Φεστιβάλ / Βραβεία

Το Λονδίνο βλέπει Ελληνικό σινεμά

στα 10

Τρεις ταινίες στο London Film Festival και μία στο Raindance δίνουν στους θεατές της Βρετανικής πρωτεύουσας μια γερή δόση από Greek cinema

Το Λονδίνο βλέπει Ελληνικό σινεμά
Live your myth in Greece ( φωτό από το Luton)

Ο Σεπτέμβρης κι ο Οκτώβρης θα είναι δυο καλοί μήνες αν είσαι Ελληνας, ζεις στο Λονδίνο και για κάποιο λόγο νιώθεις νοσταλγία για την πατρίδα. Γιατί εκτός του να αγοράσεις feta ή να φας souvlaki, υπάρχει ευτυχώς μια πολύ καλύτερη επιλογή: Μπορείς να μπεις σε μια από τις αίθουσες των δυο μεγαλύτερων Λονδρέζικων φεστιβάλ και να ακούσεις την γλώσσα σου και να δεις την χώρα σου στην μεγάλη οθόνη.

Το φεστιβάλ του Λονδίνου που φέτος λαμβάνει χώρα από τις 9 έως τις 20 Οκτωβρίου περιλαμβάνει στο διαγωνιστικό του πρόγραμμα για πρωτοεμφανιζόμενους σκηνοθέτες την ταινία του Μιχάλη Κωνσταντάτου «Luton», αλλά και το «Ο Εχθρός μου» του Γιώργου Τσεμπερόπουλου, και την «Αιώνια Επιστροφή του Αντώνη Παρασκευά» της Ελίνας Ψύκου.

Λίγο νωρίτερα, στο Raindance Film Fest που θα διεξαχθεί από τις 25 Σεπτεμβρίου έως τις 6 Οκτωβρίου, θα προβληθεί η πρώτη μεγάλου μήκους του Γιάννη Σακαρίδη «Wild Duck», έχοντας μόλις κάνει την παγκόσμια πρεμιέρα της στο φεστιβάλ του Τορόντο.

Δεν το λες καθόλου άσχημα!