Flix at home

Τι βλέπουμε στο σπίτι την Τετάρτη, 24 Ιουλίου

of 10

Η ομάδα του Flix επιλέγει για εσάς ό,τι πιο ενδιαφέρον μπορεί να βρεθεί σε τηλεόραση, πλατφόρμες και φεστιβάλ.

Τι βλέπουμε στο σπίτι την Τετάρτη, 24 Ιουλίου

Η ομάδα του Flix επιλέγει για εσάς ό,τι πιο ενδιαφέρον μπορεί να βρεθεί σε τηλεόραση, πλατφόρμες και φεστιβάλ.


Bertolucci, Reflections of Cinema

Μπερτολούτσι, Σκέψεις για τον Κινηματογράφο (Bertolucci, Reflections of Cinema)

Ντοκιμαντέρ για τον κορυφαίο Ιταλό σκηνοθέτη Μπερνάρντο Μπερτολούτσι βασισμένο σε συνεντεύξεις του.

Το ντοκιμαντέρ προβάλλεται στις 23.00 στο Κανάλι της Βουλής

crimes of the future

Εγκλήματα του Μέλλοντος (Crimes of the Future) του Ντέιβιντ Κρόνενμπεργκ

Σε ένα όχι και τόσο μακρινό μέλλον, καθώς η ανθρωπότητα μαθαίνει να προσαρμόζεται στο συνθετικό περιβάλλον, το ανθρώπινο σώμα υφίσταται νέους μετασχηματισμούς και μεταλλάξεις. Με την σύντροφό του Caprice (Lea Seydoux), o Saul Tenser (Viggo Mortensen), διάσημος καλλιτέχνης και περφόρμερ, παρουσιάζει δημόσια την μεταμόρφωση των οργάνων του, σε avant-garde παραστάσεις. H Timlin (Kristen Stewart), μια ερευνήτρια του Εθνικού Μητρώου Οργάνων, παρακολουθεί μανιωδώς τις κινήσεις τους, μέχρις ότου μια μυστηριώδης οργάνωση αποκαλύπτεται… Η αποστολή των μελών της: να χρησιμοποιήσουν την διασημότητα του Saul για να ρίξουν φως στην επόμενη φάση της ανθρώπινης εξέλιξης…

Γυρισμένη στην Αθήνα, ελληνική συμπαραγωγή. Ο Ντέιβιντ Κρόνενμπεργκ επιστρέφει στο κινηματογραφικό παρελθόν του - αλλά πόσο καλά μπορεί να δει το μέλλον; Διαβάστε εδώ τη γνώμη του Flix.

H ταινία προβάλλεται στις 00.00 στην ΕΡΤ 3

The BFG 607

Ο Μεγάλος Φιλικός Γίγαντας (The BFG) του Στίβεν Σπίλμπεργκ

Ενα μικρό ορφανό κορίτσι, η Σόφι, συναντά ένα μυστηριώδη γίγαντα και μαθαίνει για τα θαύματα και τους κινδύνους της Χώρας του. Μαζί, θα τα βάλουν με τους πανίσχυρους - όχι και τόσο φιλικούς - γίγαντες για να σώσουν την Μεγάλη Βρετανία και θα ανακαλύψουν την αξία της φιλίας.

Ο Στίβεν Σπίλμπεργκ πετυχαίνει την καλύτερη live action μεταφορά μυθιστορήματος του Ρόαλντ Νταλ σε ένα παιδικό, αλλά αυτόματα κλασικό παραμύθι για όλες τις εποχές. Διαβάστε εδώ τη γνώμη του Flix.

Η ταινία προβάλλεται στις 21.00 στο Open

the majestic

Κινηματογράφος Majestic (The Majestic) του Φρανκ Ντάραμποντ

Την εποχή του Μακαρθισμού, ένας σεναριογράφος ο οποίος εξορίστηκε από το Χόλιγουντ για τις πολιτικές του πεποιθήσεις, μπλέκεται σε ένα ατύχημα που του στερεί τη μνήμη. Όταν κάποια στιγμή εγκαθίσταται σε μια μικρή πόλη για βρει από την αρχή τα "πατήματά" του, οι κάτοικοι νομίζουν ότι πρόκειται για το χαμένο γιο του ιδιοκτήτη του μοναδικού σινεμά της πόλης, προκαλώντας μια ανατροπή μέσα στην κοινότητα αλλά και στην προσωπική του ζωή με την εμφάνιση μιας γυναίκας από το παρελθόν.

Η ταινία προβάλλεται στις 00.45 στο Open

Fatal Attraction 607

Ολέθρια Σχέση (Fatal Attraction) του Αντριαν Λιν

Ένας παντρεμένος δικηγόρος πληρώνει ακριβά την ερωτική του περιπέτεια με μια γοητευτική άγνωστη, όταν εκείνη -μη αποδεχόμενη το τέλος της σχέσης τους- αποφασίζει να κάνει κόλαση τη ζωή του... Η ταινία ήταν υποψήφια για 6 Όσκαρ.

Η ταινία προβάλλεται στις 00.50 στο Cosmote Cinema 1

Frances Ha

Frances Ha του Νόα Μπόμπακ

Η Φράνσις ζει στη Νέα Υόρκη, αλλά δεν έχει διαμέρισμα. Η Φράνσις βοηθάει σε μια ακαδημία χορού, αλλά δεν είναι χορεύτρια. Η Φράνσις έχει μια καλή φιλή, τη Σόφι, αλλά δε μιλάνε πια μεταξύ τους. Η Φράνσις ρίχνεται με ορμή στα όνειρα της, ακόμα κι όσο η πραγματικότητα της δείχνει να μη το κάνει. Η Φράνσις θέλει πολύ περισσότερα από αυτά που έχει, αλλά ζει τη ζωή της με ασύδοτη χαρά κι ελαφρότητα.

Eνα υπέροχο κομμάτι σινεμά και ζωής, που χορεύει στο δρόμο, στην γωνία των οδών Γουντι Αλεν και Νουβέλ Βαγκ, κάτω από το παράθυρο του «Girls». Διαβάστε εδώ τη γνώμη του Flix.

Η ταινία είναι διαθέσιμη στο Cinobo

megan m3gan

M3GAN του Τζέραρντ Τζόνστον

Φτιαγμένη με την τελευταία λέξη της τεχνητής νοημοσύνης, η MΞGAN, δημιούργημα της Τζέμα και της ομάδας της σε μια μεγάλη εταιρία παιχνιδιών, παίρνει το πράσινο φως για να βγει στην κυκλοφορία, όταν η σχέση της με την Κέιντι, ανηψιά της Τζέμα που μόλις έχει χάσει τους γονείς της σε δυστύχημα, αποδεικνύει πως είναι η κούκλα που θα λατρέψουν όλα τα κορίτσια του κόσμου, ένα σίγουρο εμπορικό χιτ και το τέλος όλων των υπόλοιπων παιχνιδιών. Ή μήπως όχι; Η νέα κούκλα του… σατανά είναι αρκούντως απειλητική, βγαλμένη από τη φαντασία της Ακέλα Κούπερ (περιζήτητη σεναριογράφος κυρίως λόγω του «Malignant) και του Τζέιμς Γουάν (δημιουργού των franchises του «Saw» και του «The Conjuring» ανάμεσα σε άλλα. Αποτέλεσμα, ένα από τα εμπορικότερα θρίλερ των τελευταίων ετών.

Η νέα κούκλα του… σατανά είναι αρκούντως απειλητική αλλά και προγραμματισμένη σαν ηρωίδα ενός (όχι αστείου, όχι αιματηρού, όχι γενικώς) b-movie για όλη την οικογένεια. Διαβάστε εδώ τη γνώμη του Flix.

H ταινία προβάλλεται στις 02.00 στο Nova Cinema 1

Δε θέλω να γίνω δυσάρεστος 607 2

Δε Θέλω να Γίνω Δυσάρεστος Αλλα Πρέπει να Μιλήσουμε για Κάτι Πολύ Σοβαρό του Γιώργου Γεωργόπουλου

Ο Αρης είναι ένας 35χρονος που μεγάλωσε με τη βεβαιότητα ότι η ζωή του ανήκει. Αυτό το γνωστό δικαίωμα/προνόμιο που κουβαλούν αβίαστα στο βλέμμα και τη συνείδησή τους μερικοί άνθρωποι. Σταδιακά κέρδισε την εμπιστοσύνη του ιδιοκτήτη του εργοστασίου που εργάζεται, ανέβηκε στην πυραμίδα εξουσίας, και τώρα περιμένει να πάρει τα κλειδιά της διεύθυνσης. Αν όμως στην επαγγελματική του ζωή έδειξε πίστη, πειθαρχία κι επιμονή, στην προσωπική του έφευγε. Αφηνε πίσω σχέσεις, υποσχέσεις, συντρόφους. Ολες οι πρώην του αισθάνονται προδομένες. Ενας άντρας που φροντίζει με επιμέλεια το bonsai δεντράκι που κρατά στο κομοδίνο του, αλλά όχι τις γυναίκες που κρατά αγκαλιά στο κρεβάτι του. Ενα γύρισμα της τύχης όμως τον φέρνει αντιμέτωπο με το παρελθόν και τον εαυτό του. Γίνεται φορέας ενός νέου κι άκρως επικίνδυνου ιού, που οι γιατροί ακόμα δεν μπορούν να αντιμετωπίσουν. Ο ιός μεταδίδεται με τη σεξουαλική επαφή, μεταλλάσσεται γοργά και καταλήγει θανατηφόρος, αλλά μόνο για τις γυναίκες. Η viral επιδημία έχει εξαπλωθεί μέσα σε λίγες μέρες σε όλο τον κόσμο - γυναίκες πεθαίνουν στους δρόμους, στα αυτοκίνητα, στα γραφεία. Οι άντρες όχι. Παραμένουν μόνο φορείς. Ο Αρης είναι η μοναδική ελπίδα για τη δημιουργία ενός εμβολίου. Αρκεί, γυρνώντας προς τα πίσω, να ξανασυναντήσει όλες τις γυναίκες της ζωής του και να ανακαλύψει ποια σύντροφός του τον κόλλησε αρχικά. Εκείνες τον μισούν. Εκείνος, δεν θέλει να γίνει δυσάρεστος, αλλά πρέπει να μιλήσουν για κάτι πολύ σοβαρό.

Με τη δεύτερη ταινία του, ο σκηνοθέτης του «Tungsten» αποδεικνύει ότι έχει μία ξεχωριστή κινηματογραφική γλώσσα στην οποία επιτρέπουμε και τις πιο δυσάρεστες αλήθειες. Διαβάστε εδώ τη γνώμη του Flix.

H ταινία είναι διαθέσιμή στο Videorama

The Red Turtle 4

Η Κόκκινη Χελώνα (La Tortue Rouge) του Μίκαελ Ντουντόκ ντε Βιτ

Το Στούντιο Γκίμπλι του θρυλικού Χαγιάο Μιγιαζάκι, περνά για πρώτη φορά τα σύνορα της χώρας του και σε συνεργασία με τη Γαλλία, παρουσιάζει ένα πανέμορφο παραμύθι για μικρούς και μεγάλους. Η ιστορία ενός ναυαγού, σε ένα νησί με μόνους κατοίκους χελώνες, καβούρια και πουλιά. Η ιστορία μιας αγάπης που δε χρειάζεται λόγια για να εκφραστεί.

Υπάρχουν ταινίες χωρίς λόγια (σπάνιες πλέον), υπάρχουν ταινίες που σε κάνουν να χάσεις τα λόγια σου (ακόμα σπανιότερες) και υπάρχουν, τέλος, ταινίες που συνδυάζουν και τις δύο παραπάνω ιδιότητες (μάλλον μοναδικές). Η Κόκκινη Χελώνα του Μίκαελ Ντουντόκ Ντε Βιτ είναι μία από αυτές τις ταινίες της τρίτης κατηγορίας, ένα animation ολότελα διαφορετικό από τα άλλα, που αξίζει να βιωθεί σε μεγάλη οθόνη για να εκτιμηθεί σε όλο του το μεγαλείο. Διαβάστε εδώ τη γνώμη του Flix.

Η ταινία είναι διαθέσιμη στο ERTFlix

road house

Ο Μπράβος (Road House) του Νταγκ Λάιμαν

Ένας πρώην μαχητής του UFC, ο Έλγουντ Ντάλτον, πιάνει δουλειά ως μπράβος σε έναν σταθμό εξυπηρέτησης αυτοκινητιστών στο Φλόριντα Κις. Σύντομα ανακαλύπτει ότι αυτό το μέρος δεν είναι τόσο παραδεισένιο όσο δείχνει.

Η ταινία είναι διαθέσιμη στο Amazon Prime

gaga chromatic ball

Gaga Chromatica Ball

Το έτος είναι το 2022. Το σύνθημα είναι ο φαντασιακός μαξιμαλισμός και το παντοδύναμο μπιτ. Η μούσα είναι, φυσικά, η Lady Gaga, η καλλιτέχνης που άλλαξε, ολομόναχη, την αντίληψη για το τι σημαίνει πολυμορφική σταρ. Σ' ένα δίωρο ντοκιμαντέρ, γίνεσαι κι εσύ ένα από τα 55.000 άτομα που συγκεντρώθηκαν στο Στάδιο Dodger στο Λος Αντζελες για να βροντοχτυπηθούν και να βροντοφωνάξουν I was just born this way και να εκφράσουν τη... stupid love τους για την ιέρεια της ποπ.

Μια παραγωγή της HBO που προβάλλεται αποκλειστικά στο Vodafone TV