TV & STREAMING

H «Supergirl» κατεβαίνει στη Γη: Αυτές είναι οι νέες σειρές του CBS

στα 10

To CBS ανακοίνωσε το πρόγραμμά του για την επόμενη σεζόν. Βλέπουμε κλιπάκια και τρέιλερ για τις νέες του σειρές και αποφασίζουμε ποιες περιμένουμε με μεγαλύτερο ενδιαφέρον.

H «Supergirl» κατεβαίνει στη Γη: Αυτές είναι οι νέες σειρές του CBS

_Στη διάρκεια αυτής της εβδομάδας τα 5 μεγάλα δίκτυα της αμερικάνικης τηλεόρασης (CBS, FOX, ABC, NBC, CW) θα παρουσιάσουν τα πρόγράμματα της επόμενης σεζόν στους δημοσιογράφους, κι εμείς θα είμαστε εδώ για να τα σχολιάζουμε. Μετά από κάθε ανακοίνωση θα παραθέτουμε το πρόγραμμα για τη νέα σεζόν και μαζί όλους τους νέους πιλότους με αξιολογική σειρά από εκείνον που περιμένουμε περισσότερο σε εκείνον που θα έχουμε ξεχάσει όταν κλείσουμε αυτό το tab.

Περισσότερα νέα προγράμματα:

Το CBS μία στο τόσο παθαίνει κάτι εκλάμψεις και αποφασίζει να αλλάξει καμιά ταχύτητα και να εμβαθύνει το ρεπερτόριό του. Άλλες φορές αυτό σημαίνει «Good Wife» κι άλλες σημαίνει «Viva Laughlin», αλλά τελοσπάντων κάθε προσπάθεια εξέλιξης ενός δικτύου-νικητή πάντα κερδίζει πόντους.

Φέτος κάνουν το μεγαλύτερό τους βήμα εδώ και χρόνια, καθώς ανοίγονται προς την υπερηρωική μυθολογία, κι όχι με τίποτα σοβαρά και σκοτεινά και νολανικά πράγματα: Με το φωτεινό, φανταχτερό, ενδυναμωτικό «Supergirl». Εύγε. Θα επεκταθούμε για τη σειρά αλλά πρώτα μερικές σημειώσεις για άλλες ενδιαφέρουσες ανακοινώσεις.

Αρχικά, το «CSI» κόβεται μετά από 15 χρόνια. Τη λήξη θα σημάνει οριστικά μια τηλεταινία που θα προβληθεί τον Σεπτέμβριο, και στην οποία θα επιστρέψουν οι αρχικοί σταρ Γουίλιαμ Πίτερσεν και Μαργκ Χέλγκενμπέργκερ. Ο Τεντ Ντάνσον έπειτα θα μετακομίσει στο «CSI: Cyber», σε μια κίνηση που θυμίζει αυτό που γίνεται σε μια δουλειά όταν έχεις ένα δικό σου τμήμα και γουστάρεις, αλλά τα κεντρικά το κλείνουν κι εσένα σε απορροφά το τμήμα που κάνει αυτό ακριβώς που δε σου αρέσει καθόλου κι εσύ λες ότι ΟΚ, τουλάχιστον δεν έχασα τη δουλειά μου, αλλά στην πραγματικότητα πεθαίνεις μέσα σου. Είμαστε όλοι Τεντ Ντάνσον.

Το «Person of Interest», στο μεταξύ, θα επιστρέψει από τα μέσα της σεζόν, για την 5η και πιθανώς τελευταία σεζόν του. Το «Good Wife» επίσης ανανεώθηκε για την 7η σεζόν που εδώ και καιρό εικάζουμε πως θα είναι η τελευταία, αν και δεν ειπώθηκε -ακόμα- κάτι τέτοιο.

Ας τώρα ρίξουμε μια ματιά στο πρόγραμμα του δικτύου και μετά ας κατατάξουμε τις νέες σειρές που ανακοίνωσε.

Πρώτα, συνοπτικά το πρόγραμμα για τη νέα σεζόν.

  • ΔΕΥΤΕΡΑ: «The Big Bang Theory», «Life in Pieces», «Supergirl» (από Νοέμβρη), «Scorpion», «NCIS 2»
  • ΤΡΙΤΗ: «NCIS 1», «NCIS 3», «Limitless»
  • ΤΕΤΑΡΤΗ: «Survivor», «Criminal Minds», «Code Black»
  • ΠΕΜΠΤΗ (από Νοέμβρη, ως τότε έχει NFL): «The Big Bang Theory», «Life in Pieces», «Mom», «Angel from Hell», «Elementary»
  • ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ: «The Amazing Race», «Hawaii Five-0», «Blue Bloods»
  • ΚΥΡΙΑΚΗ: «Madam Secretary», «The Good Wife», «CSI: Cyber»

H τάξη του 2015

Δύναμη φέτος το CBS. Από τις 5 σειρές που έχουν τρέιλερ δεν υπάρχει καμία που θα απέρριπτα με το καλημέρα. Η 6η είναι spin-off σειράς που απεχθάνομαι, αλλά αυτό δεν έχει τρέιλερ (ούτε χρειάζεται).


1) «Supergirl»

Αυτό μοιάζει τέλειο, με έναν σαφέστατα μη-τέλειο τρόπο φυσικά. Τυχαίες σκέψεις βλέποντας το εκτεταμένο τρέιλερ:

  • Η Μελίσα Μπενόιστ είναι τέλεια. Σταμάτησα αρκετά νωρίς το «Glee» οπότε δεν υπήρξε ποτέ στο ραντάρ μου, μέχρι τουλάχιστον να κερδίσει όλες τις σκηνές της στο «Whiplash» με αντίστοιχα εμφατικό τρόπο όπως η Ρούνεϊ Μάρα είχε κάνει με τις δικές της στο «Social Network». Όμως εδώ δεν μου περνάει από το μυαλό ούτε για δευτερόλεπτο ότι δεν είναι αυτός ακριβώς ο χαρακτήρας που προσπαθεί να μου πουλήσει η σειρά.
  • Το βασικό premise είναι πρακτικά το σκετσάκι της Black Widow στο «Saturday Night Live». Άβολο.
  • Τζέιμς Όλσεν, χαλάρωσε λίγο τη φάση σου.
  • Το υπερηρωικό κομμάτι μοιάζει ωραιότατο. Και διασκεδαστικό, και συμπαθές οπτικά δεδομένου του CBS, και καθόλου λάσπη όπως συχνά είναι η DC.
  • Δεν ξέρω, ίσως απλά να μου έχει λείψει ο πολύχρωμος, uplifting Σούπερμαν.
  • Το κουστούμι είναι φανταστικό, και θα πανηγυρίζω κάθε φορά που θα βλέπω υπερήρωες στην οθόνη να φοράνε εντελώς αναπολογητικά, ανοιχτόχρωμες σπάντεξ στολές με κάπα και με όλο το cheese που συνεπάγεται.
  • Θα είναι ποτέ τίποτα λιγότερο από ενθουσιώδης η στιγμή που ένας υπερήρωας σκίζει τη μπλούζα και αποκαλύπτει το υπερηρωικό «S» που κρύβει μέσα του;

super1

  • Ugh, το «Man of Steel» ήταν ό,τι χειρότερο.
  • Τα κουστούμια της σειράς κάνει η Κολίν Άτγουντ, λέει. Τρελό. Το ψάχνω λίγο και βρίσκω πως κάνει και τα κουστούμια του «Arrow». Γιατί δεν το ήξερα αυτό;
  • Μου βγάζει κάτι το πολύ θετικό το preview της σειράς, εν τέλει, εκεί καταλήγουν όλα. Είναι μια νεαρή κοπέλα που αποφασίζει να σταματήσει να κρύβεται από τον κόσμο, να σταματήσει να περιορίζει και να μετριάζει τον εαυτό της, και γίνεται σούπερ. Δύναμη.
  • «It’s not a bird. It’s not a plane. It’s not a MAN.»
  • Παρότι η σειρά είναι κι αυτή παραγωγής Γκρεγκ Μπερλάντι όπως τα «Arrow» και «Flash», μοιάζει σαν λίγο-πολύ να κατοικεί στο εντελώς δικό της σύμπαν. Με το κινηματογραφικό σύμπαν της DC σίγουρα δεν συνδέεται (αν μη τι άλλο μοιάζει περισσότερο συγγενικό με το «Superman Returns» παρά με το θλιμμένο σκοτάδι του Ζακ Σνάιντερ) και crossover με σειρές του CW δεν ξέρω κατά πόσο έχει νόημα να κάνει το CBS. Το «Gotham» επίσης δεν συνδέεται με κάποια άλλη παρούσα σειρά ή ταινία της DC, όμως είναι τόσο ισχυρός ο μύθος που το γέννησε, που νιώθεις σα να έχει προδιαγεγραμμένη κατάληξη. Το «Supergirl» του CBS μοιάζει όσο κοντά μπορεί να φτάσει εν έτει 2015 μια υπερηρωική σειρά ή ταινία στο να είναι κάτι δικό του, ανεξάρτητο.
  • Συμπαθέστατο περιφερειακό καστ. Καλίστα Φλόκχαρτ με ύφος, Ντέιβιντ Χέργουντ καρφί από το «Homeland», και Τσάιλερ Λι να λήγει το θρήνο μας για την μικρή Γκρέι.
  • Αλλά πραγματικά, πόσο τέλεια δείχνει η Μελίσα Μπενόιστ;


2) «Code Black»

Αυτό μοιάζει εκπληκτικά φτιαγμένο αλλά είναι το «Grey’s Anatomy» σε μεγαλύτερη ένταση και περισσότερο σκοτάδι, πιο «E.R.» εκδοχή, όχι; Δεν ξέρω αν χρειάζεται, ξέρω ότι μοιάζει καλό.


3) «Life in Pieces»

Οικογενειακό σίτκομ από αυτά που θα το έβλεπες άνετα στο ABC ας πούμε, αλλά υποθέτω το twist αφορά τη δομή. Από όσο καταλαβαίνω η ιστορία θα προκύπτει μέσω 4 διαφορετικών αφηγήσεων, που δεν ξέρω τι καινούριο θα φέρει ή κατά πόσο είναι κάτι που μπορεί να αντέξει στο χρόνο, αλλά από αυτό που βλέπω είμαι διατεθειμένος να του δώσω χρόνο. Στο καστ οι Τζέιμς Μπρολίν, Κόλιν Χανκς, Μπέτσι Μπραντ, Νταϊάν Γουίστ. Ναι, αμέ.


4) «Angel from Hell»

Όπου η Τζέιν Λιντς παίζει μια κούκου τύπισσα που stalk-άρει μια γυναίκα προσπαθώντας να την πείσει πως είναι η φύλακας άγγελός της. Είναι; Δεν είναι; Θα βγάζει γέλιο; Δε θα βγάζει; Δεν έχω άποψη μετά από αυτό το τρέιλερ, αλλά η Λιντς αξίζει το τσεκάρισμα. Οι κωμωδίες λειτουργούν περισσότερο βάσει του κωμικού ταλέντου στην οθόνη.


5) «Limitless»

Με τη βοήθεια ενός χαπιού ένας άντρας αγγίζει την 100% χρήση του μυαλού του, σε αυτό το spin-off της ομώνυμης ταινίας με τον Μπράντλεϊ Κούπερ, ο οποίος εδώ είναι παραγωγός και θα εμφανίζεται περιστασιακά στη σειρά για να βοηθάει τον πρωταγωνιστή στις εβδομαδιαίες αποστολές του. Αν εμφανιστεί η Λούσι ενημερώστε με.

6) «Criminal Minds: Beyond Borders»

Nope.

Διαβάστε ακόμη:

Περισσότερη «καλή» τηλεόραση εδώ.