Άποψη

Best of 2015: Αυτή ήταν η ομορφότερη απ' όλες τις εικόνες της χρονιάς

στα 10

Το σινεμά είναι και φόρμα, φαντασία, παραμύθι, όσο σκοτεινό. Και φέτος, ένας ήταν ο δημιουργός που το απογείωσε μ' αυτόν τον τρόπο και μάς χάρισε την πιο αξέχαστη εικόνα για πάντα.

Best of 2015: Αυτή ήταν η ομορφότερη απ' όλες τις εικόνες της χρονιάς

Το «Crimson Peak» του Γκιγιέρμο ντελ Τόρο, το γοτθικό ρομάντζο σ' ένα μυστηριώδες, στοιχειωμένο, ολοζώντανο σπίτι που ανάσαινε περισσότερο από τους ενοίκους του, αναμενόταν με τεράστια ανυπομονησία όλη τη χρονιά. Ηρθε, αντιμετωπίστηκε με λιγότερη θέρμη. Ισως γιατί ο Γκιγιέρμο Ντελ Τόρο τελευταία δίνει μεγαλύτερη αγάπη και προσοχή στην εικόνα που χτίζει στις ταινίες του, παρά στις ιστορίες που αφηγούνται. Ομως αυτός είναι ο μεγαλύτερος παραμυθάς της εποχής μας και σ' αυτό το σπίτι, το Allerdale Hall, που μάτωνε από τη γη, έστησε την πιο όμορφη εικόνα της χρονιάς. Μια τρύπα στη σκεπή, εκεί όπου τα δοκάρια μένουν ανοιχτά, αφήνει τα στοιχεία της φύσης να μπαίνουν μέσα και να στροβιλίζονται προς το έδαφος, ξεκινώντας με ξερά φθινοπωρινά φύλλα και φτάνοντας στο χορό του χιονιού. Θυμηθείτε στις φωτογραφίες παρακάτω, αν και όποιος το είδε, δεν το ξέχασε.

Διαβάστε εδώ τη γνώμη του Flix για το «Crimson Peak»

crimson peak 607

crimson peak 607

crimson peak 607

crimson peak 607

Περισσότερα Best of 2015:

Κάντε κλικ εδώ για όλα τα best of του 2015. Λίστες, στιγμές, αναμνήσεις, απροσδόκητα trivia, κι όλα όσα ήταν σινεμά (και τηλεόραση) τη χρονιά που τελειώνει...

Και μην ξεχνάτε: Flix Top Ten 2015: Ψηφίστε την καλύτερη ταινία της χρονιάς!