Διακοπές στη Βενετία

Venise n'est pas en Italie

του Ιβάν Καλμπεράκ

ΚΡΙΤΙΚΗ 25 JUN

4 στα 10

O Ιβάν Καλμπεράκ διασκευάζει για το σινεμά το διάσημο best-seller του που έγινε και επιτυχημένη θεατρική παράσταση, σε μια καλοκαιρινή ταινία για όλη την οικογένεια.

Κανείς δεν διαλέγει την οικογένειά του και κανείς έφηβος δεν θέλει το αντικείμενο του πόθου του να τον βλέπει μαζί με τη μαμά και τον μπαμπά - ειδικά αν το γονεϊκό ζεύγος είναι πληθωρικά προστατευτικό και ασυναίσθητα εκκεντρικό μέχρι τελικής πτώσης.

Αυτές τις παναθρώπινες αλήθειες, μαζί με μια teen γλυκύτητα και μερικά όμορφα πλάνα της Βενετίας συνδυάζει ο Ιβάν Καλμπεράκ που διασκευάζει ο ίδιος, μετά το θέατρο, και για το σινεμά και σκηνοθετεί το δικό του μυθιστόρημα, best-seller light reading στη Γαλλία.

Ο Εμίλ είναι ένα 14χρονο αγόρι, όχι ιδιαίτερα δημοφιλές στο σχολείο, ούτε ιδιαίτερα γόης, παρότι η μαμά του του βάφει τακτικά τα μαλλιά ξανθά, γιατί πιστεύει ότι του πηγαίνουν καλύτερα. Το σπίτι του Εμίλ, όπου ζει με τους γονείς και τον έξτρα-παρορμητικό μεγαλύτερο αδελφό του, δεν είναι παρά ένα παλιό τροχόσπιτο, «παρκαρισμένο» στο παρελθόν. Οταν η Πολίν, το κορίτσι με το οποίο ο Εμίλ είναι ερωτευμένος, του προτείνει να πάει, στις καλοκαιρινές διακοπές, στη Βενετία, όπου εκείνη συμμετέχει σ' ένα κονσέρτο, ο Εμίλ αποφασίζει να πάει, πάσει θυσία. Εστω κι αν η θυσία είναι πως μαζί του θα πάει κι ολόκληρη η οικογένεια, με το τροχόσπιτο φυσικά.

Μια θεότρελη οικογένεια, απρόσμενες συναντήσεις στο δρόμο και, μαζί, μια ιστορία ενηλικίωσης, είναι τα κλισέ που συνθέτουν αυτή την καλοπροαίρετη κωμωδία, η οποία εξαντλεί τα αστεία της στην παραδοχή ότι οι γονείς του Εμίλ θα τον κάνουν, άθελά τους, ρεζίλι με κάθε αφορμή. Εχει, ωστόσο κι έναν ρομαντισμό τόσο αθώο, όσο ο κατάξανθος (όχι τόσο αθώα) Εμίλ κι ένα πρωταγωνιστικό ζευγάρι, στους γονείς Μπενουά Πελβούρντ και Βαλερί Μπονετόν, που ξεχύνει κωμική ενέργεια και συμπάθεια στην οθόνη.

Που Παίζεται

Δες τις αίθουσες

Συνεχίζοντας την πλοήγηση σας στο flix.gr, συμφωνείτε στην εγκατάσταση cookies στον υπολογιστή σας. Μάθετε περισσότερα.