Συνέντευξη

Ο Δημήτρης Λάλος πιστεύει στο σινεμά και τον άνθρωπο

στα 10

Ο Δημήτρης Λάλος μιλάει στην κάμερα του Flix για τη διαδρομή από τους «Αισθηματίες» στον «Σασμό» και την «Αγέλη Προβάτων» και επιλέγει χωρίς δεύτερη σκέψη το σινεμά ανάμεσα στο θέατρο και την τηλεόραση.

Ο Δημήτρης Λάλος πιστεύει στο σινεμά και τον άνθρωπο

Με ήδη τέσσερις πρωταγωνιστικούς ρόλους στο σινεμά («Αισθηματίες» του Νίκου Τριανταφυλλίδη, «Kala Azar» της Τζάνις Ραφαηλίδου, «Μικρά Ομορφα Αλογα» του Μιχάλη Κωνσταντάτου, το επερχόμενο «Saison Morte» του Θανάση Τότσικα), ο Δημήτρης Λάλος φτάνει στην «Αγέλη Προβάτων» του Δημήτρη Κανελλόπουλου, αφού πρώτα έγινε ο σχεδόν πιο διάσημος άνδρας ηθοποιός στη χώρα σήμερα.

Αιτία, ο τηλεοπτικός «Σασμός» που έκανε τον Μαθιό του έναν λαικό αντί-ήρωα της διπλανής πόρτας και μαζί μια ευκαιρία για να γνωρίσουν όλοι τον άνθρωπο που γεννήθηκε στο Βόλο, μεγάλωσε στο Ντίσελντορφ, επέστρεψε στην Ελλάδα για να σπουδάσει, γοητεύτηκε από τον κόσμο του θεάτρου, υπήρξε συνιδρυτής του θεάτρου «Επί Κολωνώ» και ταγμένος θιασώτης του σινεμά, αφού θεωρεί το επάγγελμα του κινηματογραφικού ηθοποιού το καλύτερο επάγγελμα στον κόσμο.

λάλος

Συναντήσαμε τον Δημήτρη Λάλο στο Πεδίον του Αρεως, λίγο πριν ξεκινήσει ένας ακόμη αθηναϊκός καύσωνας και λίγες μόνο μέρες πριν βγει στις αίθουσες η «Αγέλη Προβάτων» του Δημήτρη Κανελλόπουλου, ένα «ελληνικό γουέστερν» που διαπραγματεύεται τον ανδρισμό, την εξουσία, την αγριότητα των ανθρώπων μέσα στο πλαίσιο μιας μαύρης κωμωδίας με φοντο την ελληνική επαρχία. Και μιλήσαμε μαζί του για όλα όσα τον κάνουν να πιστεύει ότι ως κοινωνία βρισκόμαστε στο καλύτερο σημείο που έχει υπάρξει η ανθρωπότητα.

Πατήστε το play - ενεργοποιήστε τους ελληνικούς υπότιτλους στην επιλογή cc