Buzz

Ιδού η Ρόδος, ιδού και το πήδημα: λεπτομέρειες για την νέα ταινία του Γούντι Αλεν

στα 10

Νέες λεπτομέρειες για την νέα γουντιαλενική δραμεντί που ξεκινά γυρίσματα σε ένα μήνα μας αποκαλύπτει η Boston Globe.

Ιδού η Ρόδος, ιδού και το πήδημα: λεπτομέρειες για την νέα ταινία του Γούντι Αλεν

Το πολιτιστικό τμήμα της Boston Globe βγήκε σήμερα με πηχαίες επικεφαλίδες που προσφέρουν αποκλειστικό scoop: λεπτομέρειες για την νέα ταινία του Γούντι Αλεν. Η αλήθεια είναι ότι πάντα τσιμπάμε. Μπορεί να μας έχει συνηθίσει σ' ένα παιχνίδι κρύου-ζεστού (οι ταινίες του τα τελευταία χρόνια ακολουθούν ένα μοτίβο μία καλή - δύο δε βλέπονται), όμως παραμένει αγαπημένος μας σκηνοθέτης. Πάντα θα είναι. Και πάντα θα τρέχουμε να δούμε την επόμενη γουντιαλενική ταινία.

Ενα μήνα πριν κυκλοφόρησαν οι πρώτες πληροφορίες που ήθελαν το χωρίς τίτλο ακόμα νέο πρότζεκτ του Γούντι Αλεν να έχει πρωταγωνιστές τον Χοακίν Φίνιξ και την Εμα Στόουν. Σήμερα λοιπόν μαθαίνουμε μερικά, ελάχιστα, πράγματα παραπάνω.

Σύμφωνα με την Boston Globe λοιπόν, αυτή τη στιγμή πραγματοποιείται κάστνγκ, όχι στην Νέα Υόρκη, αλλά στη Βοστώνη. Τα γυρίσματα όμως, τα οποία θα ξεκινήσουν αρχές Ιουλίου, δε θα γίνουν εκεί. Οχι μην πάει το μυαλό σας σε καμία εξωτική ευρωπαϊκή τοποθεσία. Ο Αλεν επέλεξε να γυρίσει την ταινία στο Rhode Island (την μικρή πολιτεία ανάμεσα στο Κονέκτικατ και το Νιου Τζέρσεϊ - όχι δυστυχώς, το νησί της Ρόδου).

Κι όσο για την πλοκή, η Globe αναφέρει: «θα είναι μία σύγχρονη ιστορία» με κεντρικούς ήρωες που «κάποιοι θα είναι ακαδημαϊκοί, κάποιοι φοιτητές μεταπτυχιακού και κάποιοι άλλοι από την μεσαία και την εργατική τάξη».

Ο Γούντι Αλεν δηλαδή ετοιμάζει μία ταινία στην Αμερική του σήμερα, όπου μορφωμένοι αστοί θα περπατούν παραληρώντας φιλοσοφίες για τη ζωή, ενώ η ίδια τους η ζωή θα μπλέκεται και θα συγκρούεται με απλούς μικρομεσαίους; Χμμ... Με άλλα λόγια ο Γούντι Αλεν ετοιμάζει μία... γουντιαλενική ταινία!

Πάντως η διευκρίνηση περί «ακαδημαϊκών και φοιτητών» μας έκανε να αναρωτιόμαστε αν ο Αλεν θα επιχειρήσει μία ταινία μέσα στις πύλες ενός πανεπιστημίου (του Brown University ίσως;) και σε τι ρόλο θα έχει τοποθετήσει τον Χοακίν Φίνιξ. Αυτό θα αποτελέσει πραγματικό καλλιτεχνικό στοίχημα: να ρισκάρει με τον Φίνιξ, να του γράψει κάτι διαφορετικό από τον τυπικό γουντιαλενικό ήρωα, να τον αφήσει να ξεδιπλώσει το (σκοτεινό) ταλέντο του. Για να δούμε...

Προς το παρόν, εμείς περιμένουμε να δούμε το «Magic in the Moonlight» που θα βγει στις αμερικάνικες αίθουσες στις 25 Ιουλίου του 2014.

Περισσότερος Γούντι Αλεν: