Buzz

Αποκάλυψη ξανά; Το «Megalopolis» του Φράνσις Φορντ Κόπολα καταρρέει;

of 10

Από τα χαοτικά γυρίσματα μέχρι τις αποχωρήσεις και απολύσεις μελών του συνεργείου, η παραγωγή του magnum opus του Κόπολα φαίνεται πως πάει από το κακό στο χειρότερο.

Αποκάλυψη ξανά; Το «Megalopolis» του Φράνσις Φορντ Κόπολα καταρρέει;

Οταν ανακοινώθηκε πως ο Φράνσις Φορντ Κόπολα επιτέλους θα ξεκινήσει τα γυρίσματα του magnum opus του «Megalopolis», ένα όνειρο το οποίο προσπαθεί να υλοποιήσει εδώ και πάνω από 40 χρόνια, ήδη από τις αρχές της δεκαετίας του ’80, χρηματοδοτώντας μόνος του την ταινία ξοδεύοντας πάνω από 120 εκατομμύρια δολάρια, πολλοί ήταν εκείνοι που πίστευαν πως πρόκειται για ένα τεράστιο οικονομικό λάθος.

Και φαίνεται πως δεν είχαν άδικο μιας και η παραγωγή της ταινίας πηγαίνει από το κακό στο χειρότερο, θυμίζοντας τις μέρες που ο Φράνσις Φορντ Κόπολα είχε γίνει περισσότερο διάσημος για το χείλος της καταστροφής που είχε φτάσει με την «Αποκάλυψη Τώρα!» πίσω στο 1979.

Η ταινία, η οποία αυτή τη στιγμή βρίσκεται στα μισά των γυρισμάτων της στην Ατλάντα, έχασε την τελευταία εβδομάδα σημαντικούς συντελεστές, συμπεριλαμβανομένου του σχεδιαστή παραγωγής και του επιβλέποντος καλλιτεχνικού διευθυντή. Αυτό έρχεται να προστεθεί στην απώλεια ολόκληρης της ομάδας οπτικών εφέ τις πρώτες μέρες του Δεκεμβρίου. Φαίνεται πως ο προϋπολογισμός έχει μεγαλώσει αρκετά και η ταινία είναι τώρα περίπου στα μισά των γυρισμάτων της, τα οποία αναμένεται να διαρκέσουν από 80 έως 90 ημέρες, αλλά μια πηγή παραγωγής λέει ότι δεν είναι σαφές εάν η παραγωγή μπορεί να προχωρήσει όπως είχε προγραμματιστεί.

Πηγές λένε στο The Hollywood Reporter ότι ο Κόπολα αρχικά χρησιμοποίησε νέα εικονική τεχνολογία παραγωγής παρόμοια με αυτή που χρησιμοποιείται στο «The Mandalorian». Αλλά καθώς οι προκλήσεις και το κόστος αυτής της προσέγγισης έχουν αυξηθεί, οι ίδιες πηγές αναφέρουν ότι η παραγωγή προσπαθεί να στραφεί σε μια λιγότερο δαπανηρή, πιο παραδοσιακή προσέγγιση για τα ειδικά εφέ.

Διαβάστε ακόμα: Ο Φράνσις Φορντ Κόπολα βάζει μπροστά (στ' αλήθεια αυτή τη φορά) το έπος «Megalopolis»

megalopolis

Μεταξύ απολύσεων και παραιτήσεων, μια πηγή λέει ότι η ταινία δεν έχει πλέον καλλιτεχνικό τμήμα.

Ενας εκπρόσωπος του οποίου ο πελάτης βρίσκεται ανάμεσα στους απολυμένους της ομάδας των ψηφιακών εφέ λέει ότι η απόλυση ήταν μια πραγματική ευλογία. «Ηταν η απόλυτη τρέλα τα γυρίσματα», αναφέρει. Παρά τις αποχωρήσεις του μελών του συνεργείου ο Κόπολα συνεχίζει προσλαμβάνοντας νέο προσωπικό αυτή την εβδομάδα, σύμφωνα με πηγές. Μέχρι στιγμής πάντως ο Κόπολα δεν έχει κάνει καμία δήλωση.

Διαβάστε ακόμα: Αυτές είναι οι ταινίες που περιμένουμε περισσότερο να δούμε το 2023

megalopolis

Στην ταινία, της οποίας το σενάριο θα παρακολουθεί τις προσπάθειες ενός αρχιτέκτονα να χτίσει από την αρχή μια ουτοπική εκδοχή της Νέας Υόρκης έπειτα από μια μεγάλη καταστροφή, πρωταγωνιστούν οι Ανταμ Ντράιβερ, Νάταλι Εμάνουελ, Σάια Λα Μπεφ, Φόρεστ Γουίτακερ, Λόρενς Φίσμπερν, Ομπρεϊ Πλάζα και Γιόν Βόιτ έχουν από έναν ρόλο στην ταινία, με τον Ντράιβερ να είναι εκείνος που θα παίξει τον πρωταγωνιστικό ρόλο μετά την αποχώρηση του Οσκαρ Αΐζακ. Επίσης θα παίζουν και οι Τζέισον Σουόρτσμαν, Ταλία Σάιρ, Γκρέις Βάντεργουαλ, Κάθριν Χάντερ και Τζέιμς Ρεμάρ.

Οταν ο Κόπολα ρωτήθηκε να πει λίγα περισσότερα λόγια για την ιστορία της ταινίας, εξήγησε πως «είναι μια ιστορία αγάπης. Μια γυναίκα μοιράζεται ανάμεσα σε δύο άντρες. όχι όμως μόνο δύο άντρες. Κάθε άνθρωπος έρχεται με μια φιλοσοφική αρχή. Ο ένας είναι ο πατέρας της που τη μεγάλωσε, ο οποίος της δίδαξε λατινικά στην αγκαλιά του και είναι αφοσιωμένος σε μια πολύ πιο κλασική άποψη της κοινωνίας, την άποψη του Μάρκου Αυρήλιου. Ο άλλος, που είναι ο εραστής της, είναι εχθρός του πατέρα, αλλά είναι αφιερωμένος σε ένα αρκετά πιο προοδευτικός τύπου “ας πάμε στο μέλλον, ας φύγουμε από όλα αυτά τα σκουπίδια που μολύνουν την ανθρωπότητα εδώ και 10.000 χρόνια. Ας βρούμε αυτό που πραγματικά είμαστε, που είναι ένα φωτισμένο, φιλικό, χαρούμενο είδος”».

Ας ελπίσουμε μόνο πως όλες αυτές οι δυσκολίες δεν θα αποτρέψουν το Κόπολα να ολοκληρώσει το μεγαλόπνοο αυτό όνειρό του και πως θα δούμε τελικά την ταινία κάποια στιγμή στις αίθουσες.