Φεστιβάλ / Βραβεία

Βενετία 2021 │Μέρα 8η: Υπόκλιση στη θεά Τζέιμι Λι Κέρτις

στα 10

Χθες το φεστιβάλ βράβευσε με τον τιμητικό Χρυσό Λέοντα την Τζέιμι Λι Κέρτις. Eκείνη υπήρξε πάντα κάτι πολύ περισσότερο από scream queen, αλλά έχει κι ένα ωραίο κλείσιμο ματιού η ειρωνία: η πόλη με τις μάσκες, τίμησε τη βασίλισσα της «Νύχτας με τις Μάσκες».

Flix Team
Βενετία 2021 │Μέρα 8η: Υπόκλιση στη θεά Τζέιμι Λι Κέρτις

Την όγδοη ημέρα, το 78ο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Βενετίας, μίας πόλης που χαρακτηρίζεται από την παράδοση των μασκών, τίμησε την scream queen της σειράς ταινιών τρόμου, «Η Νύχτα με τις Μάσκες» (Halloween).

Το Flix βρίσκεται στο 78ο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Βενετίας και σας μεταφέρει κάθε λεπτό όλα όσα συμβαίνουν μέσα και έξω από τις σκοτεινές αίθουσες.


jamie lee 2

«Ηalloween Kills»: Παρακαλούμε να φοράτε τις μάσκες σας

Πόσο πιο ειρωνικό, ότι η νέα ταινία του Ντέιβιντ Γκόρντον Γκριν κάνει πρεμιέρα εν μέσω πανδημίας, όπου οι μάσκες είναι υποχρεωτικές. Αν αυτό όμως έφερε στη Βενετία τον σκηνοθέτη με την πρωταγωνίστριά του (με φοβερό statement γυαλιών και μάσκας) Τζέιμι Λι Κέρτις για να παρουσιάσουν το «Halloween Kills», εκτός διαγωνιστικού - ας είναι.

Βέβαια η παρουσία της ηθοποιού που, ανάμεσα σε πολλά άλλα στην καριέρα της, έχει δώσει σάρκα, οστά, δυναμισμό και ουρλιαχτά στον εμβληματικό ρόλο της Λόρι Στρόουντ, είχε μία ακόμα διάσταση.

Χθες, 8 Σεπτεμβρίου, πριν την ειδική προβολή, η Τζέιμι Λι Κέρτις ανέβηκε στη σκηνή της Sala Grande του Palazzo del Cinema και παρέλαβε τον τιμητικό Χρυσό Λέοντα, για το σύνολο της συνεισφοράς της στο σινεμά.

Παραλαμβάνω αυτό το βραβείο εκ μέρους της Λόρι, αλλά κι όλων των γενναίων γυναικών του κόσμου, που αρνούνται να υποκύψουν - στέκονται με δύναμη απένατι στον κίνδυνο και τα τεράστια εμπόδια της ζωής...»

jamie lee 3

jamie lee 4

jamie lee 4

jamie lee 5

jamie lee 6

jamie lee 7

«Σας ευχαριστώ πολύ. Αποδέχομαι πολύ ταπεινά αυτή την μεγάλη τιμή που μου κάνει το Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Βενετίας. Μου φαίνεται αδιανόητο ότι έχουν περάσει τόσα χρόνια που κάνω αυτή τη δουλειά, ώστε να παραλαμβάνω τιμητικά βραβεία για το σύνολο της καριέρας μου.»

«Το γεγονός ότι αυτή η τιμή συνοδεύεται από την πρεμιέρα του Halloween Kills είναι για μένα κομβικής σημασίας. Οι Halloween ταινίες, ο δεσμός μου με την ηρωίδα μου Λόρι Στρόουντ, το πώς αυτός ο ρόλος απογείωσε την καριέα μου και αγαπήθηκε από εκατομμύρια θεατές σε όλο τον κόσμο ήταν και παραμένει το πιο μεγάλο δώρο...»

«Το ιταλικό σινεμά πάντα τιμούσε το είδος του τρόμου, οπότε δε θα μπορούσα να είμαι πιο χαρούμενη κι ευτυχισμένη που παραλαμβάνω αυτό το βραβείο στη Βενετία. Και το παραλαμβάνω εκ μέρους της Λόρι, αλλά κι όλων των γενναίων γυναικών στον κόσμο, που αρνούνται να υποκύψουν - στέκονται με δύναμη απένατι στον κίνδυνο και τα τεράστια εμπόδια της ζωής...»

jamie lee 9

jamie lee 10

jamie lee 11

jamie lee 12

jamie lee 13

jamie lee 8

«Django & Django»: κυρίες και κύριοι, υποκλιθείτε στον Φράνκο Νέρο

Χθες έκανε πρεμιέρα και το ντοκιμαντέρ του Λούκα Ρέα «Django et Django» - ένα homage στο σινεμά του Σέρτζιο Κορμπούτσι, που άφησε το στίγμα του στο είδος του σπαγγέτι γουέστερν, αλλά και στο κινηματογραφικό τοπίο σινεμά των 60ς γενικότερα. Αλλωστε αυτό παραδέχεται κι on camera ο Κουέντιν Ταραντίνο (ο οποίος έκανε και τη δική του διασκευή στον «Django» ήρωα), ένας μόνος από τα πρόσωπα που μιλούν και αναλύουν τον θρύλο του Κορμπούτσι.

Με πρωταγωνιστή, ποιον άλλον; Τον ίδιο τον «Django». Ο 80χρονος Φράνκο Νέρο παρουσιάστηκε στη συνέντευξη Τύπου, το photocall και την επίσημη πρεμιέρα χθες στη Βενετία, τόσο αγέρωχος και ακόμα τόσο γοητευτικός...

franco nero 1

franco nero 2

franco nero 4

franco nero 5

franco nero 6

franco nero 3

«Captain Volkonogov Escaped»: διστoπικό σινεμά από τη Ρωσία, με αγάπη

Συλιζαρισμένο, σκοτεινό, βίαιο, δυστοπικό, το «Captain Volkonogov Escaped», που εξιστορεί ένα φιξιόν γεγονός, αλλά στο αληθινό ιστορικό πλαίσιο της Ρωσίας του 1938, σόκαρε χθες το Φεστιβάλ και συζητήθηκε πολύ - τόσο για τη φόρμα, όσο και για τη θεματική του.

Αν όμως οι δημιουργοί του (Αλεξέι Τσάπι και Νατάσα Μερκουλόβα) και οι πρωταγωνιστές του, μάς βούλιαξαν την ψυχή επί της οθόνης, στο photocall και έδειξαν έναν παιχνιδιάρικο εαυτό. Και τη χαρά του να βρίσκεσαι σ' ένα τόσο μεγάλο φεστιβάλ.

Captain Volkonogov Escaped 1

Captain Volkonogov Escaped 2

Captain Volkonogov Escaped 3

Captain Volkonogov Escaped 4

Captain Volkonogov Escaped 5

Captain Volkonogov Escaped 6

Captain Volkonogov Escaped 7

Captain Volkonogov Escaped 9

Captain Volkonogov Escaped 10

Captain Volkonogov Escaped 11

Captain Volkonogov Escaped 12

Το Flix βρίσκεται στο 78ο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Βενετίας και σας μεταφέρει κάθε λεπτό όλα όσα συμβαίνουν μέσα και έξω από τις σκοτεινές αίθουσες.