Ενημέρωση

Η νέα εποχή του Αίγλη Cinema

of 10

H Αίγλη στο Ζάππειο γίνεται ξανά το θερινό της πόλης. Μιλήσαμε με τους ανανεωτές του για τη φιλοδοξία τους, τις ταινίες που θα δούμε φέτος το καλοκαίρι και τη γρανίτα Mango-Colada.

Η νέα εποχή του Αίγλη Cinema

Είναι το Αίγλη Cinema το καλύτερο θερινό της Αθήνας;

Ο Γενικός Διευθυντής της Αίγλης - η νέα εποχή της οποία περιλαμβάνει ακόμη 5 διαφορετικούς θεματικούς χώρους που θα ανοίξουν για το κοινό από το Σεπτέμβριο-, Κωνσταντίνος Δαγριτζίκος απαντάει, χωρίς να κρύβει τον ενθουσιασμό του.

«Αν δεν παινέψεις το σπίτι σου, θα πέσει να σε πλακώσει (και ας μην έχει οροφή το συγκεκριμένο)...! Δεν μπορώ να είμαι αντικειμενικός με κάτι που καταπιάνομαι, αλλά θα προσπαθήσω: θα τροποποιήσω τον χαρακτηρισμό «καλύτερος» και θα φέρω στην κουβέντα τον όρο «αγαπημένος», γιατί τα θερινά σινεμά δεν πρέπει να καθορίζονται με ανταγωνιστικούς όρους. Το κάθε θερινό σινεμά της Αθήνας (ή ακόμα καλύτερα, της Αττικής), είναι μοναδικό, για τους δικούς του λόγους το καθένα. Κάποια είναι σε μία ωραία αστική γειτονιά, κάποια σε πάρκα, άλλα είναι σε μικρά πυκνοκατοικημένα στενάκια, αλλά στη μέση του πουθενά. Οπότε δεν υπάρχει καλύτερο, μίας και κανένα θερινό δεν είναι ίδιο με κάποιο άλλο. Το θέμα είναι ποιο είναι το αγαπημένο θερινό του καθένα. Αν ρωτάς εμένα, η Αίγλη είναι στα τοπ αγαπημένα μου, μαζί με το Cine Paris, τη Ριβιέρα, το Θησείον, τη Στέλλα, και τα δύο θερινά στο Πόρτο Ράφτη (επειδή ανάμεσά τους έχουν Γαλυφιανάκη για λουκουμάδες και γαλακτομπούρεκο).»

(φωτογραφίες: Αλέξανδρος Πετσάβας)

αίγλη

Με τεχνικό εξοπλισμό που ανταγωνίζεται ωστόσο σε άριστες συνθήκες προβολής, εικόνας και ήχου, το Αιγλη Cinema κρατάει την... αίγλη που διατηρεί εδώ και έναν αιώνα, με την επιβλητική οθόνη-κορνίζα και τον κήπο του Ζαππείου να κατεβάζει αισθητά τη θερμοκρασία και κερδίζει τόσο τους παραδοσιακούς φανατικούς θαμώνες του αλλά και ένα νέο ρεύμα θεατών ήδη από την έναρξη των φετινών προβολών του.

Ολοι συμφωνούν πως η εμπειρία είναι τόσο δροσερή όσο η γρανίτα Mango-Colada και απολαυστικά χορταστική όσο η πίτσα πεπερόνι - δύο μόνο από τα highlights του ανανεωμένου μπαρ του σινεμά που συμπληρώνει κατά πολύ την εμπειρία της θερινής εξόδου.

«Φιλοδοξία μας είναι να δημιουργήσουμε ένα μέρος όπου θα το αγκαλιάσουν όλες και όλοι, για τους δικούς του λόγους ο καθένας. Εχουμε δώσει τεράστια έμφαση στις υποδομές, τόσο της οπτικοακουστικής εμπειρίας, όσο και του κυλικείου, και κυρίως στο περιεχόμενο», συμπληρώνει ο Κωνσταντίνος Δαγριτζίκος, που για τον προγραμματισμό του Αίγλη Cinema συνεργάζεται στρατηγικά με τον Κώστα και Αλκη Γούναρη, με εμπειρία στις θερινές αίθουσες της Αθήνας.

Ο Κώστας Γούναρης προσθέτει: «Λόγω του ότι κάθε καλοκαίρι είμαι συνέχεια σε ένα από τα υπόλοιπα θερινά σινεμά που λειτουργούμε, δεν έχω τον χρόνο να επισκέπτομαι άλλα θερινά σινεμά. Για αυτό το λόγο, είχα πάει στην Αίγλη μόνο μία φορά πολλά χρόνια πριν. Είχα εκπλαγεί από την τοποθεσία του κινηματογράφου αλλά στο κομμάτι της συνολικής εμπειρίας, η προβολή, ο ήχος, το μπαρ δε μου τράβηξαν την προσοχή. Οταν φέτος μου πρότεινε ο Κωνσταντίνος να συνεργαστούμε, ενθουσιάστηκα γιατί ήξερα ότι θα δημιουργήσουμε κάτι πολύ δυνατό. Το αποτέλεσμα ξεπέρασε τις προσδοκίες μου. Η τοποθεσία του, η δροσιά του εθνικού κήπου, η διαδρομή που κάνεις για να βρεθείς σε αυτό και πλέον η αισθητική του χώρου, η καλύτερη προβολή και το καλύτερο ηχοσύστημα που έχω βιώσει σε θερινό σινεμά και τέλος το μπαρ που και να θέλεις να κάνεις δίαιτα για την παραλία, δε τα καταφέρνεις (trust me, μιλάω εκ πείρας), με κάνουν να πιστεύω ότι όχι απλά καταφέραμε να δημιουργήσουμε κάτι πολύ δυνατό αλλά μια ολοκληρωμένη εμπειρία που θα αφήσει χαρούμενο και γεμάτο συναισθήματα και τον πιο απαιτητικό θεατή. Η φιλοδοξία μου λοιπόν είναι να γίνει ο νούμερο ένα κινηματογραφικός προορισμός της Αθήνας».

αίγλη

αίγλη

Ανήσυχοι ανανεωτές του Αίγλη Cinema και ο Κωνσταντίνος Δαγριτζίκος και ο Κώστας Γούναρης προδίδουν και τις βλέψεις τους για έναν «ανήσυχο» προγραμματισμό.

Ο προγραμματισμός του φετινού πρώτου καλοκαιριού από τι θα αποτελείται; Να περιμένουμε εκπλήξεις;

Κ.Δ.: Δεν ξέρω τι σημαίνει «έκπληξη» για τον καθένα, αλλά σίγουρα θα υπάρξουν πολλές ευκαιρίες θέασης οι οποίες ίσως για κάποιους να είναι/ήταν αναπάντεχο να συμβούν στην Αίγλη. Stay Tuned που λένε ;-) Η γενική κατεύθυνση πάντως είναι αυτονόητη για εμάς, δεν θέλαμε να φτιάξουμε έναν art house κινηματογράφο, αλλά ούτε και έναν καθαρά mainstream. Υπάρχει μία ιστορία, βρίσκεται στο σημείο που βρίσκεται, πρέπει να αφορά όλο τον κόσμο, ένα ευρύ κοινό, αλλά οφείλει να προβάλλει περιεχόμενο ποιοτικό. Κάτι που ίσως θεωρείται έκπληξη, είναι το ότι θα προβάλουμε παιδικές ταινίες, μίας και δεν υπάρχει κανένα θερινό σινεμά στο κέντρο της πόλης που να το κάνει αυτό. Μου φαίνεται τόσο φυσικό ένας χώρος μέσα σε ένα Πάρκο, ανάμεσα από τις δύο πιο ωραίες παιδικές χαρές του κέντου, να μην είναι ανοιχτός σε ένα τέτοιο κοινό. Family Friendly το Αίγλη Cinema λοιπόν, όπως και η υπόλοιπη νέα Αίγλη.

Κ.Γ: Συνεργαζόμενοι με τις μεγαλύτερες εταιρίες διανομής ταινιών και διαθέτοντας μία από τις καλύτερες οπτικοακουστικές τεχνολογίες στην καμπίνα μας, έχουμε εξασφαλίσει ένα πρόγραμμα στο οποίο επικεντρώνεται σε blockbusters, με έμφαση στο νεανικό κοινό, οικογενειακές αλλά και βραβευμένες ευρωπαϊκές ταινίες. Φυσικά από το πρόγραμμα δεν αποκλείονται οι ελληνικές ταινίες ή επιλεγμένες ψηφιακά αποκατεστημένες επανεκδόσεις κλασικών αριστουργημάτων. Ξεκινήσαμε με sold out σχεδόν κάθε βράδυ με την νέα ταινία Γιώργου Λάνθιμου, αλλά σήμερα θα παίξουμε «Furiosa», και δεν αποκλείω αργότερα μέσα στον μήνα να δούμε στην βραδινή προβολή των 23:00 ένα από τα αγαπημένα μου θρίλερ, «Peeping Tom».

αίγλη

Ποια είναι τα πέντε πράγματα που πρέπει να ξέρει κάποιος πριν έρθει στο Αίγλη Cinema;

1. Να μην έρθει φαγωμένος, για να φάει την επική Deep Dish πίτσα μας (Μαργαρίτα και Πεπερόνι, από τα χεράκια του Δήμου Μπαλόπουλου και του Γιώργου Κυρήκου).
2. Να έρθει νωρίς για να προλάβει τις 14 σεζλόνκ που έχουμε στην πρώτη σειρά.
3. Να έρθει ορεξάτος για κοκτεηλάρες από τα χεράκια του Δημήτρη Ρούσσου (Aperol Spritz, Classic Negroni, Perfect Gin & Tonic και υπερ-παγωμένη Γρανίτα Mango Colada).
4. Να είναι έτοιμος για μία εμπειρία θέασης άρτιας εικόνας και ήχου.
5. Να φέρει αντικουνουπικό.

αίγλη

αίγλη

ΑΙΓΛΗ CINEMA | Κήπος Ζαππείου (είσοδος από Βασιλίσσης Ολγας) | Εισιτήρια: Γενική είσοδος: 9 €, Μειωμένο εισιτήριο (Ανω των 65, Ανεργοι): 7.50 € | Περισσότερες πληροφορίες εδώ.