Συνέντευξη

Τόνια Σωτηροπούλου: «Ο στόχος μου είναι αυτό που κάνω, εκεί όπου το κάνω»

στα 10

Η Ελληνίδα ηθοποιός που στήνει δυναμικά την καριέρα της στο εξωτερικό, μίλησε στο Flix στο 53ο Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης για το «Berberian Sound Studio» και τα σχέδιά της για το μέλλον.

Τόνια Σωτηροπούλου: «Ο στόχος μου είναι αυτό που κάνω, εκεί όπου το κάνω»

Αν δεν την είχατε δει στην «Ψυχραιμία» του Νίκου Περάκη, ή στις λίγες τηλεοπτικές εμφανίσεις της, σήμερα γνωρίζετε το όνομά της απ’ έξω: είναι η Ελληνίδα ηθοποιός που συμμετείχε στο «Skyfall», στο πλευρό (κυριολεκτικά) του Ντάνιελ Κρεγκ.

Η Τόνια Σωτηροπούλου, όμως, βρέθηκε στο 53ο Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης για κάτι αρκετά διαφορετικό. Για να υποστηρίξει τη νέα της δουλειά, το «Berberian Sound Studio» του Πίτερ Στρίκλαντ (σκηνοθέτη του «Katalin Varga»), μια ατμοσφαιρική ταινία αφιερωμένη στο ίδιο το σινεμά και τη μαγεία του, με πρωταγωνιστή τον Τόμπι Τζόουνς και τη Σωτηροπούλου στο ρόλο της πανέμορφης, μοιραίας Ελένα [διαβάστε και δείτε εδώ περισσότερα για την ταινία, που προβλήθηκε στο τμήμα Ανοιχτοί Ορίζοντες].

Η 24χρονη ηθοποιός έχει εγκατασταθεί στο Λονδίνο τα τελευταία τέσσερα χρόνια και, με επιμονή, σκληρή δουλειά και τη δωρική της ομορφιά κατάφερε να επιβληθεί. Ο ρόλος της στο «Skyfall» της χάρισε δημοτικότητα και παράλληλα επιμένει σε καλλιτεχνικά projects που την προκαλούν, όπως το εικαστικό θέαμα «Nativity» της Μάρθα Φάινς που ανέβηκε πέρσι στο Κόβεντ Γκάρντεν του Λονδίνου, πολυάριθμες μικρού μήκους ταινίες και, φυσικά, το «Στούντιο Ηχογραφήσεων Μπερμπεριάν» που έκανε την επίσημη πρεμιέρα του στο Φεστιβάλ του Τορόντο συλλέγοντας εξαιρετικές κριτικές.

Η Τόνια Σωτηροπούλου μοιάζει ευχαριστημένη με την πορεία της και το δείχνει. Συγκροτημένη, αποφασιστική και αφοσιωμένη, ακολουθεί την επιλογή της με σιγουριά και χάρη. Δείτε στο παρακάτω βίντεο τι μας είπε για τη δουλειά της, τη φιλοδοξία της και τα σχέδιά της για το μέλλον.