει ποινή φυλάκισης 23 χρόνων ενώ η δίκη του συνεχίζεται και στο Λος Αντζελες με άλλες 7 κατηγορίες βιασμού και σεξουαλικής κακοποίησης όπου, αν κριθεί κι εκεί ένοχος, θα προσθέσουν άλλα 60 χρόνια στην ποινή του.