Buzz

Οι πρώτες αντιδράσεις του «Avatar: The Way of Water» μιλούν για ένα εντυπωσιακό σίκουελ

of 10

Οι πρώτες αντιδράσεις από το πολυαναμενόμενο σίκουελ της ταινίας του Τζέιμς Κάμερον έχουν αρχίσει να κάνουν την εμφάνισή τους, αλλά πόσο πολύ θα καταφέρουν να πείσουν το κοινό να επιστρέψει πίσω στις αίθουσες;

Οι πρώτες αντιδράσεις του «Avatar: The Way of Water» μιλούν για ένα εντυπωσιακό σίκουελ

Εχουν περάσει 13 ολόκληρα χρόνια από τότε που ο Τζέιμς Κάμερον, κι εμείς μαζί του, ταξιδέψαμε στον υπέροχο ψηφιακό κόσμο της Πανδώρα. Ελάχιστες ταινίες όπως το «Avatar» έχουν καταφέρουν να αφήσουν μια τόσο μεγάλη επιρροή στην κινηματογραφική βιομηχανία, αλλά και να κατακτήσουν δυο φορές μάλιστα την κορυφή του παγκόσμιου box office.

Το σίκουελ «Avatar: The Way of Water», το οποίο κυκλοφορεί στις αίθουσες στις 15 Δεκεμβρίου, έρχεται με φορά για να επαναλάβει τον θρίαμβο της πρώτης ταινίας και σίγουρα οι προσδοκίες για την ταινία αυτή είναι μεγάλες. Και έρχεται μάλιστα σε μια αρκετά δύσκολη περίοδο για τις αίθουσες όπου ο κόσμος δεν πάει σινεμά, οι streaming πλατφόρμες κερδίζουν συνεχώς ολοένα και περισσότερο έδαφος και το παγκόσμιο box office πάει από το κακό στο χειρότερο.

Διαβάστε ακόμα: Ο Τζέιμς Κάμερον μετέτρεψε ιδέες που απέρριψε από το «Avatar» σε graphic novel

Και για μια τόσο ακριβή ταινία όπως το σίκουελ του «Avatar» αυτό σημαίνει πως πρέπει να είναι καλύτερη, ή τουλάχιστον το ίδιο εντυπωσιακή, όπως η πρώτη για να φέρει τον κόσμο πίσω στις αίθουσες για να καταφέρει να βγάλει κέρδη και να μην κερδίσει τον τίτλο της πιο ακριβής εισπρακτικής αποτυχίας όλων των εποχών. Ενα στοίχημα που πρέπει να κερδίσει όχι μόνο για την ίδια αλλά και για ολόκληρη την βιομηχανία.

Και από ό,τι φαίνεται οι πρώτες, υπερβολικά θετικές, αντιδράσεις από την ταινία, η οποία έκανε την πρεμιέρα της πριν λίγες μέρες, χτίζουν τον δρόμο προς μια αρκετά θετική κατεύθυνση, αφού την χαρακτηρίζουν μια από τις πιο εντυπωσιακές ταινίες γεμάτη ψυχή και πολλές συγκινήσεις. Ακόμα και ο Γκιγιέρμο Ντελ Τόρο έγραψε στο twitter του για το πόσο πολύ ενθουσιάστηκε από την ταινία.

Το θέμα τώρα είναι αν όλα αυτά καταφέρουν να πείσουν το κοινό να επιστρέψει στις αίθουσες. Δεν θα χρειαστεί να περιμένουμε και πολύ για να το μάθουμε. Αλλά για την ώρα διαβάστε μερικές από τις αντιδράσεις παρακάτω καθώς κλείνετε ήδη τα εισιτήριά σας.