Φεστιβάλ / Βραβεία

FFF24: Μια πρεμιέρα - πίστη στο σινεμά

of 10

Το 24ο Φεστιβάλ Γαλλόφωνου Κινηματογράφου ξεκίνησε χθες με την επίσημη πρεμιέρα του στο Μέγαρο Μουσικής και επίσημο καλεσμένο τον Σεντρίκ Καν με το «Γύρισμα» που θα δούμε σύντομα και στις αίθουσες.

FFF24: Μια πρεμιέρα - πίστη στο σινεμά

«Οταν ξεκίνησα να γράφω το σενάριο ήμουν απογοητευμένος και το γύρισμα αυτής της ταινίας με έκανε να ξαναγαπήσω το να κάνω σινεμά.»

Με αυτά τα λόγια προλόγισε ο Σεντρίκ Καν τη νέα του ταινία, το «Γύρισμα» που ήταν και η ταινία έναρξης του 24ου Φεστιβάλ Γαλλόφωνου Κινηματογράφου στην επίσημη πρεμιέρα που έγινε στο Μέγαρο Μουσικής την Τρίτη 2 Απριλίου. Με μια διακήρυξη στην αγάπη για το σινεμά δηλαδή, όπως είναι και η ταινία του με την ιστορία ενός σκηνοθέτη που προσπαθεί να ολοκληρώσει την ταινία του μέσα σε δεκάδες εμπόδια, αλλά και όπως μοιάζει ολόκληρο το Φεστιβάλ Γαλλόφωνου Κινηματογράφου που φιλοδοξεί να ενισχύσει την αγάπη των φανατικών και μη θεατών του για το σινεμά.

γαλλόφωνο

γαλλόφωνο Σεντρίκ Καν

γαλλόφωνο

Παρουσιαστές της βραδιάς ήταν η Λένα Παπαληγούρα και ο Γιώργος Αρχιμανδρίτης, παρούσα ήταν η Πρέσβειρα της Γαλλίας στην Ελλάδα Λοράνς Αουέρ, ο Διευθυντής του Φεστιβάλ Εμέ Μπεσόν και όλη η λαμπερή κριτική επιτροπή με Πρόεδρο τον Γιώργο Αρβανίτη και μέλη τους Πόλυ Λυκούργου, Θανάση Νεοφώτιστο, Πολύδωρο Βογιατζή, Μυλεν Ζαπανόι και Κριστιάν Καρεμπέ.

Το Φεστιβάλ που φέτος διεξάγεται από τις 2 μέχρι και τις 10 Απριλίου (σχεδόν) ταυτόχρονα σε Αθήνα, Θεσσαλονίκη, Πάτρα, Λάρισα, Χανιά, Καβάλα και Καστοριά, έχει φέτος άρωμα Ολυμπιακών Αγώνων, με αφιέρωμα στο άγνωστο Παρίσι, με το διαγωνιστικό του πρόγραμμα, το Πανόραμα με ταινίες που δεν έχουν διανομή στην Ελλάδα, λευκή κάρτα στην Ανώτατη Εθνική Σχολή ENS Louis-Lumière και μια σειρά από ειδικές προβολές, masterclasses, εργαστήρια και πολλά άλλα.

Δείτε παρακάτω στιγμιότυπα από την τελετή έναρξης και το πάρτι που ακολούθησε στο Μέγαρο Μουσικής και διαβάστε αναλυτικά εδώ όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε για το 24ο Φεστιβάλ Γαλλόφωνου Κινηματογράφου.

γαλλόφωνο

γαλλόφωνο Στην τελετή έκαναν παρέμβαση και οι Filmmakers for Palestine για κατάπαυση του πυρός στη Γάζα.

γαλλόφωνο Γιώργος Αρχιμανδρίτης και Λένα Παπαληγούρα

γαλλόφωνο Η Πρέσβειρα της Γαλλίας στην Ελλάδα

γαλλόφωνο Η κριτική επιτροπή και...

γαλλόφωνο η κριτική επιτροπή!

γαλλόφωνο Ο Λεωνίδας Χριστόπουλος του ΕΚΟΜΕ, η Αλεξία Κεφάλα, ανταποκρίτρια στην Ελλάδα της Figaro, ο Βασίλης Καραμητσάνης, Διευθυντής του Animasyros

γαλλόφωνο Στο πάρτι μετά την προβολή

γαλλόφωνο

γαλλόφωνο

γαλλόφωνο

γαλλόφωνο Κριστιάν Καρεμπέ

γαλλόφωνο Σίσσυ Τουμάση, Αργύρης Πανταζάρας

γαλλόφωνο Νίκος Περάκης

γαλλόφωνο Γιώργος Αρβανίτης, Σταματίνα Στρατηγού

γαλλόφωνο Θανάσης Νεοφώτιστος

γαλλόφωνο Ο Σεντρίκ Καν με τον Λευτέρη Αδαμίδη και τη Σοφία Αγγελίδου της One from the Heart

fff Η ομάδα του Φεστιβάλ!

Αναζητήστε περισσότερες πληροφορίες στο επίσημο site του Φεστιβάλ Γαλλόφωνου Κινηματογράφου στην Ελλάδα, στο επίσημο site του Γαλλικού Ινστιτούτου και στην επίσημη σελίδα του Φεστιβάλ στο Facebook.