Buzz

Ο Αντριου Ντόμινικ ξέρει γιατί οι Αμερικάνοι μίσησαν τόσο πολύ το «Blonde»

of 10

Ο Ντόμινικ είπε πως επειδή δεν είπε ένα ακόμα παραμύθι, το αμερικάνικο κοινό μίσησε την ταινία του.

Ο Αντριου Ντόμινικ ξέρει γιατί οι Αμερικάνοι μίσησαν τόσο πολύ το «Blonde»

Αν υπήρξε μια αμφιλογόμενη ταινία που κυκλοφόρησε φέτος αυτή σίγουρα δεν είναι άλλη από το «Blonde» του Αντριου Ντόμινικ. Η σχεδόν τρίωρη βιογραφική ταινία της Μέριλιν Μονρό χαρακτηρίστηκε από κάποιους ως μια από τις καλύτερες ταινίες του 2022, ενώ κάποιοι άλλοι δεν άντεξαν καθόλου, ακόμα και αν η Ανα Ντε Αρμας μας έδωσε μια από τις καλύτερες ερμηνείες της χρονιάς.

Παρόλες τις όποιες αντιδράσεις όμως, ο σκηνοθέτης της φαίνεται πως γνωρίζει πολύ καλά για ποιον λόγο, τουλάχιστον οι Αμερικάνοι, αντιπάθησαν τόσο πολύ την ταινία του.

Ο Ντόμινικ βρέθηκε προσκεκλημένος στο Red Sea Film Festival όπου και συζήτησε τους λίγους που πιστεύει πως η ταινία του «Blonde» απασχόλησε τόσο πολύ το κοινό και τους κριτικούς στην Αμερική, παραδέχοντας μάλιστα πως «εκεί τη μισούν», πιστεύοντας ότι ο κύριος λόγος είναι ότι αυτό το κοινό δεν είναι έτοιμο να δεχτεί μια ταινία όπου η πρωταγωνίστρια δεν είναι «ενδυναμωμένη».

Διαβάστε ακόμα: Η Ανα ντε Αρμας αποκάλυψε πως το άγχος βοήθησε στην ερμηνεία της στο «Blonde»

blonde

«Τώρα ζούμε σε μια εποχή όπου είναι σημαντικό να παρουσιάζουμε τις γυναίκες ως ενδυναμωμένες και θέλουν να επανεφεύρουν τη Μέριλιν Μονρό ως μια ενδυναμωμένη γυναίκα. Αυτό θέλουν να δουν. Και αν δεν τους το δείχνεις αυτό, τους αναστατώνει», δήλωσε συγκεκριμένα ο Ντόμινικ.

Και συνέχισε λέγοντας πως «κάτι που είναι περίεργο, γιατί είναι νεκρή. Η ταινία δεν κάνει καμία διαφορά με τον ένα ή τον άλλο τρόπο. Αυτό που πραγματικά εννοούν είναι ότι η ταινία εκμεταλλεύτηκε τη μνήμη τους για εκείνη, την εικόνα που είχαν για αυτήν, κάτι που είναι δίκαιο. Αλλά αυτή είναι η όλη ιδέα της ταινίας. Προσπαθεί να πάρει την εικονογραφία της ζωής της και να τη θέσει ως κάτι άλλο, προσπαθεί να πάρει πράγματα με τα οποία είναι εξοικειωμένοι και να αλλάξει τελείως το νόημά τους. Αλλά αυτό είναι που δεν ήταν προετοιμασμένοι να δουν».

Ολα αυτά οδηγούν σε έναν κόσμο, πιστεύει ο Ντόμινικ, όπου οι αμερικανικές ταινίες γίνονται «πιο συντηρητικές». Πιστεύει πως ο κόσμος έχει συνηθίσει να βλέπει παραμύθια όπου το τέλος δεν έχει σκοπό να προκαλέσει πραγματική αντίδραση. «Αλλά δεν θέλω να κάνω παραμύθια», πρόσθεσε στο τέλος.

Η ταινία «Blonde» προβάλλεται ήδη στο Netflix για όσους θέλουν να μάθουν για το αν τελικά όλες αυτές οι αντιδράσεις έχουν κάποια βάση ή όχι.