Buzz

Μπείτε στο ατελιέ του «Yves Saint Laurent»

στα 10

Μέσα από ένα αποκλειστικό κλιπ από την ταινία του Ζαλίλ Λεσπέρ για την ζωή και την τέχνη του διάσημου σχεδιαστή μόδας.

Μπείτε στο ατελιέ του «Yves Saint Laurent»

Το φιλμ του Ζαλίλ Λεσπέρ είναι το πρώτο από τα δύο που γυρίστηκαν φέτος με θέμα τον Ιβ Ζεν Λοράν (ή άλλη, το «Saint Laurent» του Μπερτράν Μπονελό προβλήθηκε μόλις στις Κάννες) και η πρώτη που βγαίνει στις αίθουσες.

Με τον Πιερ Νινεΐ στον πρωταγωνιστικό ρόλο και τον Γκιγιόμ Γκαλιέν στον ρόλο του συντρόφου του και συνεργάτη στον οίκο του, Πιερ Μπερζέ, το φιλμ σημείωσε μεγάλη εμπορική επιτυχία στη Γαλλία, ενώ τα γυρίσματα πραγματοποιήθηκαν στους πραγματικούς χώρους, όπου έζησε ο YSL, όπως η διάσημη βίλα στο Μαρακές και το στούντιο όπου σχεδίαζε, ενώ χρησιμοποιήθηκαν αυθεντικές δημιουργίες του σχεδιαστή από το αρχείο του.

2

Το κλιπ που μπορείτε να δείτε πιο κάτω, μας ξεναγεί στο ατελιέ του Ιβ Σεν Λοράν και στον τρόπο της δημιουργίας του και αποτυπώνει μια από τις πλέον σημαντικές στιγμές της καριέρας του, την σύλληψη της ιδέας που γέννησε ένα από τα πιο διάσημα φορέματα του.

Το φιλμ έκανε την ελληνική του πρεμιέρα στο Φεστιβάλ Γαλλόφωνου Κινηματογράφου τον περασμένο Απρίλιο και θα βγει στις αίθουσες στις 5 Ιουνίου από την Feelgood Entertainment.