Buzz

Το Χονγκ Κονγκ του Ταραντίνο

στα 10

Γυρισμένο για τη γαλλική τηλεόραση, το ντοκιμαντέρ «Le Disciple de Hong Kong» ξεσκεπάζει τις επιρροές της ασιατικής κουλτούρας στο έργο του Κουέντιν Ταραντίνο.

Το Χονγκ Κονγκ του Ταραντίνο

Στο επίσημο site τους, οι Jac & Johan αυτοσυστήνονται ως εξής: «Είμαστε δύο γάλλοι ανεξάρτητοι σκηνοθέτες. Εχουμε κάνει πολλά βίντεο για μουσικά γκρουπ, συνεργεία και καλλιτέχνες. Φτιάχνουμε θανατερές ταινίες». Και εκεί μπορεί κανείς να ανακαλύψει έναν θησαυρό ποπ αναφορών που ξεκινούν από το σινεμά, τη μόδα και την τέχνη, με βίντεο που ενσωματώνουν με τον καλύτερο τρόπο την ποπ κουλτούρα.

Ενα από τα πιο πρόσφατα projects του γαλλικού διδύμου είναι και το «Tarantino: Le Disciple de Hong Kong», ένα ντοκιμαντέρ μεγάλου μήκους (διάρκειας 60 λεπτών), για τις επιρροές της ασιατικής κουλτούρας στο έργο του Κουέντιν Ταραντίνο, γεγονός που ο ίδιος δεν έκρυψε ποτέ. Το ντοκιμαντέρ που περιέχει, ανάμεσα σε άλλα, συνεντεύξεις με τον Ρίνγκο Λαμ («City of Fire») και τον Γκόρντον Λιου («The 36th Chamber of Shaolin»), θα προβληθεί στις 5 Ιουνίου στο γαλλικό κανάλι Cine+Frisson, ενώ παραμένει άγνωστο αν ο υπόλοιπος πλανήτης θα είναι τυχερός να το δει σε κάποιο φεστιβάλ.