Buzz

Η Κέιτ Μπλάνσετ θα πρωταγωνιστήσει στην πρώτη της ταινία βασισμένη σε video game

of 10

Και αυτή θα είναι το «Borderlands» σε σκηνοθεσία του Ιλάι Ροθ.

Η Κέιτ Μπλάνσετ θα πρωταγωνιστήσει στην πρώτη της ταινία βασισμένη σε video game

Η Κέιτ Μπλάνσετ είναι μια από τις ηθοποιούς οι οποία, πλέον, δεν χρειάζεται να αποδείξει τίποτα σε κανέναν. Στο βιογραφικό της έχει μια τεράστια γκάμα ρόλων, από Οσκαρικές ερμηνείες μέχρι και σε αρκετά Χολιγουντιανά blockbusters ενώ αυτή την φορά έρχεται να προστεθεί σε αυτό και η πρώτη της ταινία βασισμένη σε video game.

Σύμφωνα με το Variety η Μπλάνσετ βρίσκεται στις τελευταίες διαπραγματεύσεις για να πρωταγωνιστήσει στη κινηματογραφική μεταφορά του «Borderlands» σε σκηνοθεσία του Ιλάι Ροθ, στον ρόλο της Λίλιθ, ένας χαρακτήρας ο οποίος είναι μέρος της σειράς από την πρώτη της κιόλας στιγμή και σύμφωνα με την μυθολογία της σειράς, η Λίλιθ κατάγεται από τον πλανήτη Διόνυσο και είναι μια από τις έξι Σειρήνες, μια ομάδα γυναικών με απίστευτες δυνάμεις.

Διαβάστε ακόμα: Ο Ιλάι Ροθ ετοιμάζεται να μπει στον κόσμο του «Borderlands»

borderlands 607

Το σενάριο την ταινίας έγραψε ο Κρεγκ Μέιζιν (ο οποίος πρόσφατα μας έδωσε το αριστουργηματικό «Chernobyl», αλλά και παλιότερα τον «Κυνηγό: Η Μάχη του Χειμώνα» και κάποια από τα «Scary Movies») για λογαριασμό της Lionsgate. Το πρώτο video game της σειράς κυκλοφόρησε το 2009 και απέκτησε τρία σίκουελς, το «Borderlands 2» το 2012, το «Borderlands: The Pre-Sequel» το 2014 και το «Borderlands 3» το 2019. Το πρώτο παιχνίδι εξελίσσεται στο μακρινό μέλλον όπου μεγάλες εταιρείες επιδιώκουν τον έλεγχο διαφόρων πλανητών για να δημιουργήσουν αποικίες και να εξορίσουν τον ορυκτό τους πλούτο και τους πόρους τους. Οταν μια από αυτές τις μεγαλοεταιρείες, η Atlas Corporation, ανακαλύπτει μια τεράστια κρύπτη στον πλανήτη Παντόρα (όχι αυτό με τα μπλε πλάσματα), στέλνει μια ομάδα ατόμων οι οποίοι καταλήγουν να βρεθούν σε πόλεμο με τους κατοίκους και τα εξωγήινα ζώα που βρίσκονται εκεί, αλλά ταυτόχρονα προσπαθούν να εμποδίσουν μια άλλη εταιρεία να φτάσει πρώτη στην κρύπτη.

Ο Ροθ είχε δηλώσει πριν λίγους μήνες για την ταινία πως «είμαι πολύ ενθουσιασμένος να βουτήξω στον κόσμο του “Borderlands” και δεν θα μπορούσα να το κάνω με καλύτερο σενάριο, παραγωγούς και στούντιο από αυτό που έχω τώρα. Εχω μια μακρά και επιτυχημένη ιστορία με την Lionsgate – νιώθω πως μεγαλώσαμε μαζί και τα πάντα στην σκηνοθετική μου καριέρα οδήγησαν σε αυτό ένα τόσο μεγάλη κλίμακας και φιλόδοξο πρότζεκτ.»

Ακόμα δεν έχει ανακοινωθεί κάποια επίσημη ημερομηνία κυκλοφορίας της στις αίθουσες.

Διαβάστε ακόμα: «Δεν είμαι εναντίον των γυναικών!» Η Κέιτ Μπλάνσετ τη βλέπει αλλιώς, στο τρέιλερ του «Mrs. America»

borderlands 607