Buzz

«4 Μαρτίου»: Η ταινία του Δημήτρη Νάκου κάνει την πρεμιέρα της στο Flix

στα 10

Στην ιδανική ημερομηνία, κάνει πρεμιέρα το «4 Μαρτίου» του Δημήτρη Νάκου που κυκλοφορεί ελεύθερο, κομμάτι της πάντα ενδιαφέρουσας φιλμογραφίας του έμπειρου μικρομηκά με μια υπέροχη ερμηνεία από την Ρομάνα Λόμπατς.

«4 Μαρτίου»: Η ταινία του Δημήτρη Νάκου κάνει την πρεμιέρα της στο Flix

Η Μαρία, μια νεαρή κοπέλα από την Ουκρανία, προσέχει την κυρία Ουρανία σε ένα χωριό της Ελλάδας. Μόνο ο Χρήστος ξέρει το μυστικό της. Η 4η Μαρτίου είναι η τελευταία της ευκαιρία.

Η λιτή παραπάνω υπόθεση του «4 Μαρτίου» αρκεί για όποιον θα βυθιστεί σε ένα δράμα γραμμένο με τον απλό τρόπο με τον οποίο - μερικές φορές - ξετυλίγεται η ίδια η ζωή για να σε τυλίξει και να σε εγκλωβίσει μέσα στις ίδιες σου τις επιλογές. Με δύο υπέροχες ερμηνείες από την Ρομάνα Λόμπατς και τον Παύλο Ιορδανόπουλο, το φιλμ του Δημήτρη Νάκου είχε διακριθεί για την ερμηνεία της Λόμπατς και το μοντάζ του Πάνου Βουτσαρά στο 38ο Φεστιβάλ Δράμας.

4 Μαρτίου 607

4 Μαρτίου 607

4 Μαρτίου 607

Είχαμε γράψει στο Flix: Οπλισμένος με πλήρες σενάριο, σκηνοθετική άποψη και μια ιστορία που κάνει τη δική της ανθρώπινη αναγωγή στη σημερινή κρίση, ο Δημήτρης Νάκος αναδεικνύεται εδώ ως ένας ώριμος δημιουργός που ενορχηστρώνει με νεύρο, ρεαλισμό, μελαγχολία, συγκράτηση, ανθρωπιά, αλλά και κριτική ματιά την ιστορία ενός «μικρού» εγκλήματος στη σημερινή ελληνική επαρχία. Ωστόσο τίποτα δεν θα ήταν ίδιο στην ταινία του, αν στο κέντρο της δεν υπήρχε η Ρομάνα Λόμπατς που κουβαλάει ολοκληρωτικά και σωματικά κάθε πτυχή αυτού του δράματος σε μια ερμηνεία που δεν μπορεί παρά να ξεχωρίσει.

Δείτε ολόκληρο το «4 Μαρτίου» στο βίντεο και διαβάστε περισσότερα εδώ για την ταινία και τον δημιουργό της:

4 Μαρτίου | Σενάριο-Σκηνοθεσία: Δημήτρης Νάκος / Παραγωγός: Κυριάκος Χατζημιχαηλίδης / Παραγωγή: t-shOrt, Ελληνικό Κέντρο Κινηματογράφου, Δημήτρης Νάκος/ Διεύθυνση Φωτογραφίας: Γιάννης Φώτου / Μοντάζ: Πάνος Βουτσαράς/ Ηχος: Βαγγέλης Ζέλκας / Σκηνικά: Νεφέλη Λιβιεράτου / Κοστούμια: Boudoir Team (Σοφία Κοτσίκου, Κατερίνα Χαλιώτη, Τάσος Δήμας) / Make-up artist Αγγελική Ράπτη / A' Βοηθός Σκηνοθέτη: Νικολέτα Λεούση / Α΄ Βοηθός Οπερατέρ: Φάνης Καραγιώργος / Σχεδιασμός και τελική μίξη ήχου: Γιώργος Ραμαντάνης (Dna Lab) / Colour grading: Saifedine Salim / Συμπαραγωγός: Άγγελος Αργυρούλης (Stefilm) / Ηθοποιοί: Romanna Lobach, Παύλος Ιορδανόπουλος, Όλγα Δαμάνη, Γιάννης Αναστασάκης, Σοφία Σεϊρλή, Αναστάσης Κολοβός

Διαβάστε εδώ περισσότερα για την ταινία «4 Μαρτίου» του Δημήτρη Νάκου στη σελίδα της στο επίσημο site της t-shOrt.

4 Μαρτίου 607