Άποψη

Best of 2011: Τα WTF της χρονιάς

στα 10

Κάθε μέρα μέχρι το τέλος του 2011, το Flix κάνει αναδρομή στα πρόσωπα, τα γεγονότα, τις εκπλήξεις, τις απογοητεύσεις, τα συν και τα πλην και φυσικά τις ταινίες της χρονιάς. Σήμερα συγκεντρώνει τις στιγμές που μας άφησαν με ανοιχτό το στόμα!

Flix Team
Best of 2011: Τα WTF της χρονιάς

Ακόμη και στις ταινίες υπάρχουν στιγμές που δείχνουν υπερβολικές. Χαρακτήρες που δεν πιστεύεις ότι μπορεί να έκαναν στην πραγματικότητα όσα κάνουν στην οθόνη. Μέχρι την στιγμή που η πραγματικότητα σε διαψεύδει με τον πιο ηχηρό τρόπο. Το 2012 μας επιφύλαξε κάμποσες τέτοιες στιγμές. Να μερικές από αυτές.

trier

Οι Κάννες ανακηρύσσουν τον Λαρς Φον Τρίερ «persona non grata»

Εκείνη η συνέντευξη τύπου. Εκείνη η δήλωση του Τρίερ ότι καταλαβαίνει τον Χίτλερ. Η υπερβολική δόση πολιτικής ορθότητας του Φεστιβάλ των Καννών. Η ανάγκη του να δημιουργήσει ένα σκάνδαλο. Απλά ...«Μελαγχολία»

Ο Ρίκι Τζερβέιζ στις Χρυσές Σφαίρες

«Ηταν μια χρονιά όπου όλα στις ταινίες ήταν τρισδιάστατα, εκτός από τους χαρακτήρες στον "Τουρίστα". Νιώθω άσχημα γι αυτό το αστείο. Γιατί δεν έχω δει την ταινία. Αλλά και ποιος την είδε; Είναι υποψήφια οπότε θα είναι καλή. Αρα βγάζω τον σκασμό. Και θέλω να τελειώνουμε με τις φήμες ότι κέρδισε τις υποψηφιότητες έτσι ώστε τα μέλη της Ενωσης Ξένων Ανταποκριτών, να μπορέσουν να περάσουν μια βραδιά με τον Τζόνι Ντεπ και την Αντζελίνα Τζολί. Δεν είναι αυτός ο μόνος λόγος που η ταινία είναι υποψήφια. Η αλήθεια είναι ότι στις Χρυσές Σφαίρες, χρηματίζονται κι όλας». Να ένα μικρό κομμάτι από τον εναρκτήριο λόγο του. Οι αντιδράσεις αμέσως μετά ήταν κατακλυσμιαίες κι όλοι πίστεψαν ότι ο Ρίκι δεν θα επέστρεφε ως παρουσιαστής της απονομής... ούτε με σφαίρες.

ricky

Η ανακοίνωση ότι ο Ρίκι Τζερβείζ θα είναι ξανά ο παρουσιαστής στις Χρυσές Σφαίρες το 2012

Ακόμη και με όσα είπε (ή μάλλον ακριβώς γι αυτά) για τις πιο ιερές αγελάδες του Χόλιγουντ, τον περασμένο Νοέμβρη ανακοινώθηκε κι επίσημα η επιστροφή του στο πόντιουμ της απονομής του 2012. Η τηλεθέαση βλέπετε ήταν 5% πάνω από την προηγούμενη χρονιά. Ο ίδιος ο Ρίκι Tζερβέιζ υποσχέθηκε ότι η νέα του εμφάνιση θα είναι «βιβλική». Αναμένουμε.

O Τζίμ Κάρεϊ εξομολογείται τον ερωτά του στην Εμα Στόουν. Σε βίντεο!

Θα μπορούσες να το πεις αυθόρμητο, ή γλυκό. Αν το βλέμμα του Κάρεϊ δεν έμοιαζε να κρύβει κάτι: ναρκωτικά, ή ηλίθιο χιούμορ από έναν άνθρωπο που αμφιβάλουμε αν υπήρξε ποτέ αληθινά αστείος.

Το People δεν ανακυρήσει τον Ράιαν Γκόσλινγκ πιο sexy άντρα της χρονιάς

Καταλαβαίνουμε ότι ο Μπράντλεϊ Κούπερ έχει πιο λευκά δόντια. Οτι το «Hangover 2» έκανε μεγαλύτερες εισπράξεις απ όλες τις ταινίες του Ραίαν Γκόσλινγκ μαζί. Οτι η ομορφιά του είναι ξεκάθαρα all american. Αλλά, βάλε μια φωτογραφία του δίπλα σε μια φωτογραφία του Ραίαν Γκόσλινγκ και ακόμη κι ένας βουδιστής μοναχός με όρκο αγνότητας θα διαλέξει την σωστή. Οι ταραχές που ξέσπασαν έξω από τα γραφεία του περιοδικού «People», λοιπόν, κρίνονται απόλυτα δικαιολογημένες.

ποντιοι

Το κακό ελληνικό σινεμά επιστρέφει

Ο Ομηρος Ευστρατιάδης σκηνοθετεί το ριμέικ του «Ρόδα Τσάντα και Κοπάνα». Το αποτέλεσμα κάνει το πρωτότυπο φιλμ να μοιάζει σχεδόν αξιοπρεπές. Το κοινό συρρέει στις αίθουσες. Κάμποσους μήνες μετά ξαναχτυπά με το «Πόντιοι New Generation». Οι αίθουσες άδειες. Ευχόμαστε να ήταν μια στιγμιαία παράνοια.

Η Μελίσα Λίο με γούνα

Θέλοντας να αποδείξει ότι δεν είναι μια βασανισμένη hillbilly νοικοκυρά από το πουθενά, πόζαρε με γούνες σε πισίνες για να υποστηρίξει την οσκαρική της υποψηφιότητα για το «The Fighter». Σχεδόν τα κατάφερε. Μέχρι την στιγμή που κέρδισε το βραβείο κι έβγαλε έναν άθλιο λόγο με τα «fuck» του και τα όλα του!

tree

Το Δέντρο της Ζωής

Οι πλανήτες, οι δεινόσαυροι, η αμερικάνικη suburbia των '50ς, o Σον Πεν στις ερημιές. WTF, στ' αλήθεια;

Βρείτε εδώ, περισσότερη flix ανασκόπηση της χρονιάς!

Tags: best of 2011