Buzz

«You're just a machine». Αντόνιο Μπαντέρας εναντίον ρομπότ στο «Automata»

στα 10

To πρώτο τρέιλερ της ταινίας του Γκάμπε Ιμπάνεθ, κάνει την robopocalypse πραγματικότητα!

«You're just a machine». Αντόνιο Μπαντέρας εναντίον ρομπότ στο «Automata»

Η πρώτη ταινία του Γκάμπε Ιμπάνεθ «Hierro», γυρισμένη στο ομώνυμο νησί των Καναρίων, ήταν ένα ατμοσφαιρικό, εντυπωσιακό αλλά χαμηλότονο θρίλερ, που φλέρταρε περισσότερο με το σινεμά των φεστιβάλ παρά με αυτό του Χόλιγουντ.

Ομως ήταν αρκετό για να τραβήξει την προσοχή του Αντόνιο Μπαντέρας που ενδιαφερόταν να φέρει στην οθόνη το «Automata», ένα σενάριο για την στιγμή που η τεχνητή νοημοσύνη των μηχανών ξεπερνά αυτή των ανθρώπων. Σύμφωνα με τον ίδιο, το φιλμ πηγαίνει πέρα από τα κλισέ της επιστημονικής φαντασίας του σύγχρονου αμερικάνικου σινεμά για να επιστρέψει σε μια «σκεπτόμενη, φιλοσοφική προσέγγισή της, στο είδος της επιστημονικής φαντασίας που αγαπώ, όπως αυτής του Ισαάκ Ασίμοφ».

Το «Automata» διαδραματίζεται πενήντα χρόνια στο μέλλον κι ενώ η γη σιγά σιγά μεταμορφώνεται σε έρημο. Στην προσπάθεια της ανθρωπότητας να επιβιώσει οι επιστήμονες δημιουργούν το πιο εξελιγμένο είδος ρομπότ που φτιάχτηκε ποτέ, το Pilgrim 7000, σχεδιασμένο να βοηθήσει τον άνθρωπο σε κάθε ανάγκη του.

Μόνο που στην συμβίωσή τους με τους ανθρώπους ακόμη και οι μηχανές δείχνουν να εξελίσσονται και να αποκτούν κάτι που θα μπορούσε να θεωρηθεί συνείδηση κάνοντας τις αρχές που ελέγχουν τις συμπεριφορές των μηχανών ανήσυχες και φέρνουν έναν πράκτορα της υπηρεσίας Ρομποτικής Ευφυίας αντιμέτωπο με μια απροσδόκητη πρόκληση.

Το φιλμ που δείχνει αναμφίβολα εντυπωσιακό και ενδιαφέρον θα κάνει την παγκόσμια πρεμιέρα του στο φεστιβάλ του Σαν Σεμπαστιάν σε λίγες μέρες για να ακολουθήσει η έξοδός του στις αίθουσες τόσο της Ισπανίας όσο και της Αμερικής μέσα στο φθινόπωρο.

Δείτε το πρώτο τρέιλερ πιο κάτω.

Automata poster 1 607

Automata poster 2 607