Buzz

Τρέιλερ για το «Πόντιοι: New Generation». Βρε τι πάθαμε!

στα 10

Ο Ομηρος Ευστρατιάδης παρουσιάζει το ριμέικ των «Ποντίων» του 1986 και, γυρίζοντας ταινία, μας γυρίζει πίσω σ’ ένα παρελθόν που ευτυχώς ξεπεράσαμε.

Τρέιλερ για το «Πόντιοι: New Generation». Βρε τι πάθαμε!
Αντρες ντυμένοι καλόγριες! Μα πού το σκέφτηκαν οι χωρατατζήδες;

Μετά τη «Ρόδα, Τσάντα και Κοπάνα», ο Ομηρος Ευστρατιάδης επαναλαμβάνει το ριμέικ δικής του επιτυχίας των ‘80ς, με το «Πόντιοι: New Generation», που θα βγει στους κινηματογράφους στις 13 Οκτωβρίου.

Ρίξτε μια ματιά στο τρέιλερ στο παρακάτω βίντεο. Η δεκαετία του ’80 στην Ελλάδα ήταν κακόγουστη και στην εποχή της. Ο Ομηρος Ευστρατιάδης όμως μοιάζει αποφασισμένος να την επαναφέρει αυτούσια, γεννώντας το εύλογο ερώτημα: γιατί δε διοργάνωναν μια επανέκδοση των παλαιών «Ποντίων»; Και λιγότερο θα κόστιζε και κανείς δε θα το καταλάβαινε!

Μάρκος Λεζές, Μιχάλης Μητρούσης, Παύλος Κοντογιαννίδης, Ελένη Φιλίνη, Ζωζώ Σαπουντζάκη, είναι όλοι τους εκεί, με τη γνωστή, αγαπημένη αισθητική. Ευτυχώς ο Ευστρατιάδης φέρνει την ταινία στο παρόν, με τη συμμετοχή του Παναγιώτη Ψωμιάδη και της Τζούλιας Αλεξανδράτου.

Κοπήκατε; Διαβάστε και την περιγραφή της ταινίας από το δελτίο τύπου: «Οι Πόντιοι δοξάστηκαν από τον ελληνικό λαό για την ιστορία τους και το ιδιαίτερο πνεύμα τους ενώ λατρεύτηκαν από το ευρύ κοινό μέσα από ιστορίες γεμάτες χιούμορ και γέλιο. Εμπνευσμένος από αυτά τα χαρακτηριστικά, ο Ομηρος Ευστρατιάδης, μετά την πρώτη ταινία «ΟΙ ΠΟΝΤΙΟΙ»(1986), ύστερα από 25χρόνια φιλοδοξεί να ορίσει τη Νέα Γενιά Ποντίων πλαισιωμένος από σπουδαίους ταλαντούχους ηθοποιούς.»

Τελικά, δεν ενοχλεί μόνο το πισωγύρισμα, η ανόητη εθνικιστική νότα, η επιμονή σ’ ένα καταβαραθρωμένο πολιτιστικό επίπεδο απ’το οποίο λέγαμε ότι γλιτώσαμε: πιο πολύ κι απ’ όλα αυτά, το τρέιλερ δεν είναι καν αστείο!

Συμφωνείτε; Διαφωνείτε; Πείτε μας τη γνώμη σας στα σχόλια.