Ενημέρωση

Φεστιβάλ Δράμας 2012: «Φθηνά Εισιτήρια» του Κωνσταντίνου Ιορδάνου

στα 10

Εν αναμονή του 35ου Φεστιβάλ Ελληνικών ταινιών μικρού μήκους Δράμας, γνωρίζουμε καλύτερα τις ταινίες του διαγωνιστικού τμήματος και τους δημιουργούς τους.

Φεστιβάλ Δράμας 2012: «Φθηνά Εισιτήρια» του Κωνσταντίνου Ιορδάνου

* Η ταινία*

Κάθε βράδυ στις 23.00 ένα τρένο φεύγει από τη Θεσσαλονίκη για Αθήνα. Ελληνες, αλλοδαποί, φτωχοί ή όχι, ήσυχοι και μη, νέοι και γέροι αναγκάζονται να συνυπάρξουν για λίγες ώρες. Το ντοκιμαντέρ καταγράφει ένα τέτοιο βράδυ του 2012. Μια διαδρομή με τα πιο Φθηνά Εισιτήρια.

Ο Σκηνοθέτης

Γεννήθηκε το 1975, από γονείς μετανάστες στη Γερμανία. Μεγάλωσε στην Κατερίνη. Παρακολούθησε σχολή διαφήμισης και εργάστηκε σε διαφορές δουλειές, από καθηγητής αγγλικών μέχρι στέλεχος σε γνωστή πολυεθνική. Μετακόμισε στην Αθήνα το 2005 όπου και έζησε μέχρι το 2010. Η αγάπη του για το σινεμά και για τη γραφή, τον οδήγησε να αφήσει ό,τι είχε χτίσει και γκρεμίσει μέχρι τότε. Αυτή τη στιγμή σπουδάζει κινηματογράφο στο πανεπιστήμιο καλών τεχνών UCA στην Αγγλία και ετοιμάζει δύο ταινίες μέσα στο 2013.

Τρεις ερωτήσεις για τα «Φτηνά Εισιτήρια»

Ποια ήταν η αφορμή ή η σκέψη που σας οδήγησε να κάνετε την ταινία;

Ηθελα να κάνω κάτι για τη χώρα μου που μου έλειψε. Νιώθω εξίσου υπεύθυνος για ό,τι συμβαίνει στην Ελλάδα αυτή τη στιγμή και θέλω να κάνω ό,τι μπορώ. Ηθελα να φέρω την ομάδα μου στην Ελλάδα γιατί κάποιοι δεν είχαν ξανάρθει και με τόσα που ακούγονται ήθελα να αποκτήσουν τη δική τους γνώμη. Ηθελα επίσης να μοιραστώ το τρένο που πάντα αγαπώ. Ποτέ δεν μπόρεσα να καταλάβω πώς δεν αρέσει στον κόσμο το ταξίδι με το τρένο

Πως θα περιγράφατε το φιλμ σε κάποιον που σας ρωτούσε «τι είναι η ταινία σου;»

Ενα βράδυ με το νυχτερινό τρένο από Θεσσαλονίκη Αθήνα. Ενα βράδυ παρέα με κόσμο, με προβλήματα και προβληματισμούς, , διαφωνίες και μια απορία για το αύριο. Σαν μια ανοιχτή παρένθεση στο πού και πώς είμαστε τώρα στην Ελλάδα.

Εκτός από την χρονική διάρκεια ενός φιλμ, ο προσδιορισμός «μικρού μήκους» ορίζει κάτι άλλο κατά τη γνώμη σας; Και γιατί ναι ή όχι;

Είναι αγάπη για το σινεμά, ταλέντο, ιδέες, προσπάθεια, φρέσκια αντίληψη και όλα αυτα χωρίς το χρήμα να μπαίνει στη μέση. Με λίγη θέληση, σκληρή δουλειά και αντίληψη, ο καθένας μπορεί να κάνει μια ταινία μικρού μήκους. Αυτό είναι και το πιο ωραίο.

info

Σκηνοθεσία: Κωνσταντίνος Ιορδάνου / Παραγωγή: Βασίλης Ντινόπουλος, Γουίλοου Ελίας Σταγκ / Κάμερα: Βασίλης Ντινόπουλος, Τζόρνταν Αλμπερ / Μοντάζ-Μιξάζ: Τόμας Ντέιβιντ Μπλούμερ / Μουσική: Κωνσταντίνος Ιορδάνου

Δείτε παρακάτω το τρέιλερ της ταινίας και μάθετε περισσότερα στην επίσημη σελίδα της ή στο facebook page της.

Μάθετε πληροφορίες και δείτε υλικό των ταινιών όλων των φετινών υποψηφίων του Φεστιβάλ Δράμας εδώ.