Φεστιβάλ / Βραβεία

Oscars 2024 | Οι Προβλέψεις του Flix: Κομμώσεις & Μακιγιάζ

στα 10

To Flix μετράει αντίστροφα μέχρι την 96η Απονομή των Βραβείων Οσκαρ, με προβλέψεις και προτιμήσεις σε κάθε κατηγορία.

Oscars 2024 | Οι Προβλέψεις του Flix: Κομμώσεις & Μακιγιάζ

Οι υποψηφιότητες στην κατηγορία Κομμώσεις & Μακιγιάζ είναι:

Golda (Κάρεν Χάρτλεϊ Τόμας, Σούζι Μπάτερσμπι, Ασρα Κέλι-Μπλου)
Ο Μαέστρος (Κάζου Χίρο, Κέι Γεωργίου, Λόρι ΜακΚόι-Μπελ)
Oppenheimer (Λουίζα Εϊμπελ)
Poor Things (Νάντια Στέισι, Μάρκ Κούλιερ, Τζος Γουέστον)
Society of the Snow (Ανα Λόπεζ, Ντέιβιντ Μάρτι)

Συχνά μιλάμε για «μοιρασμένα» βραβεία - βραβεία που δίνονται σε ταινίες που «κάτι πρέπει να πάρουν» και το χέρι του ψηφοφόρου τις σταυρώνει σε κατηγορίες κάπως χαριστικά, κάπως ενοχικά, πάντως όχι γιατί υπάρχει σοβαρό επιχείρημα.

Μία τέτοια κατηγορία φέτος είναι αυτή. Μία τέτοια ταινία φέτος είναι Ο Μαέστρος. Παντού διαβάζουμε ότι είναι το μεγάλο φαβορί, στην ουσία για την μεταμόρφωση του Μπράντλεϊ Κούπερ. Ειρωνικά; Για την μύτη που φόρεσε για να θυμίσει τον Λέοναρντ Μπερνστάιν, αυτή την «εβραϊκή μύτη» για την οποία έφαγε κράξιμο από το πρώτο κιόλας τρέιλερ της ταινίας. Kαι, ναι, για την γήρανσή του για να παίξει τον Μπερνστάιν και σε μεγάλη ηλικία.

Με το ίδιο επιχείρημα, γιατί να δοθεί το Οσκαρ εδώ κι όχι στο Golda, όπου η μεταμόρφωση της Ελεν Μίρεν είναι ακόμα πιο εμφανής και στιβαρή; Δεν υπάρχει απάντηση που να μάς καλύπτει. Μόνο ότι κάτι πρέπει να δώσουν και στον Κούπερ.

Και είναι πολύ κρίμα: γιατί το πρόσωπο του God στο Poor Things είναι ένα έργο τέχνης (Δείτε εδώ την 4ωρη καθημερινή μεταμόρφωση του Νταφόε). Ενας νέος Elephant Man, μία παραμόρφωση που όμως επιτρέπει από τον Γουίλεμ Ντεφό να τρυπήσει μελαγχολικά βλέμματα και ηττημένα χαμόγελα. Statement και το μακιγιάζ που αλλάζει σε όλα τα στάδια ωρίμανσης της Bella, αλλά και τα μαλλιά της - μία παρέμβαση του ίδιου του Λάνθιμου, που ήθελε την Εμα Στόουν να μεταμορφωθεί σε πίνακα του Ιγκον Σίλε.

"Nude Girl Standing With Long Black Hair & Blue-Black Drape" (1911) "Nude Girl Standing With Long Black Hair & Blue-Black Drape" (1911)

Πάντως, αν νικήσει Ο Μαέστρος, θα έχουμε ένα ρεκόρ: ο Κάζου Χίρο θα είναι ο πρώτος Ασιάτης που αποκτά 3ο Οσκαρ (έχει ξανακερδίσει για τα «Darkest Hour» και «Bombshell»).

Ο Ανγκ Λι είναι ο επόμενος που ακολουθεί με 2 Οσκαρ (σκηνοθεσίας για τα «Brokeback Mountain» και «Η Ζωή του Π»).

maestro

Εχουν κριθεί όλα; Οχι. Γιατί μεγάλος παίκτης στην τριάδα που κατεβαίνει με το Poor Things είναι κι ο Μάρκ Κούλιερ: εκείνος είχε μεταμορφώσει την Μέριλ Στριπ σε «Iron Lady» κερδίζοντας το πρώτο του Οσκαρ. Ακολούθησε άλλο ένα για το «The Grand Budapest Hotel» του Γουές Αντερσον.

Η μάχη θα είναι σώμα-με-σώμα, καθώς ο Κάζου Χίρο κέρδισε το βραβείο της Ενωσης Μακιγιέζ, ενώ ο Μάρκ Κούλιερ το BAFTA.

Θα κερδίσουν το Οσκαρ: οι Κάζου Χίρο, Κέι Γεωργίου, Λόρι ΜακΚόι-Μπελ (Ο Μαέστρος)
Θα έπρεπε να κερδίσουν: οι Νάντια Στέισι, Μάρκ Κούλιερ, Τζος Γουέστον (Poor Things)
Το Flix θα έδινε το Οσκαρ: στους Νάντια Στέισι, Μάρκ Κούλιερ, Τζος Γουέστον (Poor Things)

Περισσότερες προβλέψεις


O δρόμος για τα Οσκαρ: Προγνωστικά, στατιστικά, ανατροπές, φαβορί και αουτσάιντερ στο ειδικό τμήμα του Flix για τα φετινά βραβεία Οσκαρ που ανανεώνεται συνεχώς