Άποψη

Best of 2011: Τα look της χρονιάς

στα 10

Κάθε μέρα μέχρι το τέλος του 2011, το Flix κάνει αναδρομή στα πρόσωπα, τα γεγονότα, τις εκπλήξεις, τις απογοητεύσεις, τα συν και τα πλην και φυσικά τις ταινίες της χρονιάς. Σήμερα ψαχουλεύει στην ντουλάπα της χρονιάς που πέρασε και ξεχωρίζει τα καλύτερα (και τα χειρότερα) κομμάτια της!

Best of 2011: Τα look της χρονιάς
Κάτι άνετο για όλες τις ώρες...

Είναι γνωστό σε όλους ότι το σινεμά επηρεάζει τη μόδα, ότι αλλάζει τον τρόπο που οι άνθρωποι ντύνονται, ότι δίνει ώθηση στο παγκόσμιο στιλ. Μερικές φορές, όχι απαραίτητα προς τη σωστή κατεύθυνση. Διότι όπως πολύ καλά ξέρετε, για κάθε Χόλι Γκολάιτλι υπάρχει δυστυχώς κι ένας Τόνι Μανέρο. Τι φορέθηκε λοιπόν φέτος στο σινεμά; Ποια ήταν τα look που ξεχώρισαν;

mamuth

French white trash: O Ζεράρ Ντεπαρντιέ στο «Μαμούθ»

Μια εμφάνιση που ξεκινά με τον Ζεράρ σε σφαγείο να φορά φανελάκι και πλαστικό σκούφο για τα μαλλιά, μπορεί να γίνει μόνο χειρότερη. Και γίνεται, όταν ο σκούφος βγαίνει και η πλούσια, ξανθιά, Σάμι Χάγκαρ κώμη του, αποκαλύπτεται σε όλο της το μεγαλείο. Το look ολοκληρώνεται λίγο αργότερα, όταν με δερμάτινο μπουφάν, κράνος και γυαλιά μοτοσυκλετιστή βγαίνει στο δρόμο για να μαζέψει τα ένσημά του. Rock on!

afentika

Dr. Milf: H Τζένιφερ Ανιστον στο «Αφεντικά για Σκότωμα»

H λευκή ιατρική της ρόμπα, η σέξι αμφίεση (ή η μη αμφίεση) της από κάτω, το όλο υπονοούμενα βλέμμα, μεταμόρφωσαν τη μέχρι τώρα απόλυτα vanilla (υποβρύχιο αν προτιμάτε, λόγω ελληνικότητας) Τζένιφερ, σε στιγμιαίο σεξ σύμβολο. Απλά προσθέστε τον τροχό. Το πλαστικό γάντι. Και κυρίως τη λευκή ρόμπα...

sucker

Μαθητριτσούλα: H Εμιλι Μπράουνινγκ στο «Sucker Punch»

Κορδέλα στα μαλλιά, ξίφος σαμουράι στο χέρι, μίνι φούστα και καράτε. Η Μπέιμπι Ντολ στην ταινία του Ζακ Σνάιντερ είναι τόσο εξωφρενικά βγαλμένη από τον κόσμο των παιδεραστικών φαντασιώσεων, που θα ήταν σχεδόν προσβλητική. Αν μόνο οι επιδόσεις της στις πολεμικές τέχνες δεν σε έπειθαν ότι μπορεί να βάλει στη θέση του καθέναν που θα άπλωνε χέρι πάνω της. Κόβοντάς του το!

extra

Τζιτζιφιόγκος: Ο Κέβιν Κλάιν στο «Extra Man»

Ξεπεσμένος μα πάντα στιλάτος, με το παπιγιόν απαραίτητο συμπλήρωμα της γκαρνταρόμπας και το ποσέτ σχεδόν ραμμένο στο στήθος. Ο Χένρι Χάρισον ξέρει ότι το στιλ μπορεί να σου ανοίξει κάθε πόρτα, ειδικά αυτές που κρύβουν πίσω τους δωρεάν φαγητό, ή το σαλόνι μιας πλούσιας κυρίας πρόθυμης να πληρώσει για λίγη συντροφιά. Στις μέρες της κρίσης που διανύουμε, μάλλον θα φορεθεί πολύ.

gods

Fa Ca d' oro: Οι θεοί στους «Αθάνατους»

Τώρα μπορείτε να καταλάβετε την αγάπη του Έλληνα στη χρυσή καδένα, την «ταυτότητα» στο χέρι, το χρυσό δαχτυλίδι στο μικρό δάχτυλο. Δεν έχει ξεμείνει από τις μέρες των '70s και τα καμάκια της Ρόδου και της πλατείας Συντάγματος. Είναι η ξεκάθαρη απόδειξη ότι οι σημερινοί Έλληνες είναι κατ ευθείαν απόγονοι των Θεών!

contagion

Σκουπιδοσακούλα sur mesure: O Τζουντ Λο στο «Contagion»

Τι κάνεις όταν μια σαρωτική επιδημία καταφθάνει κι εσύ δεν έχεις προμηθευτεί την κατάλληλη στολή για τα μικρόβια που σε περιτριγυρίζουν; Ο Τζουντ Λο, ως άλλη Σκάρλετ Ο'Χαρα, κάνει ό,τι καλύτερο μπορεί με τα μέσα που διαθέτει. Plastic fantastic.

potiche

Pretty in Pink: η Κατρίν Ντενέβ στο «Potiche»

H αλήθεια είναι πως κάθε κομμάτι της γκαρνταρόμπας της στην ταινία του Φρανσουά Οζόν είναι αξιοζήλευτο και άξιο να συμπεριληφθεί σε αυτή τη λίστα. Ομως ειδική μνεία αξίζει στη ροζ (φούξια;) φόρμα με την οποία η σύζυγος εργοστασιάρχη και κατεργάρα γυναίκα Σουζάν Πιζόλ κάνει το καθημερινό της τζόγκινγκ και συνομιλεί με τα πουλιά. Υπέροχα '70ς!

piel

Δερματίνη: Η Ελενα Ανάγια στο «Δέρμα που Κατοικώ»

Οταν δεν είναι γυμνή, ή στο κρεβάτι του χειρουργείου, είναι σαν γυμνή, χάρη στην ολόσωμη φόρμα στο χρώμα του δέρματος που καλύπτει ολόκληρο το σώμα της. Ανατριχιαστική και μαζί παράξενα σέξι, μοιάζει ικανή να κάνει τεράστια επιτυχία στα απανταχού yoga studio και σε γυναίκες με ανεπτυγμένη αίσθηση του στιλ.

drive

Scorpio Rising: Ο Ράιαν Γκόσλινγκ στο «Drive»

Αγόρι του συνεργείου, με λάδια στα χέρια, μα που όταν βάζει τα καλά του, το ρίχνει έξω. Δεν ξέρουμε πολλούς που θα μπορούσαν να φορέσουν ένα ασημί μπουφάν με έναν τεράστιο χρυσό σκορπιό στην πλάτη και να το κάνουν να δείχνει cool,. O Ράιαν Γκόσλινγκ όχι μόνο το έκανε, όχι απλά το μεταμόρφωσε σε all time classic της κινηματογραφικής γκαρνταρόμπας, αλλά το έκανε ... πραγματικότητα. Κάτι που σημαίνει ότι μπορείτε να το φορέσετε κι εσείς. Αλλά αυτό δεν θα σας κάνει δυστυχώς Ράιαν Γκόσλινγκ.

Διαβάστε ακόμη: