Buzz

Ο Τζέιμς Κάμερον ίσως κόψει το «Avatar» αν δεν πάει καλά στο box office

στα 10

O Κάμερον δεν αποκλείει την πιθανότητα η δεύτερη ταινία να αποδειχθεί μια εισπρακτική αποτυχία, και αν κάτι τέτοιο συμβεί έχει ήδη σκεφτεί πως θα πράξει.

Ο Τζέιμς Κάμερον ίσως κόψει το «Avatar» αν δεν πάει καλά στο box office

To «Avatar: The Way of the Water» είναι μόλις έναμιση μήνα μακριά και όλοι οι φανς αναρωτιούνται για το εάν θα καταφέρει να κάνει ανάλογη ή και μεγαλύτερη επιτυχία στο παγκόσμιο box office. Φυσικά ο σκηνοθέτης Τζέιμς Κάμερον και η 20th Century Studios φαίνεται πως δείχνουν αισιόδοξοι πως θα καταφέρουν κάτι τέτοιο μιας και το στούντιο έδωσε το πράσινο φως για τέσσερα σίκουελς.

Αλλά τι θα γίνει εάν κάτι πάει στραβά και η ταινία δεν έχει την επιτυχία της πρώτης; Θα συνεχίσουν και με τα υπόλοιπα σίκουελ ή όχι; Μιλώντας στο /Film ο Κάμερον μίλησε για την πιθανότητα το «Avatar: The Way of Water» να μην κάνει τις εισπράξεις της πρώτης ταινίας και φαίνεται πως είναι έτοιμος να αποδεχθεί την ήττα του, αν κάτι τέτοιο συμβεί, με το να τερματίσει το franchise πιο σύντομα από το αναμενόμενο.

Διαβάστε ακόμα: Η Πανδώρα δεν έδειχνε ποτέ πιο εντυπωσιακή απ' ότι στο νέο τρέιλερ του «Avatar: The Way of Water»

james cameron avatar

«Η αγορά θα μπορούσε να μας λέει σε τρεις μήνες ότι τελειώσαμε ή μπορεί να είμαστε στο χείλος που σημαίνει πως εντάξει, ας ολοκληρώσουμε την ιστορία μέσα στην τρίτη ταινία και να μην συνεχίσουμε ατελείωτα, αν απλά η δεύτερη ταινία δεν είναι κερδοφόρα. Είμαστε σε έναν διαφορετικό κόσμο τώρα από ό,τι ήμασταν όταν έγραφα αυτά τα πράγματα. Είναι μερικά πράγματα γροθιά — η πανδημία και το streamiing. Iσως θα καταφέρουμε να υπενθυμίσουμε στους ανθρώπους τι σημαίνει να πηγαίνεις στο σινεμά. Αυτή η ταινία σίγουρα θα το κάνει. Το ερώτημα είναι: πόσοι άνθρωποι όμως το κάνουν τώρα;» εξήγησε ο Κάμερον.

Οταν κυκλοφόρησε το πρώτο «Avatar» η τεχνολογία του 3D μόλις έκανε τα πρώτα βήματά της στο σινεμά και ο Κάμερον κατάφερε να την απογειώσει με την ταινία του και να μαγεύσει το κοινό του. Αλλά ποιο θα είναι το μαγικό νούμερο που θα σημαίνει πως το σίκουελ θεωρείται επιτυχία; Να ξεπεράσει το φράγμα του 1δις δολαρίων ή να φτάσει κοντά στις εισπράξεις της πρώτης ταινίας;

Ακατόρθωτο ή όχι, θα το μάθουμε όταν το «Avatar: The Way of Water» κυκλοφορήσει στις αίθουσες στις 15 Δεκεμβρίου. Αλλά εμείς ποτέ θα ποντάραμε εναντίον του Κάμερον…