Buzz

Προσεχώς: Ποιες ταινίες θα κάνουν πρεμιέρα την Πέμπτη, 22 Ιουνίου

στα 10

Σημειώστε από τώρα ποιες ταινίες θα βγουν στις κινηματογραφικές αίθουσες την Πέμπτη και κάντε πρόγραμμα!

Προσεχώς: Ποιες ταινίες θα κάνουν πρεμιέρα την Πέμπτη, 22 Ιουνίου

Με 9 ταινίες να βγαίνουν στις αίθουσες αυτή την Πέμπτη, ο Ελληνας θεατής πρέπει να νιώθει σαν να τον χτύπησε μετεωρίτης - ναι, σαν αυτόν που άφησε το σημάδι του στο «Asteroid City» του Γουές Αντερσον. Ολα θα τα έχει ένα θερινό κοντά σου: και φιλμ νουάρ και οσκαρικό ντοκιμαντέρ και ψεύτικους φόνους σε μοναστήρι και -βασισμένο δυστυχώς σε αληθινά γεγονότα- δράμα στη Μεσόγειο και γαλλική δραμεντί από τις Κάννες και μια αμερικάνικη με Τζένιφερ Λόρενς και δύο κλασικές ασπρόμαυρες επανεκδόσεις και την η νέα παστέλ καλειδοσκοπική κομεντί του Αντερσον.

Αναζητήστε στον κινηματογραφικό οδηγό του Flix όλες τις ταινίες που παίζονται ήδη στις αίθουσες, αυτές που έρχονται και για τις οποίες ανυπομονούμε περισσότερο, το τοπ-5 του Flix από τις νέες ταινίες της εβδομάδας και ώρες προβολών στις αίθουσες Αθήνας, Θεσσαλονίκης και ολόκληρης της Ελλάδας!

Asteroid City

«Asteroid City» του Γουές Αντερσον

Ένα Σαββατοκύριακο του 1955 κάπου στην έρημο των νοτιοδυτικών ΗΠΑ: Στην Asteroid City, γνωστή για έναν γιγάντιο κρατήρα από μετεωρίτη και ένα παρατηρητήριο ουράνιων σωμάτων, στρατός και αστρονόμοι υποδέχονται πέντε νεαρούς βραβευμένους εφευρέτες. Όχι πολύ μακριά, πέρα από τους λόφους, διακρίνονται «μανιτάρια» από ατομικές δοκιμές. Αυτό που ξεκινάει ως ένας φόρος τιμής στα επιτεύγματα των νεαρών αστεροσκόπων θα εξελιχθεί στην υποδοχή ενός απρόσμενου εξωγήινου επισκέπτη. Η Asteroid City βρίσκεται αποκλεισμένη και ο στρατός ανακοινώνει μία επίσημη ιστορία συγκάλυψης. Όμως, οι πολύ ώριμες για την ηλικία τους ιδιοφυίες έχουν ένα σχέδιο ώστε τα πραγματικά συμβάντα να διαρρεύσουν στον υπόλοιπο κόσμο.

H νέα καλειδοσκοπική ταινία του Γουές Αντερσον μάς βάζει στα παρασκήνια μίας θεατρικής παραγωγής των 50ς που έχει ως επίκεντρο την φανταστική πόλη Asteroid City - τόπο που επιλέγει ένας απρόσμενος εξωγήινος επισκέπτης να αναστατώσει. Πρεμιέρα στο φετινό φεστιβάλ Καννών και, ως συνήθως, λαμπερό πολυπληθές καστ.

Mediterraneo

«Mediterráneo: Ο Νόμος της Θάλασσας» του Μαρσέλ Μπαρένα

Φθινόπωρο του 2015. Δύο Ισπανοί ναυαγοσώστες αποφασίζουν να ταξιδέψουν στη Λέσβο μόλις βλέπουν τη συγκλονιστική φωτογραφία ενός μικρού αγοριού που πνίγηκε στη Μεσόγειο. Καταφθάνουν εκεί για να ανακαλύψουν μια αδιανόητη πραγματικότητα: χιλιάδες άνθρωποι διακινδυνεύουν τη ζωή τους καθημερινά προσπαθώντας να διασχίσουν τη θάλασσα με επισφαλείς βάρκες, ώστε να αποδράσουν από τις ένοπλες συγκρούσεις και άλλους κινδύνους στις χώρες τους. Όμως, αυτό που τους προξενεί την πιο αλγεινή εντύπωση είναι ότι κανείς δεν προβαίνει σε καμία διάσωση. Μια σπαρακτικά ανθρώπινη ιστορία για τη δύναμη της θέλησης.

Μία ελληνική συμπαραγωγή (Heretic), δυστυχώς επίκαιρη και κατεπείγουσα: βασισμένη στην αληθινή ιστορία του Οσκαρ Καμπς, ιδρυτή της ΜΚΟ Open Arms, η οποία ασχολείται με τη διάσωση προσφύγων στη Μεσόγειο. Απέσπασε 3 βραβεία Γκόγια.

Marlowe

«Ντετέκτιβ Μάρλοου» Νιλ Τζόρνταν

Λος Aντζελες, 1938. O ιδιωτικός ντετέκτιβ Φίλιπ Μάρλοου είναι τόσο ανήσυχος και μοναχικός όσο ποτέ, όταν στο γραφείο του εμφανίζεται η νέα, όμορφη και πλούσια Κλερ Κάβεντις, κόρη της ηθοποιού του Χόλιγουντ Ντόροθι Κουινκάνον, η οποία τον επιστρατεύει να βρει τον Νίκο Πίτερσον. έναν μικροέμπορο ναρκωτικών και πρώην εραστή της. Η έρευνα του Μάρλοου τον οδηγεί στο Corbata Club, σημείο εστίασης και άντρο της ανομίας για τους πλούσιους και ισχυρούς του Λος Αντζελες, που διαχειρίζεται ο Χάνσον, ένας φαινομενικά πυλώνας της κοινωνίας αλλά φύλακας του άθλιου υπόκοσμου που κρύβεται μέσα του.Καθώς η ιστορία του Νίκο ξετυλίγεται, ο Μάρλοου αρχίζει να υποψιάζεται διάφορα. Σύντομα βρίσκεται όχι μόνο σαγηνευμένος από την κα Κάβεντις, αλλά και μπλεγμένος με το σκανδαλώδες υπόβαθρο της ανερχόμενης κινηματογραφικής βιομηχανίας του Χόλιγουντ, μαζί με μια από τις πλουσιότερες οικογένειες του Μπέι Σίτι. Ισχυροί άνδρες και γυναίκες μπλεγμένοι, σκέφτονται πόσο μακριά θα φτάσουν για να προστατεύσουν την περιουσία τους...

Ο Νιλ Τζόρνταν αναζωογονεί το φιλμ νουάρ, με πρωταγωνιστή τον Λίαμ Νίσον στο ρόλο του θρυλικού ντετέκτιβ.

No Hard Feelings

«Μαθήματα Αποπλάνησης» του Τζιν Σταπνίτσκι

H Mάντι θεωρεί ότι βρήκε τη λύση στα οικονομικά της προβλήματα όταν ανακαλύπτει μία ενδιαφέρουσα αγγελία: πλούσιοι, υπερπροστατευτικοί γονείς αναζητούν κάποια να «βγει ραντεβού» με τον ντροπαλό και εσωστρεφή 19χρονο γιο τους, τον Percy, προτού εκείνος φύγει για σπουδές. Αλλά ο αδέξιος Percy αποδεικνύεται μεγαλύτερη πρόκληση από αυτό που περίμενε η Maddie και ο χρόνος της τελειώνει. Έχει όλο κι όλο ένα καλοκαίρι να τον κάνει άντρα ή να τα χάσει όλα.

Ρομαντική κομεντί με πρωταγωνίστρια την Τζένιφερ Λόρενς και την υπογραφή του σεναριογράφου του αμερικανικού «The Office»

the mole agent

«Μυστικός Πράκτορας» του Μάιτ Αλμπέρντι

Ο ογδοντατριάχρονος Σέρχιο προσλαμβάνεται για να διεισδύσει ένα γηροκομείο ως τρόφιμος και να συλλέξει πληροφορίες για τις συνθήκες που επικρατούν. Ο Σέρχιο θα βρεθεί σύντομα διχασμένος ανάμεσα στην αποστολή του και στην ολοένα πιο έντονη συναισθηματική εμπλοκή του με τους υπόλοιπους τρόφιμους.

Χιούμορ, ανθρωπιά και υποψηφιότητα για Oσκαρ για το ντοκιμαντέρ από τη Χιλή που δοκιμάζει τα όρια τεκμηρίωσης και μυθοπλασίας.

Diary of a Fleeting Affair

«To Χρονικό ενός Εφήμερου Eρωτα» του Εμανουέλ Μουρέ

Μια ανύπαντρη μητέρα και ένας παντρεμένος άντρας γίνονται εραστές. Έχουν δεσμευτεί να βλέπονται μόνο περιστασιακά και να μην αφεθούν να ερωτευτούν ο ένας τον άλλον, γνωρίζοντας πολύ καλά ότι η σχέση τους δεν έχει μέλλον. Ωστόσο, εκπλήσσονται όλο και περισσότερο από την σύμπνοια, τη σύνδεση και την πολύ καλή συνύπαρξή τους…

Δύο χρόνια μετά το «Love Affairs», ο Εμανουέλ Μουρέ επιστρέφει με την ερωτική ιστορία ενός ζευγαριού που νομίζει ότι μπορεί να περιοριστεί στο σεξ, αλλά....

Consecration

«Καθαγιασμός» του Κρίστοφερ Σμιθ

Η Γκρέις, μια επιτυχημένη οφθαλμίατρος στο Λονδίνο, καλείται στη Μονή του Όρους του Σωτήρα, βαθιά στα Χάιλαντς της Σκωτίας, έπειτα από τον ξαφνικό και μυστηριώδη θάνατο του αδερφού της, ο οποίος ήταν ιερέας. Αρνούμενη να αποδεχτεί την επιμονή του μοναστηριού ότι αυτοκτόνησε, και αποφασισμένη να ανακαλύψει τι πραγματικά του συνέβη, η Γκρέις ξεκινά τη δική της έρευνα για τον θάνατο του αδερφού της, ενώ οι μοναχές ετοιμάζουν μια τελετή καθαγιασμού για να εξαγνίσουν τον ιερό χώρο. Κατά τη διαδικασία αυτή, ρίχνει αναπόφευκτα φως σε κάτι πολύ πιο δυσάρεστο, το οποίο σχετίζεται με τα ξεχασμένα χρόνια της δικής της παιδικής ηλικίας, συνυφασμένο με το ιερό τάγμα του μοναστηριού και το μυστικό που είναι επιφορτισμένο να προστατεύει.

Μυστήριο, μυστικά και εγκλήματα πίσω από τις κλειστές πόρτες μίας Μονής. Ενα μοναστηριακό θρίλερ που υπόσχεται να «ξορκίσει» πια το χειμώνα από το καλοκαίρι μας..

Sweet Smell of Success 607

«Σκοτεινοί Δολοφόνοι» του του Αλεξάντερ ΜακΚέντρικ

Ο πιο ισχυρός αρθοργάφος της Νέας Υόρκης είναι αποφασισμένος να εμποδίσει την αδερφή του να παντρευτεί έναν μουσικό της τζαζ και για να πετύχει τον σκοπό του προσλαμβάνει έναν φιλόδοξο ατζέντη που είναι αποφασισμένος να κάνει τα πάντα για να πετύχει.

Αριστουργηματικό φιλμ νουάρ που μοιάζει, μισό αιώνα μετά, με ένα δείγμα μοντέρνου σινεμά φτιαγμένο για να μείνει κλασικό.

Umberto D.

«Umberto D. - Ο,τι μου Αρνήθηκαν οι Ανθρωποι» του Βιτόριο ντε Σίκα

Ο Ουμπέρτο Ντομένικο Φεράρι προσπαθεί να επιβιώσει στη μεταπολεμική Ιταλία. Συνεπής και αξιοπρεπής σε όλη του τη ζωή, είναι τώρα πια πάμπτωχος χωρίς οικογένεια με μοναδική του παρέα το μικρό πανέξυπνο σκυλάκι του, τον Φλάικ. Λόγω χρεών η μόνη προοπτική που νιώθει πως έχει (δεδομένης και της ηλικίας του) είναι ο θάνατος μα η θέληση για ζωή βρίσκει τρόπους να θριαμβεύσει και δείχνει την δύναμη που μπορεί να διαθέτει μια μόνο ψυχή.

To αριστούργημα του Βιτόριο Ντε Σίκα, με τη συγκλονιστική ερμηνεία του ερασιτέχνη Κάρλο Μπατίστι στον ομότιτλο ρόλο.

Αναζητήστε στον κινηματογραφικό οδηγό του Flix όλες τις ταινίες που παίζονται ήδη στις αίθουσες, αυτές που έρχονται και για τις οποίες ανυπομονούμε περισσότερο, το τοπ-5 του Flix από τις νέες ταινίες της εβδομάδας και ώρες προβολών στις αίθουσες Αθήνας, Θεσσαλονίκης και ολόκληρης της Ελλάδας!