Flix at home

Τι βλέπουμε στο σπίτι την Κυριακή, 14 Ιουλίου

of 10

Η ομάδα του Flix επιλέγει για εσάς ό,τι πιο ενδιαφέρον μπορεί να βρεθεί σε τηλεόραση, πλατφόρμες και φεστιβάλ.

Τι βλέπουμε στο σπίτι την Κυριακή, 14 Ιουλίου

Η ομάδα του Flix επιλέγει για εσάς ό,τι πιο ενδιαφέρον μπορεί να βρεθεί σε τηλεόραση, πλατφόρμες και φεστιβάλ.


Strijder

Μαχητής (Strijder) του Καμιέλ Σούβενάρ

Δύο φίλοι, ο Ντίλαν και ο Γιουσέφ, ονειρεύονται να γίνουν επαγγελματίες ποδοσφαιριστές. Όταν ο Ντίλαν μετά από ένα ατύχημα μένει παράλυτος, δεν θέλει να συμβιβαστεί με αυτό που του συνέβη και αποφασίζει να προσπαθήσει με κάθε τρόπο να παίξει ξανά ποδόσφαιρο.

Η ταινία προβάλλεται στις 17.30 στο Κανάλι της Βουλής

Lord of the Rings: Return of the King

Ο Αρχοντας των Δαχτυλιδιών: Η Επιστροφή του Βασιλιά (Lord of the Rings: Return of the King) του Πίτερ Τζάκσον

Καθώς ο Σάουρον κάνει την υπέρτατη προσπάθεια να κατακτήσει τη Μέση Γη, ο Γκάνταλφ με τον Βασιλιά του Ρόχαν, Θέοντεν, επιστρατεύουν τις δυνάμεις τους για να υπερασπιστούν την πρωτεύουσα της Γκόντορ, Μίνας Τίριθ. Ο Άραγκορν διεκδικεί τον θρόνο της Γκόντορ και καλεί έναν στρατό από φαντάσματα να τον βοηθήσουν να νικήσει στη μάχη. Έτσι, μένει ο Φρόντο και ο Σαμ να κουβαλήσουν το βαρύ φορτίο του Δαχτυλιδιού και να αντιμετωπίσουν το Γκόλουμ. Μετά από ένα μεγάλο ταξίδι φτάνουν στη Μόρντορ και προσπαθούν να καταστρέψουν το Δαχτυλίδι στο μόνο μέρος που μπορεί να καταστραφεί, στο Βουνό του Χαμού.

Το τρίτο μέρος της επικής τριλογίας του Πίτερ Τζάκσον, βασισμένη στο αριστούργημα του Τζ. Ρ. Τόλκιν. Οσκαρ Καλύτερης Ταινίας.

Η ταινία προβάλλεται στις 20.45 στο Star

i, robot

Εγώ, Το Ρομπότ (I, Robot) του Αλεξ Πρόγιας

Σικάγο 2035 και όλο και περισσότεροι άνθρωποι αγοράζουν ρομπότ για οικιακούς βοηθούς. Όταν όμως ένα από τα κορυφαία στελέχη της μεγαλύτερης εταιρείας που κατασκευάζει τα ρομπότ αυτοκτονεί, η υπόθεση ανατίθεται στον αστυνόμο Ντελ Σπούνερ, ο οποίος μισεί τα ρομπότ λόγω ενός παλαιότερου περιστατικού. Ο Σπούνερ αμφιβάλλει ότι ο θάνατος του επιστήμονα οφείλεται πράγματι σε αυτοκτονία καθώς είναι πεπεισμένος ότι πρόκειται για έγκλημα που διεπράχθη από ρομπότ παρόλο που αυτό αντιβαίνει τους τρεις νόμους της ρομποτικής.

Η ταινία προβάλλεται στις 22.45 στο Alpha

The Chronicles Of Riddick

Τα Χρονικά Του Σκότους (The Chronicles Of Riddick) του Ντέιβιντ Τουόι

Ο Ρίντικ, ο επικηρυγμένος παράνομος στο "Απέραντο σκοτάδι", τα βάζει με τους Νεκροκάπηλους, που προσπαθούν αν τον σκοτώσουν για να πάρουν την αμοιβή, ενώ είναι ο μοναδικός που μπορεί να σώσει το ανθρώπινο είδος από τον αφανισμό.

Η ταινία προβάλλεται στη 01.00 στον Alpha

Bad Boys for Life

Bad Boys for Life των Αντίλ Ελ Αρμπί και Μπιλάλ Φαλάχ

Δεκαεπτά χρόνια μετά το «Bad Boys II», τα «Κακά Παιδιά» επιστρέφουν. Οι αχώριστοι ντετέκτιβ Μάικ Λόουρι και Μάρκους Μπαρνέτ ενώνονται ξανά απέναντι σε έναν κοινό κίνδυνο. Πάνω που ο Μάρκους αρχίζει να αποσύρεται από την ενεργό δράση και να αφιερώνει περισσότερο χρόνο στην οικογένεια του, εμφανίζεται μια θανάσιμη απειλή στη ζωή του Μάικ. Πρόκειται για έναν αδίστακτο μαφιόζο, που έχει ορκιστεί εκδίκηση για τον θάνατο του αδερφού του από το δίδυμο των ντετέκτιβ και ακολουθεί πιστά τις οδηγίες της μητέρας του για την ολοκλήρωση του σχεδίου του. Η άκρως επικίνδυνη καινούρια αποστολή είναι υπόθεση των «Κακών Παιδιών».

Ο Γουιλ Σμιθ και ο Μάρτιν Λόρενς επιστρέφουν. Οσοι φανατικοί προσέλθετε. Το franchise αντέχει ακόμη. Διαβάστε εδώ τη γνώμη του Flix.

Η ταινία προβάλλεται στις 23.50 στο Mega

life as we know it

Η Ζωή Οπως την Ξέρουμε (Life as We Know it) του Γκρεγκ Μπερλάντι

Μια γυναίκα κι ένας άντρας, single και οι δυο, αναλαμβάνουν την ανατροφή ενός μωρού, όταν κοινός τους φίλος πεθαίνει ξαφνικά σε ατύχημα.

Η ταινία προβάλλεται στις 21.00 στο Open

talk to me

Μίλα μου (Talk to Me) των Ντάνι Φιλίππου και Μάικλ Φιλίππου

Η ιστορία της ταινίας ακολουθεί μια ομάδα φίλων που ανακαλύπτει πως μπορεί να καλεί πνεύματα μέσω ενός ταριχευμένου χεριού και εθίζεται στη νέα αυτή περιπέτεια, μέχρι που ένας εξ αυτών ξεπερνά τα όρια και απελευθερώνει τρομακτικές υπερφυσικές δυνάμεις.

Το ντεμπούτο των Ελληνοαυστραλών δίδυμων Φιλίππου δικαιώνει το viral μύθο της που ξεκίνησε από το Φεστιβάλ του Σάντανς, ήδη έτοιμη για το σίκουελ της, Διαβάστε εδώ τη γνώμη του Flix.

Η ταινία προβάλλεται στις 21.00 στο Cosmote Cinema 1

les amandiers

Για Πάντα Νέοι (Les Amandiers) της Βαλέρια Μπρούνι Τεντέσκι

Το σκηνικό είναι η δραματική σχολή Les Amandiers, το διάσημο γαλλικό φυτώριο ηθοποιών που ίδρυσε ο Πατρίς Σερό (και στο οποίο φοίτησε η Τεντέσκι που μοιράζεται, εδώ, τις αναμνήσεις της). Η εποχή είναι η δεκαετία του '80, χαρακτηριστική υπέρμαχος κάθε είδους ελευθερίας, στην υποκριτική, στην πολιτική, στον τρόπο ζωής, στον έρωτα. Αυτή, άλλωστε, είναι κι η περίοδος όπου ο κόσμος και, μαζί του, οι ήρωες, αρχίζουν να συνειδητοποιούν τι σημαίνει το AIDS και πόσο κοντά τους βρίσκεται. Εκεί κερδίζει μια πολυπόθητη θέση η Στέλλα, πανέμορφη και ζουμερή σαν αναγεννησιακός πίνακας, παθιασμένη και θυελλώδης, φιλόδοξη, ατρόμητη, προσεκτική να μην καταλάβουν οι υπόλοιποι ότι προέρχεται από μια οικογένεια πλούσιων μπουρζουά. Οι νέοι της συμφοιτητές και φίλοι αποτελούν τα συστατικά της ιστορίας της. Εκκεντρικοί, διστακτικοί ή μαχητικοί, στρέιτ και γκέι, μια νεόκοπη μητέρα. Και ο Ετιέν, ο διαρκώς συνοφρυωμένος «Μάρλον Μπράντο» της τάξης, που πνίγει το ταλέντο του στην ηρωίνη - κι αυτόν, φυσικά, θα ερωτευτεί η Στέλλα. Δίπλα ο καθηγητής τους, ο Πιερ Ρομάν (λίγο πριν πεθάνει, το '90, στα 39 του), που «δανείζεται» ναρκωτικά από τους μαθητές του, λίγο πιο πέρα, ένα ιερό τέρας ήδη, ο Πατρίς Σερό, αυστηρός, δύστροπος, με μια ιδιαίτερη αγάπη στην κόκα και στην (σιωπηρά αποδεκτή), σεξουαλική παρενόχληση των αγοριών της σχολής.

Η ζωή και τα όνειρα νεαρών ηθοποιών στη Γαλλία του '80, ή πώς να κάνεις μια σωστή αποτίμηση ζωής. Διαβάστε εδώ τη γνώμη του Flix.

Η ταινία είναι διαθέσιμη στο Videorama

Do Not Expect to Much From the End of the World

Μην Περιμένετε και Πολλά από το Τέλος του Κόσμου (Do Not Expect Too Much from the End of the World) του Ράντου Ζούντε

Η Αντζελα είναι η κεντρική ηρωίδα μιας τραγικωμωδίας που τη θέλει να κυνηγά θύματα εργατικών ατυχημάτων που για ένα ποταπό αντάλλαγμα θα ενοχοποιήσουν τον εαυτό τους και όχι τους εργοδότες on camera. Ταυτόχρονα το alter ego της, o ρατσιστής, ακροδεξιός Αντριου Τέιτ (συνελήφθη το 2022 στη Ρουμανία) συνεχίζει στο Tik Tok να ξερνάει μισαλλόδοξο λόγο και να κερδίζει views και likes ερήμην της νέας πολιτικής ορθότητας. Σε παράλληλη δράση, το «Angela Moves On», μια ταινία από το 1981, την εποχή του Τσαουσέσκου, θυμίζει τις ανατριχιαστικές αναλογίες με την Άντζελα οδηγό ταξί να περιπλανιέται στο αργότερα - κατά τον Ζούντε - μαρτυρικό Βουκουρέστι.

Το σύγχρονο χάος μέσα από ένα κολάζ με τον τρόπο του Ράντου Ζούντε. Λιγότερο σοβαροφανές και καταγγελτικό από το «Ατυχές Πήδημα η Παλαβό Πορνό», συγγενικό σε υφή, θεματολογίες και ντελιριακή διάθεση που θα δοκιμάσει τους αμύητους και θα ενθουσιάσει τους μυημένους. Διαβάστε εδώ τη γνώμη του Flix.

Η ταινία είναι διαθέσιμη στο Cinobo

σελήνη, 66 ερωτήσεις 607

Σελήνη, 66 Ερωτήσεις της Ζακλίν Λέντζου

Η Αρτεμις, η ηρωίδα της ταινίας, επιστρέφει από το Παρίσι πίσω στο πατρικό της σπίτι μετά από χρόνια απουσίας, καθώς μια σοβαρή ασθένεια χτυπά τον πατέρα της, Πάρι, και η φροντίδα της τουλάχιστον μέχρι να οργανωθεί καλύτερα η καθημερινότητά του, είναι απολύτως απαραίτητη. Είναι καλοκαίρι και η μητέρα της, χωρισμένη χρόνια, φεύγει για διακοπές με τον σύντροφό της και δεν μπορεί, ούτε είναι διατεθειμένη να βοηθήσει. Ο Πάρις είναι για εκείνη ο αυστηρός απόμακρος γονιός των παιδικών της χρόνων, και την ίδια στιγμή ένας τσακισμένος, αβοήθητος άντρας που την έχει ανάγκη. Κυρίως όμως είναι ένα αίνιγμα που η ενήλικη πλέον Αρτεμις θα δοκιμάσει να λύσει, ακόμη κι αν τα στοιχεία για την αποκρυπτογράφησή του, θα πέσουν στα χέρια της εντελώς τυχαία.

To μεγάλου μήκους ντεμπούτο της Ζακλίν Λέντζου. Παγκόσμια πρεμιέρα στο διαγωνιστικό τμήμα Encounters της Berlinale 2021, Βραβείο Καλύτερης Ταινίας στο Φεστιβάλ του Ρέικιαβικ, Βραβεία ερμηνείας για τη Σοφία Κόκκαλη σε Μόντρεαλ και Θεσσαλονίκη. Διαβάστε εδώ τη γνώμη του Flix.

Η ταινία είναι διαθέσιμη στο ΕΡΤFlix

the idea of you

Ολα Γύρω Από Σένα (The Idea of You) του Μάικλ Σόουγολτερ

Βασισμένο στην αναγνωρισμένη, σύγχρονη ιστορία αγάπης με το ίδιο όνομα, το Όλα Γύρω από Σένα παρουσιάζει τη Σολέν (Ανν Χάθαγουεϊ), μια 40χρονη μητέρα που μεγαλώνει μόνη ένα παιδί και συνάπτει μια απρόσμενη σχέση με τον 24χρονο Χέις Κάμπελ (Νίκολας Γκάλιτζιν), τον τραγουδιστή των Όγκουστ Μουν, της πιο σέξι μπάντας στον πλανήτη.

Η ταινία είναι διαθέσιμη στο Amazon Prime