Φεστιβάλ / Βραβεία

Ο Τίμοθι Σαλαμέ μιλάει στο Flix (και διαπιστώνει ότι γυρίζει μόνο ταινίες εποχής)

στα 10

Το Flix συνάντησε τον 23χρονο σούπερ σταρ στο 76ο Φεστιβάλ Βενετίας, με αφορμή την παγκόσμια πρεμιέρα του «The King» του Ντέιβιντ Μίσο.

Ο Τίμοθι Σαλαμέ μιλάει στο Flix (και διαπιστώνει ότι γυρίζει μόνο ταινίες εποχής)

Τη συνέντευξη του Τίμοθι Σαλαμέ μονοπώλησε το «The King», η νέα ταινία του Ντέιβιντ Μισό που έκανε την πρεμιέρα της - εκτός συναγωνισμού - στο 76 Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Βενετίας, πριν βγει στις αίθουσες και αμέσως μετά στο Netflix.

Διαβάστε εδώ τη γνώμη του Flix για το «The King» του Ντέιβιντ Μίσο

Timothee

Ανάμεσα σε σαιξπηρικά βάσανα και σχέσεις εξουσίας και διαπλοκής, ο 23χρονος σταρ διαπίστωσε ευλόγως πως εκτός από πολλές μικρές εξαιρέσεις παίζει πάντα σε ταινίες εποχής...

«Σχεδόν όλες οι ταινίες που έχω κάνει μέχρι σήμερα είναι εποχής. Ακόμα και το "Να Με Φωνάζεις με το Ονομά σου" είναι ταινία που διαδραματίζεται σε άλλη χρονική περίοδο. Φέτος έχω την χαρά και την τύχη να παίζω στο "The King" και το "Little Women" της Γκρέτα Γκέργουικ. Συντονίζομαι πάντα με την ατμόσφαιρα της εποχής και τον τόνο που θέλει να δώσει ο σκηνοθέτης για να προσεγγίζω το ρόλο μου. Για το «The King» μελέτησα ταινίες εποχής και σεξπιρικά έργα, καθώς και το "Animal Kingdom", την πρώτη ταινία του Ντέιβιντ (Μισό, σκηνοθέτη του "The King"), ενώ για την Γκρέτα δεν έκανα καμία προετοιμασία γιατί αισθάνομαι ότι ταυτίζονται τόσο πολύ οι ενέργειές μας, το μόνο που της είπα ήταν πώς μπορώ να συμμετάσχω και προσάρμοσα μόνο την προφορά μου. Με τον Ντέϊβιντ ήταν σημαντικό να αποδώσω σωστά την τονικότητα της γλώσσας. Δεν είμαι σκηνοθέτης, αλλά είμαι εντυπωσιασμένος με το τελικό αποτέλεσμα, τώρα που το είδα για πρώτη στην επίσημη πρεμιέρα, γιατί είναι τόσο κλειστοφοβικό, ειδικά η σκηνή της μάχης.

Ολόκληρη η συνέντευξη του Τίμοθι Σαλαμέ στο Flix θα δημοσιευτεί όταν το «The King» θα προβληθεί στο Netflix.

Το Flix βρίσκεται στο 76ο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Βενετίας και θα σας μεταφέρει κάθε λεπτό όλα όσα συμβαίνουν μέσα και έξω από τις σκοτεινές αίθουσες.

timothee