Τόσο η Γαλλία, όσο και η Ελλάδα που μοιάζει να συμφωνεί με την πρώτη στα γούστα της στο γέλιο, άκουσαν τους Λερουά όταν χώρισαν ηχηρά πριν τρία χρόνια, στο «Με τον Μπαμπά ή τη Μαμά», κωμωδία γραμμένη από τους σεναριογράφους του «Για Ολα Φταίει τ' Ονομά σου», Ματιέ Ντελαπόρτ και Αλεξάντρ ντε Λα Πατελιέρ και σκηνοθετημένη από τον Μαρτέν Μπουρμπουλόν. Η ομάδα επανέρχεται, για να μάς θυμίσει ότι ένα διαζύγιο σπάνια σημαίνει έναν οριστικό και ήρεμο χωρισμό και να ξανακάνουν έναν εμπορικό θρίαμβο στη Γαλλία, τουλάχιστον.

Η Φλοράνς και ο Βενσάν, μ' ένα τέταρτο παιδάκι στις αγκαλιές τους, έχουν πια χωρίσει παρότι, για το καλό των παιδιών, μένουν σε αντικριστά σπίτια στον ίδιο δρόμο. Η λεπτή ισορροπία που τους κρατά μακριά από τις αλά «Πόλεμος των Ρόουζ» βιαιοπραγίες της πρώτης ταινίας, διατηρείται με κόπο κι επιμέλεια, αλλά μοιάζει να καταρρέει όταν κι οι δυο τους αποκτούν νέους συντρόφους. Η φίλη του Βενσάν είναι νέα, δροσερή και άγευστη. Ο φίλος της Φλο είναι τέλειος σε όλα και δεν παύει να το επισημαίνει. Οσο το πρώην ζευγάρι αρχίζει να εκνευρίζεται κι όσο η σπίθα της ζήλιας αρχίζει να θεριεύει, τόσο τα παιδιά τους καταστρώνουν σχέδια για να τους φέρουν και πάλι μαζί.

Σαφώς πιο έξυπνα γραμμένη και πιο μακρυά από τη φάρσα, απ' ό,τι η πλειονότητα των εμπορικών γαλλικών κωμωδιών, η ταινία κρατά στο πρώτο της μέρος μια κομψότητα και μια σκωπτική διάθεση, όσο χρειάζεται σκοτεινή, απέναντι στα «ζευγαρικά» στερεότυπα, στην οικογενειακή δυσλειτουργία και στους αυτάρεσκους νεο-μποέμ, με χάρη και μπρίο. Επιπλέον, το πρωταγωνιστικό ζευγάρι των Μαρίνα Φόις και Λοράν Λαφίτ έχει τη γοητευτική ακτινοβολία που κρατά τα μάτια κολλημένα στην οθόνη και το χαμόγελο στα χείλη.

Ωστόσο, στο δεύτερο μέρος και ειδικά από το σημείο όπου η δράση αλλάζει ντεκόρ και μετακομίζει στην εξοχή για την κορύφωσή της, η πρωτοτυπία ισοπεδώνεται και το σαρκαστικό πνεύμα τεμπελιάζει, οδηγώντας σ' ένα στερεοτυπικό φινάλε χωρίς έμπνευση. Ισως γιατί η αντιπαλότητα φέρνει σπιρτάδα. Ισως γιατί η Φλο κι ο Βενσάν πρέπει να μαζέψουν δυνάμεις και παιδιά, για να ετοιμαστούν για την τρίτη συνέχεια που αναμφίβολα, δεδομένου του box office, θα έρθει μόλις αρχίσει το μωρό τους να μιλάει.