Buzz

Η Βέλμα από το «Scooby Doo» είναι και επίσημα πλέον queer και περήφανη

στα 10

Αυτό αποκαλύφθηκε, μετά από χρόνια εικασιών, στη νέα ταινία κινουμένων σχεδίων «Trick or Treat Scooby Doo».

Η Βέλμα από το «Scooby Doo» είναι και επίσημα πλέον queer και περήφανη

Μετά από χρόνια εικασιών, επιτέλους ανακοινώθηκε πως η Βέλμα από το «Scooby Doo» είναι και επίσημα queer.

Η αποκάλυψη έγινε στην καινούργια ταινία κινουμένων σχεδίων με τίτλο «Trick or Treat Scooby Doo» στην οποία η Βέλμα συναντά σχεδιάστρια μόδας, την Κόκο Ντιάμπλο, και γρήγορα αρχίζει να δημιουργείτε μια έλξη μεταξύ των δυο, η οποία είναι εμφανώς παραπάνω από φιλική. Η επιβεβαίωση έρχεται χρόνια μετά από τις live action μεταφορές σε σενάριο του Τζέιμς Γκαν, και την σειρά κινουμένων σχεδίων «Mystery Incorporated», οι οποίες έδιναν στοιχεία για την σεξουαλικότητα της Βέλμα.

Ο Γκαν, ο οποίος έγραψε το σενάριο των ταινιών «Scooby Doo» και «Scooby Doo 2: Monsters Unleashed» είχε αναφέρει τον προηγούμενο μήνα σε ένα tweet του πως στην αρχή η ταινία είχε πάρει το R rating και μετά αναγκάστηκα να κόψουν διάφορα πράγματα για να πάρει το PG. Μερικά από αυτά ήταν και μια queer σχέση που είχε η Βέλμα, την οποία ερμήνευε η Λίντα Καρντελίνι. «Το 2001 η Βέλμα ήταν γκέι στο αρχικό μου σενάριο. Αλλά το στούντιο συνέχισε να αλλάζει και να το αλλάζει μέχρι που έγινε διφορούμενο (η έκδοση που γυρίστηκε), μετά ένα τίποτα (η έκδοση που κυκλοφόρησε) και τελικά να έχει σχέση με ένα αγόρι (η συνέχεια)», είχε δηλώσει παλιότερα ο Γκαν.

Ο Τόνι Σερβόν, ο παραγωγός της σειράς «Mystery Incorporated» ανέβασε στο Instagram κατά την διάρκεια του μήνα Pride το 2020 μια δημοσίευση η οποία έλεγε πως η Βέλμα δεν είναι αμφισεξουαλική αλλά λεσβία. «Το έχω ξαναπεί αυτό, αλλά η Βέλμα στο «Mystery Incorporated» δεν είναι αμφισεξουαλική. Είναι γκέι», είχε δηλώσει.