Buzz

Ο Αλαν Ρίκμαν έγραφε στα ημερολόγιά του για τον Σέβερους Σνέιπ

of 10

«Ολοκλήρωσέ το, είναι η ιστορία σου», έγραψε ο πολυαγαπημένος ηθοποίος για τον Σνέιπ στο ημερολόγιό του, των οποίων η συλλογή θα κυκλοφορήσει στα βιβλιοπωλεία τον άλλο μήνα.

Ο Αλαν Ρίκμαν έγραφε στα ημερολόγιά του για τον Σέβερους Σνέιπ

Μια συλλογή από τα χειρόγραφα ημερολόγια Αλαν Ρίκμαν από την περίοδο των τελευταίων 25 χρόνων του του Βρετανού ηθοποιού, με τίτλο «Madly Deeply: The Diaries of Alan Rickman», ετοιμάζεται να κυκλοφορήσει στις 4 Οκτωβρίου στα βιβλιοπωλεία. Μερικές από αυτές τις αναρτήσει δημοσίευσε ο Guardian, κυρίως όσες αναφέρονταν στην σειρά ταινιών του Χάρι Πότερ, μέσω της οποίας ο Ρίκμαν αγαπήθηκε από τον κόσμο για τον ρόλο του ως τον καθηγητή του Χόγκουαρτς Σέβερους Σνέιπ.

Πριν ξεκινήσουν τα γυρίσματα της πέμπτης ταινίας «Το Τάγμα του Φοίνικα» ο Ρικμαν διεγνώσθη με μια επιθετική μορφή καρκίνου του προστάτη, για την οποία ακολούθησε θεραπεία και αργότερα αναγκάστηκε να αφαιρέσει ολόκληρο το όργανο. Σε μια ανάρτηση στις 30 Ιανουαρίου 2006 ο Ρίκμαν γράφει «τελικά ναι στο Χάρι Πότερ 5. Η αίσθηση δεν είναι ούτε καλή ούτε κακή. Το επιχείρημα που κερδίζει είναι αυτό που λέει “ολοκλήρωσέ το, είναι η ιστορία σου”.»

Διαβάστε ακόμα: Ο Ντάνιελ Ράντκλιφ δεν θέλει να επιστρέψει στον ρόλο του Χάρι Πότερ σύντομα

Alan Rickman

Ο ηθοποιός κατέγραψε επίσης τις σκέψεις του για τον θάνατο του Σνέιπ, σημειώνοντας ότι πάντα γνώριζε για την ανεκπλήρωτη αγάπη του χαρακτήρα του για τη μητέρα του Χάρι, Λίλι Πότερ. «Eχω τελειώσει την ανάγνωση του τελευταίου βιβλίου του Χάρι Πότερ», έγραψε τον Ιούλιο του 2007. «Ο Σνέιπ πεθαίνει ηρωικά, ο Πότερ τον περιγράφει στα παιδιά του ως έναν από τους πιο γενναίους άντρες που γνώρισε ποτέ και αποκαλεί τον γιο του Αλμπους Σεβέρους. Πρόκειται για μια γνήσια ιεροτελεστία. Μια μικρή πληροφορία από την Τζο Ρόουλινγκ πριν από επτά χρόνια –ο Σνέιπ λάτρευε τη Λίλι– μου έδωσε τη δύναμη για να προσκολληθώ σε αυτό [τον χαρακτήρα].»

Ο Ρίκμαν έδωσε επίσης την αντίδρασή του μετά την αποχώρησή του από την πρεμιέρα του «Χάρι Πότερ και η Φιλοσοφική Λίθος», γράφοντας μάλιστα όχι και τα καλύτερα λόγια για τη μουσική του Τζον Γουίλιαμς. «Η ταινία πρέπει να ιδωθεί μόνο στη μεγάλη οθόνη. Αποκτά κλίμακα και βάθος που ταιριάζει με το αποτρόπαιο σκορ του Τζον Γουίλιαμς.»

Ο Αλαν Ρίκμαν πέθανε στις 14 Ιανουαρίου 2016 στο Λονδίνο μετά από μια πολύμηνη μάχη με τον καρκίνο στο πάγκρεας σε ηλικία 69 ετών.