Buzz

Τρέιλερ για το «Bye Bye Blondie»: τα κορίτσια μεταξύ τους!

στα 10

Εμανουέλ Μπεάρ και Μπεατρίς Νταλ ζουν έναν έρωτα όλο sex, drugs and rock 'n' roll, στο «Bye Bye Blondie», την ήδη πολυσυζητημένη ταινία της Βιρζινί Ντεσπάντ, έντεκα χρόνια μετά το «Γάμησε Με».

Τρέιλερ για το «Bye Bye Blondie»: τα κορίτσια μεταξύ τους!

Ηταν 2000, όταν το ντεμπούτο της συγγραφέα, σεναριογράφου και σκηνοθέτη Βιρζινί Ντεσπάντ «Γάμησε Με» απαγορεύτηκε στη Γαλλία, πρώτη φορά που αυτό συνέβη μετά από 28 χρόνια και χρειάστηκε η τότε παρέμβαση ομάδων κατά της λογοκρισίας προκειμένου να βγει στους κινηματογράφους.

Δώδεκα χρόνια μετά (ενδιάμεσα σκηνοθέτησε και ένα ντοκιμαντέρ με τίτλο «Mutantes (Feminist Porn Punk)», η Ντεσπάντ διασκευάζει ακόμη ένα δικό της βιβλίο, το «Βye Bye Blondie» που αφηγείται τον έρωτα δύο γυναικών που συναντιούνται μετά από 25 χρόνια απουσίας. Στους πρωταγωνιστικούς ρόλους η Εμανουέλ Μπεάρ και η Μπεατρίς Νταλ προσπαθούν να βρουν την άκρη ενός έρωτα που ξεκίνησε στα 80s και διέσχισε όλη την ευθεία (άσπρη;) γραμμή του sex, drugs and rock 'n' roll, προκαλώντας ήδη ρίγη ενθουσιασμού στα γαλλικά ταμπλόιντς.

Η Ντεσπάντ, ωστόσο, περιγράφει την ταινία σαν μια ρομαντική κομεντί, πράγμα που δεν μπορεί παρά να σε βάλει για υποψίες, αν μια δεκαετία μετά η «αιρετική» δημιουργός αποφάσισε να κατεβάσει τους τόνους της πρόκλησης ή απλά χαριτολογεί...

Μεταξύ μας, το «Γάμησε Με» ήταν μια κακή ταινία και το τρέιλερ του «Βye Bye Blondie» (που θα βγει στις γαλλικές αίθουσες το Μάρτιο) δεν προϋποθέτει για κάτι καλύτερο, αλλά δεν λέμε ποτέ όχι σε μια κινηματογραφική επιστροφή της Μπεατρίς Νταλ, ειδικά αν αυτή συνοδεύεται από την Εμανουέλ Μπεάρ!