Buzz

Ο Τζέιμς Κάμερον μετέτρεψε ιδέες που απέρριψε από το «Avatar» σε graphic novel

of 10

Μπορεί να μην κατάφεραν όλες οι ιδέες του Κάμερον για τα σίκουελ των «Avatar» να μην μπήκαν στις ταινίες του, αλλά τουλάχιστον βρήκε πως να τις αξιοποιήσει.

Ο Τζέιμς Κάμερον μετέτρεψε ιδέες που απέρριψε από το «Avatar» σε graphic novel

Θα σκεφτόταν κανείς πως με τις τέσσερις επόμενες ταινίες που ετοιμάζει ο Τζέιμς Κάμερον στο σύμπαν του «Avatar», οι οποίες συνεχίζονται 13 χρόνια μετά με το «Avatar: The Way of Water», θα έχει γρήγορα στερέψει από ιδέες.

Κι όμως, σε μια καινούργια συνέντευξή στο βρετανικό περιοδικό Total Film, ο Κάμερον αποκάλυψε πως είχε αρκετές άλλες ιδέες για το σίκουελ, οι οποίες μπορεί μην κατάφεραν να βρουν τον δρόμο τους στο σινεμά, αλλά ο ίδιος δεν τις άφησε να πάνε χαμένες, δίνοντάς τους τη μορφή ενός graphic novel με τίτλο «Avatar: The High Ground».

«Δούλευα με μια ομάδα σεναριογράφων και είχαμε πολλές ιδέες. Συνεχίσαμε να προσπαθούμε να το βάλουμε όλες αυτές μέσα σε ένα κουτί και δεν χωρούσαν ποτέ. Σε κάποιο σημείο, λοιπόν, είπα ότι θα τελειώσω [το σενάριο] και θα δω αν είναι ταινία. Το έκανα. Βγήκε νομίζω στις 130 σελίδες. Και σκέφτηκα φίλε, αυτή είναι μια υπέροχη ιστορία. Αυτό θα μπορούσε να είναι ένα ωραίο ανάγνωσμα.»

Διαβάστε ακόμα: Ο Τζέιμς Κάμερον ίσως κόψει το «Avatar» αν δεν πάει καλά στο box office

Avatar: The Way of Water

Ο Κάμερον συνειδητοποίησε τελικά ότι έλειπαν ορισμένα θεματικά στοιχεία και θα ήταν αδύνατο να γυρίσει την ιστορία ως μια συνέχεια του «Avatar». Ωστόσο, πίστευε ότι η ιστορία ήταν πολύ καλή για να πεταχτεί κι έτσι ο Κάμερον και η ομάδα συγγραφέων του επέλεξαν να δουλέψουν τα πιο σημαντικά μέρη στις επόμενες δύο ταινίες «Avatar» και να κυκλοφορήσουν τα υπόλοιπα ως graphic novel.

Μπορείτε να διαβάσετε ολόκληρη την συνέντευξη του Τζέιμς Κάμερον στο Total Film εδώ.

Το graphic novel «Avatar: The Hight Ground» θα κυκλοφορήσει στις 6 Δεκεμβρίου, με το «Avatar: The Way of Water» να κάνει την πρεμιέρα του στις αίθουσες στις 16 Δεκεμβρίου.