Buzz

Ο ηθοποιός Φλόριαν Ταϊχτμάιστερ του «Corsage» κατηγορείται για παιδική πορνογραφία

of 10

Στην κατοχή του βρέθηκαν πάνω από 58.000 ψηφιακές φωτογραφίες πορνογραφικού υλικού με ανήλικους.

Ο ηθοποιός Φλόριαν Ταϊχτμάιστερ του «Corsage» κατηγορείται για παιδική πορνογραφία

Ο Αυστριακός ηθοποιός Φλόριαν Ταϊχτμάιστερ, ο οποίος πρόσφατα έγινε παγκοσμίως γνωστός για την ερμηνεία του ως Αυτοκράτορας Φραντς Τζόζεφ στην ταινία «Corsage» της Μαρία Κρόιτσερ που προκρίθηκε στην τελική δεκαπεντάδα για το Οσκαρ Καλύτερης Διεθνούς Ταινίας , κατηγορείται για κατοχή παιδικής πορνογραφίας, σύμφωνα με το The Hollywood Reporter.

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι αυστριακές αρχές βρήκαν πάνω από 58.000 ψηφιακές πορνογραφικές φωτογραφίες ανηλίκων στην κατοχή του Ταϊχτμάιστερ. Σε μια δήλωση, ο δικηγόρος του Ταϊχτμάιστερ, Μάικλ Ράμι, είπε ότι ο ηθοποιός σχεδιάζει να δηλώσει ένοχος για όλες τις κατηγορίες. «Ομολόγησε καθ' όλη τη διάρκεια της έρευνας και πάντα συνεργαζόταν με τις αρχές», είπε ο Ράμι. Η δίκη του έχει προγραμματιστεί να ξεκινήσει στις 8 Φεβρουαρίου και μπορεί να οδηγήσει σε ποινή φυλάκισης έως και δύο ετών.

Florian Teichtmeister corsage

Εκπρόσωπος της IFC Films, της εταιρείας διανομής της ταινίας στην Αμερική δήλωσε σχετικά με το αν σκοπεύουν να αποσύρουν την ταινία από τα Οσκαρ μετά από αυτές τις αποκαλύψεις πως «Μόλις ενημερωθήκαμε για τις κατηγορίες εναντίον του Φλόριαν Ταϊχτμάιστερ και είμαστε βαθιά σοκαρισμένοι και αποτροπιασμένοι. Δεν θα αφήσουμε τις ενέργειες ενός δευτερεύοντος ηθοποιού να ελαχιστοποιήσουν ή να ακυρώσουν την απίστευτη δουλειά και τα επιτεύγματα ολόκληρου του καστ και του συνεργείου του “Corsage”».

Η ταινία θεωρείται από αρκετούς ως το μεγάλο φαβορί να κερδίσει το Οσκαρ Διεθνούς Ταινίας, ενώ μάλιστα ακούγεται πως η πρωταγωνίστριά του Βίκι Κριπς ίσως βρεθεί στην τελική πεντάδα για τον Α’ Γυναικείο Ρόλο. Αλλά μετά από αυτές τις αποκαλύψεις κανείς δεν ξέρει τι θα γίνει. Οι υποψηφιότητες των Οσκαρ αναμένονται να ανακοινωθούν στις 24 Ιανουαρίου.