Industry

Το MoMA τίμησε χθες βράδυ τον Κουέντιν Ταραντίνο!

στα 10

Σε μία βραδιά όπου παραβρέθηκαν οι πιστοί του συνεργάτες, συνάδελφοι και οι ηθοποιοί του, το Μουσείο Μοντέρνας Τέχνης της Νέας Υόρκης τίμησε χθες το βράδυ τον Κουέντιν Ταραντίνο και τα 20 χρόνια καριέρας του.

Το MoMA τίμησε χθες βράδυ τον Κουέντιν Ταραντίνο!

Το ετήσιο γκαλά του κινηματογραφικού τμήματος του ΜοΜΑ ήταν χθες αφιερωμένο στο πάλαι ποτέ enfant terrible του αμερικανικού σινεμά, Κουέντιν Ταραντίνο. Για τα 20 χρόνια καριέρας του, την αιρετική του πορεία που προκάλεσε τα όρια και την τεράστια επιρροή του στις μετέπειτα κινηματογραφικές γενιές, ο Ταραντίνο παρέλαβε βραβείο από τα χέρια του Πίτερ Μπογκντάνοβιτς.

«Η επιτυχία του Κουέντιν Ταραντίνο κινητοποίησε μία ολόκληρη γενιά κινηματογραφόφιλων στο να ψάξουν βαθύτερα την ίδια την Ιστορία του κινηματογράφου και επηρέασε μία φουρνιά νεότερων σκηνοθετών. Οι ταινίες του ψυχαγωγούν, προκαλούν, σπάνε τα όρια. Αυτή η τιμητική βραδιά δεν είναι παρά μία μικρή προσφορά στην δική του μεγάλη προσφορά: να προάγει την τέχνη του σινεμά» δήλωσε ο Ραχάντρα Ρόι, ο curator του κινηματογραφικού τμήματος του Μουσείου Μοντέρνας Τέχνης της Νέας Υόρκης.

«Είναι μία απίστευτη τιμή» είπε ο ίδιος ο Ταραντίνο ανεβαίνοντας στη σκηνή, με τον γνωστό του ενθουσιώδη τρόπο. «Είναι υπέροχο να σε καλούν στο ΜοΜΑ για να γιορτάσεις 20 χρόνια πορείας!»

Στην εκδήλωση παραβρέθηκαν οι Χάρβεϊ Καϊτέλ, Πίτερ Μπογκντάνοβιτς, Νταϊάν Κρούγκερ, Τζέιμι Φοξ, Κέιτι Χολμς, Τζος Λούκας, Τσέλσι Κλίντον και φυσικά ο μεγαλοπαραγωγός που τον ανέδειξε Χάρβεϊ Γουάινσταϊν.

Δείτε φωτογραφίες στο gallery!