Ενημέρωση

Τρεις σπουδαστές της SAE παρουσιάζουν τις ταινίες τους, που διαγωνίζονται στη Δράμα

στα 10

Η SAE στην Αθήνα κλείνει 25 χρόνια κι αποδεικνύει την επιτυχία της με τρεις ταινίες στα διαγωνιστικά του 46ου Διεθνούς Φεστιβάλ Ταινιών Μικρού Μήκους Δράμας.

Τρεις σπουδαστές της SAE παρουσιάζουν τις ταινίες τους, που διαγωνίζονται στη Δράμα

Η SAE στην Αθήνα είναι μια σταθερή αλλά και διαρκώς ανερχόμενη επιλογή για τους ανθρώπους που θέλουν ν' ασχοληθούν με τον κινηματογράφο και την τηλεόραση. Προτεραιότητά της είναι, εκτός φυσικά από τη διεύρυνση των οριζόντων των σπουδαστών της, η πρακτική εξάσκηση και η προετοιμασία τους για την αγορά εργασίας. Ενώ κάθε φορά, τα τελευταία χρόνια, ταινίες της SAE στην Αθήνα συστήνονται φεστιβαλικά, φέτος η σχολή γνωρίζει τη μεγάλη επιτυχία τρεις ταινίες να επιλέγονται στο Εθνικό και το Διεθνές Σπουδαστικό Διαγωνιστικό Τμήμα του 46ου Διεθνούς Φεστιβάλ Ταινιών Μικρού Μήκους Δράμας.

Τρεις σπουδαστές της SAE, σκηνοθέτες σε ισάριθμες ταινίες μικρού μήκους, μοιράζονται μαζί μας πληροφορίες και εικόνες για τα φιλμ τους και σκέψεις για το παρόν και το μέλλον τους.


Αποχαιρετισμοί της Σαββίνας Σαμιώτη

sae athens αποχαιρετισμοί

Μια γυναίκα αποχαιρετά τις ζωές ανθρώπων και επαναπροσδιορίζει τη δική της κάνοντας ένα αντισυμβατικό επάγγελμα. Μια ταινία σύγκρουσης ανάμεσα στην ενσυναίσθηση και την ηθική. Μια στιγμή διερώτησης πάνω στην ελευθερία της προσωπικής επιλογής και το δικαίωμα του καθενός να αποφασίζει για την αξιοπρέπεια της ύπαρξής του.

Σκηνοθεσία/Δ.Φωτογραφίας: Σαββίνα Σαμιώτη | Σενάριο: Σαββίνα Σαμιώτη - Σόφη Χατζοπούλου | Μοντάζ: Σόφη Χατζοπούλου | Πρωταγωνιστεί: Μαρίσσα Τριανταφυλλίδου | Colour grader: Ηλίας Παναρίτης | Sound design and mix: Κώστας Φυλακτίδης

Μας είπε η Σαββίνα Σαμιώτη: Για δεύτερη χρόνια στο Σπουδαστικό Διαγωνιστικό της Δράμας! Φέτος είμαι στη θέση της σκηνοθεσίας βέβαια με την ταινία μικρού μήκους «Αποχαιρετισμοί». Είμαι πολύ χαρούμενη που στα 3 χρόνια των σπουδών μου είχα 2 φορές την ευκαιρία να συμμετάσχω στο σπουδαστικό διαγωνιστικό της Δράμας. Είναι σημαντικό για τους σπουδαστές στα στάδια ωρίμανσής τους να νιώθουν ότι έργο τους και ο κόπος τους προβάλλεται και αναγνωρίζεται. Είναι η προετοιμασία για την άνοδο στο Εθνικό Διαγωνιστικό μικρού μήκους στο Φεστιβάλ της Δράμας. Χαίρομαι που με τη βοήθεια της SAE, στο πλαίσιο των σπουδών μου, κατάφερα και εγώ αλλά και άλλοι απόφοιτοι ή φοιτητές να υλοποιήσουμε τις ταινίες μας και να έχουμε τη δυνατότητα και τη στήριξη να τις στείλουμε στο Σπουδαστικό Διαγωνιστικό του φεστιβάλ Δράμας. Ανυπομονώ για την αναχώρηση προς Δράμα τον Σεπτέμβρη!

Δείτε το τρέιλερ:

Αποχαιρετισμοί, της Σαββίνας Σαμιώτη - SAE Student Short Film (Trailer) from SAE Education Athens on Vimeo.


Αχινός του Αλεξ Σολτς

sae athens αχινός

Ενας νεαρός κάθεται σε μια παραλία γυμνιστών. Καθώς βρίσκεται στο ξεκίνημά του στον γυμνισμό, κινείται διερευνητικά. Η συνάντησή του με έναν λουόμενο δημιουργεί μεταξύ τους μια εμπειρία που τον προκαλεί να εξερευνήσει σε μεγαλύτερο βάθος τη σεξουαλικότητα και τα όριά του.

Σκηνοθεσία: Αλέξανδρος Σολτς | Διεύθυνση Φωτογραφίας: Νίκος Πάγκαλος | Cast: Δημήτρης Τσιγκριμάνης - Γιώργος Σαββίδης | Με τους Ιωάννα Μπιτούνη, Γιώργο Τζανετόπουλο, Αγγελο Δελίου | Βοηθός Σεναρίου: Χρήστος Σαγρέδος | Διεύθυνση Παραγωγής: Σαββίνα Σαμιώτη | Ηχοληψία: Βασιλική Οικονομοπούλου | Βοηθός Σκηνοθέτη: Σόφη Χατζοπούλου | Σχεδιασμός Ηχου / Ντουμπλάζ Ηχων και Πρόζας / Μιξάζ: Κώστας Φυλακτίδης | Βοηθός Κάμερας: Γιώργος Δελλής | Colorist: Ηλίας Παναρίτης | Υποτιτλισμός: Ιωάννης Τριανταφυλλίδης

Μας είπε ο Αλεξ Σολτς: Νιώθω ευγνώμων που μαζί με το τέλος των σπουδών μου στη SAE ξεκίνησαν ήδη από πέρυσι οι δύο καινούργιες διαγωνιστικές κατηγορίες του φεστιβάλ Δράμας, το εθνικό και το διεθνές σπουδαστικό. Και θεωρώ τον εαυτό μου τυχερό που για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά συμμετέχω στο φεστιβάλ, ειδικότερα φέτος, στο διεθνές σπουδαστικό πρόγραμμα.

Δείτε το τρέιλερ:

Αχινός, του Αλέξανδρου Σολτς - SAE Student Short Film (Trailer) from SAE Education Athens on Vimeo.


Η Θρύλος του Καβάλαγουντ της Μελίνας Ξυπολιτάκη

sae athens καβάλαγουντ

Μια φορά κι έναν καιρό, στα βάθη του Kavalawood, αν τολμούσες να πας ποτέ εκεί μέσω Ποσειδώνιων διαδρομών, πίσω από το σύμπλεγμα της αράχνης και κάτω απ' τη σκιά της τρέλας, θα έβρισκες τα θαμμένα μυστικά μιας παράξενης παρουσίας. Ενα μικρό ντοκιμαντέρ για τη θρύλο του Kavalawood, τη σιωπηλή δολοφόνο και καλτ ευφυΐα των αυτοσχέδιων σήριαλ, Ελευθερία Καραδήμου.

Σκηνοθεσία: Μελίνα Ξυπολιτάκη | Διεύθυνση Φωτογραφίας: Αντιγόνη Πρέντη | Παραγωγή-Μοντάζ: Ολγα Τσάτου | Coloring: Ηλίας Παναρίτης - A10 Post Production | Επεξεργασία ήχου: Tone Studio | Χορηγός: RentPhotoVideo | Συμμετέχουν: Ελευθερία Καραδήμου, Αθηνά Ασημίδου, Εβίτα Ασημίδου, Βάσω Ζιάρου, Γιώργος Λελεκάκης, Νίκος Στράντζαλης

Μας είπε η Μελίνα Ξυπολιτάκη: Είμαι ιδιαίτερα χαρούμενη που μας δίνεται η δυνατότητα να προβάλουμε το «fun» ντοκιμαντέρ μας στη Δράμα, κι ανυπομονώ πραγματικά για τον Σεπτέμβρη. :)

Δείτε το τρέιλερ:


sae athens

Φέτος, η SAE στην Αθήνα κλείνει 25 χρόνια οράματος, δουλειάς, διδασκαλίας. Για 25 χρόνια, η σχολή καλλιεργεί και στηρίζει του μελλοντικούς δημιουργούς, φέρνοντας δυόμιση δεκαετίες εμπειρίας και καινοτομίας στην εκπαίδευση. Διαβάστε περισσότερα για το #SAEathens25 εδώ.

Εάν θέλεις να μάθεις περισσότερα για την SAE:

Τα νέα τμήματα της SAE ξεκινούν τον Οκτώβριο 2023.

Ακολούθησε το δικό σου πάθος στο σύγχρονο χώρο του Filmmaking και Video Production, από τη σκηνοθεσία και την παραγωγή μέχρι το μοντάζ και το compositing.

Μπορείς να μάθεις περισσότερα για τα προγράμματα σπουδών και να δεις από κοντά τις εγκαταστάσεις της SAE, κλείνοντας ένα Campus Tour εδώ.

Τα εκπαιδευτικά προγράμματα της SAE:
Bachelor: BA/BSc Film Production
Certificates: Videography - Motion Graphics Design

Μάθε περισσότερα στο sae.edu/grc/film

Παρακολούθησε όλες τις δράσεις των σπουδαστών μέσα από το Instagram (@saeathens) και τα global hashtags #WeAreSAE #TheHomeOfCreatives.