Συνέντευξη

Χορέψτε μαζί με τους συντελεστές του «Το Δικό Μας Βαλς»!

στα 10

H Μισέλ Γουίλιαμς, ο Σεθ Ρόγκεν και η Σάρα Πόλεϊ, η γυναίκα που τους ένωσε κινηματογραφικά στο «Δικό Μας Βαλς», μιλούν για τη σημασία του να ενηλικιώνεσαι αναζητώντας απαραίτητα και πριν απ' όλα την αγάπη...

Flix Team
Χορέψτε μαζί με τους συντελεστές του «Το Δικό Μας Βαλς»!

«Ηθελα να κάνω μια ταινία για την επιθυμία. Και σκέφτηκα ότι αφού ήθελα να μιλήσω για την επιθυμία, δε χρειάζεται να κάνουμε ένα φιλοσοφικό δοκίμιο. Θέλω να μπω μέσα στη σημασία του πόθου. Πώς νιώθεις και πόσο υπέροχο είναι. Και πόσο αδύνατον είναι για τους ανθρώπους να γυρίσουμε την πλάτη μας σε αυτό το συναίσθημα. Ή και πόσο δύσκολο είναι να ζούμε μ' αυτό.»

Οταν η Σάρα Πόλεϊ μιλάει για τις ταινίες της, ξέρεις ακριβώς πως εκείνο το κορίτσι που κάποτε γνωρίσαμε στα τέλη της δεκαετίας του '90 στο «Γλυκό Πεπρωμένο» του Ατόμ Εγκογιάν, είναι πλέον μια ολοκληρωμένη σκηνοθέτης, μια από τις πιο ευαίσθητες φωνές στο σύγχρονο σινεμά και ταυτόχρονα μια γυναίκα που ξέρει να μιλήσει για τις γυναίκες.

Το «Δικό Μας Βαλς», η δεύτερη μεγάλου μήκους ταινία της μετά το «Away From Her» του 2006 που χάρισε μια υποψηφιότητα για Οσκαρ στην Τζούλι Κρίστι, αφηγείται την ιστορία της 28χρονης Μάργκο (Μισέλ Γουίλιαμς), μιας παντρεμένης γυναίκας στο Τορόντο του σήμερα, που θα ερωτευτεί το νέο τους γείτονα Ντάνιελ (Σεθ Ρόγκεν) προσπαθώντας να διαχειριστεί την επιθυμία της.

«Η ταινία πραγματεύεται την αίσθηση του κενού που υπάρχει σε κάθε άνθρωπο. Η Μάργκο προσπαθεί να το καλύψει με λάθος τρόπο. Ή αρνείται την ύπαρξη του. Νιώθει απέραντο κενό, αλλά το πολεμάει.», δηλώνει η Μισέλ Γουίλιαμς, την ίδια στιγμή που ο Σεθ Ρόγκεν βρίσκει αυτό ακριβώς το κενό «παρά πολύ αστείο. Και αυτό ακριβώς είναι το ενδιαφέρον».

Ας μιλήσουν, όμως, καλύτερα οι ίδιοι...

Δείτε στο featurette που ακολουθεί όλους τους συντελεστές της ταινίας να μιλούν για το «Δικό Μας Βαλς», για τα όρια που ξεπερνούν οι άνθρωποι όταν κάτι τους ξυπνήσει την επιθυμία, για τη σιωπή που μερικές φορές λέει περισσότερα απ' αυτά που τελικά εκφράζουμε και απολαύστε μια πραγματικά αξιολάτρευτη κινηματογραφική ομάδα στο γύρισμα, απόδειξη πως για να χορέψεις σωστά - είτε στη ζωή είτε στο σινεμά - δεν αρκεί μόνο να ξέρεις τα βήματα...

Το «Δικο Μας Βαλς» προβάλλεται στις ελληνικές αίθουσες από τις 23 Αυγούστου.