Buzz

Μεγάλη online πρεμιέρα για το «Οσο Κρατά ο Πόλεμος» του Αλεχάντρο Αμενάμπαρ

στα 10

Η τελευταία ταινία του Ισπανού δημιουργού σε μια μεγάλη online πρεμιέρα, από τις 22 Απριλίου μέσω viva.gr, σε διανομή της StraDa Films.

Μεγάλη online πρεμιέρα για το «Οσο Κρατά ο Πόλεμος» του Αλεχάντρο Αμενάμπαρ

Ισπανία. Καλοκαίρι 1936. Ο φημισμένος συγγραφέας Μιγκέλ ντε Ουναμούνο αποφασίζει να στηρίξει δημόσια την στρατιωτική επέμβαση που υπόσχεται να φέρει τάξη στη χαοτική κατάσταση που επικρατεί στη χώρα. Αυτόματα παύεται από την θέση του ως Πρύτανης του Πανεπιστημίου της Σαλαμάνκα με παρέμβαση της αριστερής κυβέρνησης της χώρας. Στο μεταξύ, ο Στρατηγός Φράνκο συγκεντρώνει τις δυνάμεις του ξεκινώντας τις στρατιωτικές του επιχειρήσεις από τον Νότο, ευελπιστώντας να κατακτήσει την εξουσία. Οι συγκρούσεις γίνονται αιματηρές και καθώς ο Ουναμούνο βλέπει συναδέλφους του να φυλακίζονται, αρχίζει να αμφισβητεί την ορθότητα της απόφασής του να ταχθεί υπέρ της στρατιωτικής επέμβασης. Οταν ο Φράνκο μεταφέρει το αρχηγείο του στη Σαλαμάνκα ως Γενικός Διοικητής, ο Ουναμούνο αποφασίζει να τον επισκεφτεί στο παλάτι του και να ζητήσει επιείκεια.

Αυτή είναι η υπόθεση της νέας ταινίας του Αλεχάντρο Αμενάμπαρ («Η Θάλασσα Μέσα Μου», «Οι Αλλοι», «Agora») που έκανε την παγκόσμια πρεμιέρα της στο Φεστιβάλ του Σαν Σεμπαστιάν, ταξίδεψε σε πλήθος φεστιβάλ ανά τον κόσμο, ανάμεσα σε αυτά και αυτό της Θεσσαλονικής, ήταν υποψήφια για 17 βραβεία Goya αποσπώντας συνολικά 5 και τώρα είναι έτοιμη για την online πρεμιέρα της μέσω viva.gr στην Ελλάδα στις 22 Απριλίου από τη StraDa Films.

Αναζητήστε περισσότερες πληροφορίες για την ταινία «Οσο Κρατά ο Πόλεμος» στο επίσημο site της StraDa Films και στο IPlatforma

While at War 607

while at war 607

While at War 607

Ο Αλεχάντρο Αμενάμπαρ μπαίνει βαθιά μέσα στην ιστορία του Ισπανικού Εμφυλίου για να μιλήσει για το διαχρονικό τέρας του φασισμού και τα πρόσωπα που παίρνει για να ξεγελάσει ακόμη και τους πιο υποψιασμένους.

«Δεν γνώριζα την ιστορία του Ουναμούνο. Αυτό με εξέπληξε, γιατί κι εγώ όπως και όλη η γενιά μου, διδαχθήκαμε Ουναμούνο στο πανεπιστήμιο. Ετσι άρχισα να ερευνώ βαθύτερα τα γεγονότα και άρχισα να συμπληρώνω τη συνολική στάση του Ουναμούνοο, από το πραξικόπημα μέχρι τη μέρα της τελικής μυθικής ομιλίας του στο Πανεπιστήμιο της Σαλαμάνκα. Σκέφτηκα ότι είναι μια τρομερή ιστορία: κάποιος που υπήρξε ο πατέρας της Δημοκρατίας επαναστατεί εναντίον της, στηρίζει το πραξικόπημα, στη συνέχεια προσπαθεί να εμποδίσει τον Φράνκο να οδηγηθεί στην παράνοια του πολέμου και στο τέλος καίγεται από την ίδια του την ορμή.»

«Το να αλλάζεις ιδέες είναι αυτό που μας κάνει ανθρώπους και μας επιτρέπει να διδασκόμαστε. Κάθε φορά που διστάζουμε και αμφιβάλλουμε απέναντι στα λόγια κάποιου, αυτό ισοδυναμεί με ένα κατόρθωμα της κοινωνίας. Ο κάθε άνθρωπος πρέπει να έχει δικαίωμα να μιλήσει και να φυσικά να μείνει πιστός στις ιδέες του, αλλά θα πρέπει να έχει και την υποχρέωση να θέλει να μάθει και από τις ιδέες των άλλων. Δεν μπορείς να επικοινωνήσεις με ανθρώπους που δεν είναι διατεθειμένοι να αλλάξουν.»

While at War 607 Ο Αλεχάντρο Αμενάμπαρ με τον πρωταγωνιστή του Κάρα Ελεχάλντε

Το «Οσο Κρατά ο Πόλεμος» θα κάνει την online πρεμιέρα του στις 22 Απριλίου μέσω viva.gr, συνεχίζοντας την προσπάθεια της StraDa Films να ανοίξει τα κλειστά σινεμά στο σπίτι σας δίνοντας τη δυνατότητα να παρακολουθήσετε μια πολυβραβευμένη ταινία A' προβολής, χωρίς συνδρομή, αγοράζοντας το δικό σας ψηφιακό εισιτήριο (virtual e-ticket).
Η προπώληση για την ταινία έχει ξεκινήσει εδώ.


While At War Poster 607