Φεστιβάλ / Βραβεία

Βενετία 2021 │ Μέρα 3η: Οταν το Λίντο φωτίστηκε από star-power μεγατόνων!

στα 10

Από τη Ζεντάγια, τον Τίμοθι Σαλαμέ και το πολυπληθές καστ του «Dune», μέχρι την Κρίστεν Σιούαρτ του «Spencer» και τις φιλενάδες της Μάγκι Τζίλενχαλ («The Lost Daughter»), το Φεστιβάλ Βενετίας απέδειξε ότι δεν έχει σε τίποτα να ζηλέψει από το star-power των Καννών.

Flix Team
Βενετία 2021 │ Μέρα 3η: Οταν το Λίντο φωτίστηκε από star-power μεγατόνων!

Τρίτη ημέρα για το 78ο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Βενετίας που συνεχίζει ακάθεκτο να επιδεικνύει τόσο την καλλιτεχνική του υπόσταση (προβάλλοντας πολυαναμενόμενες ταινίες της χρονιάς, αλλά και προτείνοντας μικρότερα καλλιτεχνικά φιλμ), αλλά, ταυτόχρονα, διεκδικώντας πλέον επάξια την υπεροχή στα star power: προγραμματίζοντας την ίδια μέρα τις πρεμιέρες των «Dune» του Ντενί Βιλνέβ, «Spencer» του Πάμπλο Λαραΐν και «The Lost Daughter» της Μάγκι Τζίλενχααλ, ο Αλμπέρτο Μπαρμπέρα έφερε το μισό Χόλιγουντ στο κόκκινο χαλί.

Το Flix βρίσκεται στο 78ο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Βενετίας και σας μεταφέρει κάθε λεπτό όλα όσα συμβαίνουν μέσα και έξω από τις σκοτεινές αίθουσες.


«Dune»: Ο Ντενί Βιλνέβ ξεσηκώνει αμμοθύελλες με το πολυαναμενόμενο έπος του, αλλά και το λαμπερό καστ του

Είναι γνωστές οι επιπτώσεις που είχε η πανδημία στην ολοκλήρωση, το post production και, κυρίως, τη διανομή του φιλόδοξου έπους του Ντενί Βιλνέβ. Να όμως που η αναμονή φαίνεται πώς άξιζε τον κόπο: «Γυαλιστερό, πιστό στο πρωτότυπο υλικό, γεμάτο τάσεις μεγαλείου και μια ευλαβική σχεδόν προσέγγιση σε όλα όσα αγκαλιάζει αυτό το σύμπαν!» Διαβάστε εδώ την κριτική του Flix: Φωνάξτε το με το όνομά του. «Dune!

Το πρωί, ο Ντενί Βιλνέβ και οι πρωταγωνιστές του, έδωσαν συνέντευξη Τύπου για την ταινία και πόζαραν στο παραδοσιακό πρώτο photo call. Εκεί, ο σκηνοθέτης που έχει δώσει μάχη για τη θέαση των ταινιών στις αίθουσες, σε μεγάλη οθόνη, τόνισε ακόμα μία φορά ότι ειδικά μία τέτοια επική ταινία φαντασίας αξίζει μία αντίστοιχα μεγαλειώδη θέαση:

Η ταινία έχει φτιαχτεί, έχει σχεδιαστεί με το νου στο IMAX. Οταν τη δείτε στη μεγάλη οθόνη θα καταλάβετε πως είναι μια εμπειρία.»

Venice day 2

Διαβάστε περισσότερα και δείτε φωτογραφίες και βίντεο: Το Flix στη συνέντευξη Τύπου του «Dune»

Πέραν όμως της καλλιτεχνικής αξίας και της σινεφίλ περιέργειας για το «Dune!, αυτό που συνέβη το απόγευμα στην επίσημη πρεμιέρας της ταινίας, ήταν ανεπανάληπτο. Οι ορδές των θαυμαστών που κατέκλεισαν το Λίντο είχαν άλλους σκοπούς. Να δουν από κοντά το καστ και, ειδικά, τον Τίμοθι Σαλαμέ για τον οποίο οι εκδηλώσεις λατρείας ξεπέρασαν κάθε όριο (δείτε τι υποδοχή του ετοίμασαν)

Απολαύστε την επέλαση του καστ του «Dune» στο κόκκινο χαλί: από την πάντα εντυπωσιακή Zedaya (με σμαραγδένιο κόσμημα 93 καρατίων!), τον στιβαρό Χαβιέ Μπαρδέμ και τον ντροπαλό Οσκαρ Αϊζακ, μέχρι τον παιχνιδιάρη Τζος Μπρόλιν που τελούσε χρέη φωτογράφου (!) ήταν όλοι λαμπεροί και υπέροχοι.

Venice day 3

Venice day 3

Venice day 4

Venice day 5

Venice day 6

Venice day 7

Venice day 8

Venice day 9

Venice day 10

Venice day 11

Timothee Venice 9

Venice day 13

Venice day 14

Venice day 15

Venice day 16

Venice day 17

Venice day 18

Venice day 19

Venice day 20

Venice day 24

Venice day 22

Venice day 23

Venice day 21

«Spencer»: Η Κρίστεν Στιούαρτ είναι έτοιμη για το Οσκαρ της!

Χθες, πραγματοποιήθηκε και η μεγάλη πρεμιέρα του «Spencer» του Πάμπλο Λαραΐν - η ταινία που εξετάζει την Πριγκίπισσα Νταιάνα σε μια από τις κομβικές στιγμές της ζωής της: όταν αποφασίζει να ζητήσει διαζύγιο από τον Κάρολο, έχοντας ανακαλύψει πως αυτός ο γάμος την κάνει δυστυχισμένη.

Στη συνέντευξη Τύπου που προηγήθηκε το πρωί, η πρωταγωνίστρια Κρίστεν Στιούαρτ ομολόγησε ότι αυτός ο ρόλος «την έκανε να νιώθει λίγο πιο ψηλή» κι εξήγησε πόσο απαιτητικό ήταν να φοράει τα τακούνια της Πριγκίπισσας Νταιάνα.

Διαβάστε πεισσότερα: Βενετία 2021: Η Κρίστεν Στιούαρτ σημαδεύτηκε βαθιά από την Πριγκίπισσα Νταιάνα

Venice Day 25

To ίδιο βράδυ, στην πρεμιέρα και το κόκκινο χαλί της ταινίας, η Στιούαρτ εμφανίστηκε αγκαλιά με τον σκηνοθέτη της.

Venice Day 26

Venice Day 26

Venice Day 27

Venice Day 28

Venice Day 29

Venice Day 30

Venice Day 31

Venice Day 32

Venice Day 33

«Τhe Lost Daughter»: η Μάγκι Τζίλενχααλ φέρνει το πιο υπέροχο girl-power καστ στη Μόστρα

Γυρισμένο στις Σπέτσες με ένα εντυπωσιακό καστ και ένα best seller για πρώτη ύλη (το ομότιτλο βιβλίου της Ελενα Φεράντε), το σκηνοθετικό ντεμπούτο της Μάγκι Τζίλενχαλ, είναι αναμφίβολα μια φιλόδοξη και σίγουρη για τον εαυτό της ταινία. Διαβάστε την κριτική του Flix: Η Ολίβια Κόλμαν κλέβει την παράσταση στο «The Lost Daughter» της Μάγκι Τζίλενχαλ

Με πρωταγωνίστριες τις Ολίβια Κόλμαν, Ντακότα Τζόνσον, Tζέσι Μπάκλεϊ αλλά και τον σύζυγο της Τζίλενχααλ, Πίτερ Σάρσγκαρντ (οι ελληνικές συμμετοχές επίσης περιλαμβάνουν από τον Νίκο Πουρσανίδη μέχρι τον Πάνο Κορώνη) η Μάγκι γέμισε το κόκκινο χαλί του Λίντο με γυναίκες. Ειδικά οι φωτογραφίες που τις θέλουν να περπατούν χεράκι χεράκι με την σκηνοθέτη τους είναι ό,τι πιο γλυκό είδαμε σήμερα.

Αξιοσημείωτο ότι κι ο Τζακ Τζίλενχααλ βρέθηκε στη Βενετία για να στηρίξει το σκηνοθετικό ντεμπούτο της αδελφής του.

Επίσης: αναμενόμενο η Ντακότα Τζόνσον να εντυπωσιάσει με see-through φόρεμα. Αλλά πόσο υπέροχη και τύπισσα η Ολίβια Κόλμαν;

Venice Day 34

Venice Day 35

Venice Day 36

Venice Day 37

Venice Day 38

Venice Day 39

Venice Day 40

Venice Day 41

Venice Day 42

Venice Day 43

Venice Day 44

Venice Day 45

Venice Day 46

Venice Day 47

Venice Day 48

Το Flix βρίσκεται στο 78ο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Βενετίας και σας μεταφέρει κάθε λεπτό όλα όσα συμβαίνουν μέσα και έξω από τις σκοτεινές αίθουσες.