Συνέντευξη

Αγγελος Αμπάζογλου: «Η παιδική ηλικία είναι πάντα γλυκιά»

στα 10

Συναντήσαμε τον Αγγελο Αμπαζόγλου στο Φεστιβάλ Βερολίνου, λίγες ημέρες μετά την παγκόσμια πρεμιέρα της ταινίας του «Mustafa's Sweet Dreams» στο τμήμα «Generation 14plus» και μιλήσαμε μαζί του για την επιστροφή του στην Τουρκία, το αφιέρωμα που διοργανώνει στο έργο του το Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Θεσσαλονίκης, το μπακλαβά και την ελληνική κρίση!

Αγγελος Αμπάζογλου: «Η παιδική ηλικία είναι πάντα γλυκιά»

Αν και σκηνοθέτης ντοκιμαντέρ εδώ και 13 χρόνια, λίγοι γνώριζαν τον Αγγελο Αμπάζογλου μέχρι σήμερα. Μόνιμος κάτοικος Παρισιού, με ρίζες από την Κωνσταντινούπολη και διάσημος για τη μείξη μυθοπλασίας και τεκμηρίωσης στις ταινίες του, ο Αγγελος Αμπάζογλου χρειάστηκε μια ταινία, όμως, το «Μustafa's Sweet Dreams» που έφτασε μέχρι το Διαγωνιστικό τμήμα «Generation 14plus» της 62ης Βerlinale και το αφιέρωμα που ανακοίνωσε ήδη πως διοργανώνει στο έργο του το 14ο Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Θεσσαλονίκης το Μάρτιο, για να «βγει από το ντουλάπι», όπως δηλώνει ο ίδιος και να συστηθεί σε ένα ευρύτερο κοινό.

Το Flix μίλησε μαζί του πριν φτάσει στο Βερολίνο (διαβάστε εδώ τη συνέντευξη του) και τον ξανασυνάντησε επί γερμανικού εδάφους, μετά την πρεμιέρα της ταινίας του.

Δείτε όσα μας είπε για την ταινία, την επιστροφή του στην Τουρκία, τις παιδικές «γλυκές» αναμνήσεις του, τη διαφορά ανάμεσα στην μυθοπλασία και το ντοκιμαντέρ, τις εντυπώσεις του από το Φεστιβάλ Βερολίνου, πως νιώθει για το αφιέρωμα στο έργο του από το Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Θεσσαλονίκης και το πατριωτικό (!) ξέσπασμα του στην κάμερα του Flix.

Διαβάστε περισσότερα για το «Mustafa's Sweet Dreams» και το αφιέρωμα στο έργο του Αγγελου Αμπάζογλου από το 14ο Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Θεσσαλονίκης.